Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za period od 21. septembra 2017. do kraja godine

Ja sam veoma zainteresovan/a za vremenske prilike, posebno kada je reč o dugoročnoj prognozi. Zato sam odlučio/la da podelim svoja saznanja sa vama. U ovom blog postu ću detaljno opisati vremensku prognozu za period od 21. septembra 2017. godine do kraja godine. Verujem da će ova informacija biti od koristi svima koji su zainteresovani da se unapred pripreme za vremenske uslove koji nas očekuju u narednim mesecima.

Vremenska prognoza za period od 21. septembra 2017. do kraja godine

Ja sam stručnjak za vremensku prognozu i u ovom članku ću vam pružiti sve potrebne informacije o vremenu za period od 21. septembra 2017. do kraja godine.

Uvod

Kao što RTS navodi, u tom periodu očekuju nas oblačni, hladni i vetroviti dani sa povremenom kišom. Na nekim područjima u Srbiji – Vojvodini, Timočkoj krajini i na planinama – povremeno će duvati jak severozapadni vetar.

Jesen u Srbiji

Kako se bliži jesen, vreme se menja i hladnije postaje. Evo nekoliko saveta koje vam mogu pomoći da se pripremite za hladnije dane:

 • Proverite svoje grejne uređaje pre nego što budu potrebni. Ako vaš grejni sistem radi na gas, proverite da li imate dovoljno goriva za zimu.
 • Maloj deci i starim osobama obezbedite odeću koja će ih držati toplim u hladnijim danima.
 • Ukoliko planirate putovanja, proverite vremenske uslove pre polaska kako biste bili sigurni da ćete biti pripremljeni za sve eventualnosti.

Novogodišnja noć

Najlepša noć u godini, Nova godina, se bliži. Mnogi ljudi planiraju da je proslave na ulicama ili u kafićima. Evo nekoliko saveta kako da se pripremite za hladnu noć:

 • Imajte sa sobom dovoljno odeće koja će vas grejati.
 • Ponesite sa sobom termosu sa toplim napitkom kako biste se ugrejali.
 • Oblačenje slojevima može vam pomoći da se zaštitite od hladnoće, a uvek možete skinuti neki sloj ukoliko vam postane toplo.

Zaključak

Hladni dani su neizbežni u jesenjem periodu. Ključno je da se pripremite kako biste bili sigurni da ćete biti u potpunosti zaštićeni od hladnog vremena. Spremite se za hladnije dane, obucite se toplije, pripremite svoje grejne uređaje i svakako pratite vremensku prognozu kako biste bili u toku sa eventualnim promenama.

FAQ

 1. Koja je predviđena minimalna temperatura u ovom periodu?

  • Minimalna temperatura će biti oko 5-6 stepeni.
 2. Da li treba da očekujemo snežne padavine u ovom periodu?

  • Prema prognozi, sneg nije najavljen u ovom periodu, ali se to može promeniti.
 3. Kako se pripremiti za hladne dane leti?

  • Izbegavajte nošenje kratkih rukava i šorceva, umesto toga nosite duže odevne predmete i laganu jaknu.
 4. Da li moram da proverim svoje grejne uređaje pre nego što stigne hladno vreme?

  • Da, preporučuje se provera grejnih uređaja pre početka hladnog perioda.
 5. Kako se najbolje zaštititi od hladnog vremena?

  • Oblačenje slojevima je najbolji način da se zaštitite od hladnog vremena.

Оставите одговор