Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za kraj dana, 18. jul 2019.

Dobrodošli nazad na naš blog sa vremenskom prognozom! Danas, 18. jula 2019, donosimo vam najnovije informacije o vremenskim uslovima koji nas očekuju do kraja dana. Bez obzira na to da li planirate da provedete vreme napolju ili unutar zatvorenih prostorija, budite spremni i informisani sa našom tačnom i pouzdanom prognozom. Nastavite sa čitanjem da biste saznali šta nas čeka u narednim satima.

Vremenska prognoza za kraj dana, 18. jul 2019

Uvod

Danas je 18. jul 2019. i vremenska prognoza za kraj dana donosi nam pretežno sunčano vreme. Na severu i zapadu zemlje mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura se očekuje da bude od 27 do 30 stepeni Celzijusa. Vremenska prognoza za danas omogućava nam da se pripremimo za vrući letnji dan.

Šta očekivati od vremena

Prema vremenskoj prognozi, kraj dana će biti uglavnom sunčan. Očekuju se temperature od 27 do 30 stepeni Celzijusa, pa će biti veoma toplo i vruće. Iako će na severu i zapadu zemlje biti mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, ne očekuju se velike padavine.

Kako se pripremiti za vrućinu

Kako se dan bliži kraju, najbolje je da izbegavamo direktne sunčeve zrake, posebno u periodu između 10 časova ujutru i 4 časova popodne. Nosite odeću svetlijih boja koja će upijati manje sunčeve toplote, a takođe i pokrivala za glavu, poput šešira ili kapa.

Takođe, ne zaboravite da pijete dovoljno tečnosti tokom dana kako biste izbegli dehidraciju. Voda je najbolji izbor, ali možete piti i druge tečnosti koje sadrže elektrolite.

Šta ako padne kiša

Ako se odlučite da izađete napolje, a kiša iznenada počne da pada, ne brinite – verovatno će trajati kratko. Ipak, ako koristite bicikl ili automobil, proverite da li su vam svetla i brisači u ispravnom stanju. Vožnja po mokrom kolovozu može biti opasna, tako da morate biti pažljivi.

Oprezno sa grmljavinom

Ako se nalazite blizu mesta gde se javlja grmljavina, pazite na svoju bezbednost. Najbolje je da se sklonite u zatvorenom prostoru, a ako to nije moguće, držite se podalje od metalnih predmeta i visokih, izloženih mesta.

Zaključak

Vremenska prognoza za kraj dana, 18. jul 2019. pokazuje da će biti pretežno sunčano, ali uz kratkotrajne pljuskove s grmljavinom na severu i zapadu zemlje uz najvišu dnevnu temperaturu od 27 do 30 stepeni Celzijusa. Važno je da se pripremite za visoke temperature i da ostanete bezbedni, bilo da se nalazite napolju ili unutra.

FAQ

 1. Koja je prognoza za visoku temperaturu danas?
  A: Najviša dnevna temperatura će biti u rasponu od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

 2. Da li će padati kiša?
  A: Mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom na severu i zapadu, ali ne očekuju se velike padavine.

 3. Kako se pripremiti za vrućinu?
  A: Nosite odeću svetlijih boja koja će upijati manje sunčeve toplote, pijte dovoljno tečnosti tokom dana i izbegavajte direktnu sunčevu svetlost.

 4. Da li je opasno voziti po mokrom kolovozu?
  A: Vožnja po mokrom kolovozu može biti opasna, pa je važno da budete pažljivi i da proverite da li su vam svetla i brisači u ispravnom stanju.

 5. Kako se zaštititi od grmljavine?
  A: Najbolje je da se sklonite u zatvorenom prostoru, a ako to nije moguće, držite se podalje od metalnih predmeta i visokih, izloženih mesta.

Оставите одговор