Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za dan 14. septembar 2018.

Dobrodošli nazad na našoj stranici sa vremenskom prognozom za dolazeći petak, 14. septembar 2018. Kao i uvek, imamo za vas najtačnije informacije o vremenu za taj dan, kako biste mogli unapred da planirate svoje obaveze i aktivnosti. Saznajte kakvo nas vreme očekuje i da li ćemo uživati u preostalim danima leta ili se možemo pripremiti za jesenju sezonu. Ostani sa nama i saznaj sve naše prognoze!

Vremenska prognoza za 14. septembar 2018. – Šta nas očekuje?

Uvod

U ovom članku ćemo se fokusirati na vremensku prognozu za dan 14. septembar 2018. godine. Ono što mnoge ljude zanima jeste kada će se promeniti vreme i šta nas očekuje u narednim danima. Međutim, pre nego što uđemo u detalje, želimo da napomenemo nekoliko stvari u vezi autorskih prava.

Video zapisi i audio snimci su zaštićeni autorskim pravima RTS-a

Pre nego što nastavimo, želimo da naglasimo da su video zapisi i audio snimci koje ćete možda videti ili čuti na RTS-u zaštićeni autorskim pravima. To znači da ih ne smete kopirati, deliti na drugim kanalima ili koristiti u druge svrhe bez prethodne dozvole. RTS zadržava pravo na upravljanje i zaštitu svoje intelektualne svojine.

Ovakav sadržaj zahteva posebnu dozvolu za javno korišćenje

Ukoliko želite da koristite video zapise ili audio snimke iz programa RTS-a, morate dobiti posebnu dozvolu za javno korišćenje. To se primenjuje na sve oblike distribucije, uključujući i internet. Svaka zloupotreba ovog sadržaja će biti sankcionisana zakonom.

Sadržaj je namenjen samo za gledanje na ovom kanalu i njegovom distributivnom kanalu

Sadržaj koji se prikazuje na RTS-u je namenjen samo za gledanje na tom kanalu ili na njegovim distributivnim kanalima. To znači da ga ne smete koristiti u druge svrhe, osim u slučaju da dobijete dozvolu za javno korišćenje.

Vremenska prognoza za 14. septembar 2018.

Ovaj petak, 14. septembar 2018. godine donosi nam lepo vreme na većem delu teritorije Srbije. Temperature će biti prijatne, a sunce će se pojaviti i zadržati tokom čitavog dana.

Evo detaljnije prognoze po većim gradovima i regijama:

Beograd

U Beogradu se očekuje pretežno sunčano vreme, sa temperaturama između 22°C i 28°C. Verovatnoća za kišu je vrlo mala, pa su veća šansa da ćete se ovog petka moći opustiti na otvorenom.

Novi Sad

Novi Sad će takođe biti sunčan, sa temperaturama između 21°C i 27°C. Verovatnoća za kišu je blago povećana u odnosu na Beograd, ali se i dalje očekuje da će vreme biti relativno toplo i suvo.

Niš

U Nišu će biti najtoplije, sa temperaturama koje će se kretati između 24°C i 31°C. Sunce će dominirati danom, a verovatnoća za kišu je minimalna.

Užice

U Užicu će biti slično kao i u Beogradu i Novom Sadu – sunčano, sa temperaturama koje će se kretati između 20°C i 26°C. Moguće su kratkotrajne kiše, ali su šanse za to relativno male.

Najčešća pitanja o prognozi vremena

 1. Koliko su prognoze vremena tačne?

Prognoze vremena su naučna procena bazirana na dostupnim podacima. Koliko će prognoza biti tačna uvek zavisi od mnogih faktora, uključujući i nepredvidive okolnosti. Međutim, meteorolozi se trude da daju što tačniju prognozu, baziranu na dostupnim podacima.

 1. Kako se razlikuje kratkoročna i dugoročna prognoze?

Kratkoročne prognoze su one koje se odnose na vremenske uslove u narednim satima do nekoliko dana. Dugoročne prognoze se odnose na vremenske uslove u narednih nekoliko dana, nekoliko nedelja, pa čak i meseci.

 1. Koje faktore meteorolozi uzimaju u obzir kada izrađuju prognozu?

Meteorolozi uzimaju u obzir mnogo faktora, uključujući temperaturu, vlažnost vazduha, pritisak, brzinu i pravac vetra, temperaturu mora i oceanografske faktore, kao i druge promenljive kao što su kiša, sneg, led, itd.

 1. Kako možemo proveriti trenutnu prognozu?

Prognoze vremena se obično objavljuju na raznim online platformama i aplikacijama, kao i na televizijskim i radijskim emisijama posvećenima vremenskoj prognozi. Takođe, možete proveriti i na zvaničnim sajtovima meteoroloških službi.

 1. Zašto su prognoze vremena važne?

Prognoze vremena su važne jer nam omogućavaju da se pripremimo za naredni dan. Na primer, ukoliko se očekuje loše vreme, možda ćete želeti da promenite svoje planove. S druge strane, ukoliko se očekuje lepo vreme, možda ćete želeti da isplanirate vreme na otvorenom.## Zaključak

Ukratko, vremenska prognoza za 14. septembar 2018. donosi nam lepo vreme na većem delu teritorije Srbije, s prilično toplim temperaturama i iznenađujuće malim šansama za kišu. Naravno, ne zaboravite da je prognoza samo prognoza – uvek postoji šansa za neplanirane promene.

Na kraju, još jednom podsjećamo da su zapisi i audio snimci koje pronalazite na RTS-u zaštićeni autorskim pravima. Kopiranje i deljenje snimaka na drugim kanalima je strogo zabranjeno, kao i korišćenje sadržaja u druge svrhe. Sadržaj je namijenjen samo za gledanje na ovom kanalu i njegovom distributivnom kanalu, i zahteva posebnu dozvolu za javno korišćenje.

FAQ

 1. Kako se mogu dobiti dozvole za javno korišćenje sadržaja iz programa?
 • Kontaktirajte RTS direktno i zatražite dozvolu.
 1. Može li se sadržaj koristiti u obrazovne svrhe?
 • Moguće je dobiti dozvolu od RTS-a za korišćenje sadržaja u obrazovne svrhe.
 1. Šta se dešava ako se sadržaj koristi bez dozvole?
 • To se smatra kršenjem autorskih prava i može biti kažnjeno zakonom.
 1. Koliko često se ažurira vremenska prognoza?
 • Vremenska prognoza se obično ažurira nekoliko puta dnevno, u zavisnosti od promena u vremenskim uslovima.
 1. Kako se mogu dobiti najtačnije informacije o vremenskoj prognozi?
 • Najtačnije informacije o vremenskoj prognozi možete dobiti na zvaničnim sajtovima meteoroloških službi ili kroz redovno praćenje vremenskih emisija na televiziji i radiju.

Оставите одговор