Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 9. septembar 2019 – Šta nas očekuje?

Dobrodošli nazad na našu rubriku “Vremenska prognoza”. Danas ćemo se fokusirati na predviđanja vremena za 9. septembar 2019. godine. Da li planirate piknik u parku ili putovanje u drugi grad? Važno je znati kakvo nas vrijeme očekuje, zato dobro pazite da ne propustite naše informacije o vremenskim uslovima. Pa, šta nas očekuje tog dana? Ostanite sa nama da biste saznali sve detalje.

Vremenska prognoza za 9. septembar 2019 – Šta nas očekuje?

Uvod

Kako se bliži septembar, tako se i vreme počinje da menja. I dok se mnogi raduju tome, drugi su zabrinuti šta ih to sve očekuje. Stoga, danas ćemo se fokusirati na vremensku prognozu za 9. septembar 2019. Da li će biti vedro, oblačno, hladno, toplo? Saznajte u nastavku.

Oblačnost zahvata sredinom dana celu Srbiju ##

Prema najnovijim podacima, sredinom dana, odnosno oko podneva, očekuje se oblačno vreme širom Srbije. Ipak, u većini predela padavine su slabe i nestabilne. Najviše padavina očekuje se na jugu i istoku, dok će u zapadnim i centralnim delovima zemlje biti suvo.

Bačka i Banat mogu imati prijemočive količine padavina

U nekim delovima Bačke i Banata postoji mogućnost prijemčivih količina padavina, koje će u pojedinim slučajevima biti praćene olujnim vetrom i gradom. Zato ukoliko ste u tim predelima, ponesite kišobran i budite pažljivi.

Očekuje se pojava jakog vetra i grada u nekim predelima

U pojedinim delovima Srbije očekuje se pojava jakog vetra i grada. Stoga, budite oprezni ako se nalazite u ovakvim područjima i držite se u zatvorenim prostorima.

Padavine u ostalim predelima su slabije

Kao što smo već napomenuli, u zapadnim i centralnim delovima Srbije padavine će biti slabe i nestabilne. Stoga, ukoliko ste isplanirali neku aktivnost napolju, verovatno će vas vreme poslužiti.

Jutarnja temperatura kreće se od 13 do 20, najviša dnevna do 30°C

Jutarnja temperatura za ovaj dan će biti prijatna, od 13 do 20 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura dostići i do 30 stepeni. Stoga, ukoliko radite napolju ili planirate dugotrajnu aktivnost, obucite se u skladu sa tim.

Beograd će biti vetrovit, popodne pljuskovi

U Beogradu se očekuje vetrovito vreme, a padavine se mogu očekivati u popodnevnim časovima. Stoga, grad oprezno planirajte vaše aktivnosti.

Jutarnja temperatura u Beogradu je 19, najviša dnevna 27 stepeni

U prestonici, jutarnja temperatura očekuje se oko 19 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 27 stepeni. Neće biti preterano toplo, ali svakako neće biti ni hladno.

Od utorka očekuje se povećanje temperature i izostanak padavina

Ukoliko se brinete da će vreme ostati nepovoljno duže, imamo dobre vesti za vas. Od utorka se očekuje povećanje temperature i izostanak padavina. Stoga, ukoliko vam je sunce potrebno, strpljenje je ključno.

Zaključak

Ukratko, vremenska prognoza za 9. septembar 2019. godine, govori nam da će biti promenljivo sa slabim do umerenim padavinama u većini delova zemlje. Međutim, bilo da se nalazite u unutrašnjosti ili na obali, ne zaboravite da odabrati ispravnu garderobu i budete pažljivi u slučaju lošijeg vremena.

Često postavljena pitanja (FAQ)

  1. Da li će biti padavina u Beogradu?
  • U Beogradu se očekuju padavine popodne, ali će se jutro zadržati suvo.
  1. Kolika će biti najviša dnevna temperatura?
  • Najviša dnevna temperatura kreće se oko 30 stepeni.
  1. Gde očekujete najveće količine padavina?
  • Najveće količine padavina se očekuju na jugu i istoku Srbije.
  1. Kada se može očekivati poboljšanje vremena?
  • Od utorka se očekuje izostanak padavina i povećanje temperature.
  1. Kako se obući za ovakvo vreme?
  • Preporučuje se slojevito oblačenje, uz pripremu kišobrana u slučaju padavina i laganiju odeću u slučaju toplog dana.

Оставите одговор