Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 31. decembar 2016. godine“ (Weather Forecast for December 31, 2016)

Ja sam strastveni pratioc vremenskih prilika, pa sam rešio da napišem post o vremenskoj prognozi za 31. decembar 2016. godine. U ovom postu ću se fokusirati na to šta da očekujete tog dana, kao i na neke korisne savete kako da se pripremite i uživate u planiranju svoje novogodišnje večeri.

Vremenska prognoza za 31. decembar 2016. godine

Bok, ja sam Milica i danas ću vam detaljno izveštavati o vremenskim uslovima u Srbiji. Obradovaću vas dobrom vesti, danas će biti pretežno sunčano iako će se osećati zima, jer ćemo biti pod uticajem hladnog vazduha.

Pretežno Sunčano Vreme

Zaista je lepo čuti vesti o pretežno sunčanom vremenu, pogotovo kada imate planove na otvorenom. Prema izveštaju meteoroloških vlasti, Srbija će danas biti pod uticajem suvog i stabilnog vazduha, što će dovesti do pretežno vedrog neba. Sunce će sijati skoro celog dana, uz minimalnu verovatnoću padavina. Ovo je odlična vest, posebno zato što se bliži Nova godina i svi želimo lepo vreme kada krenemo u doček.

Temperatura

Ujutru, prema izveštaju meteoroloških vlasti, temperature će se kretati od -8 do -3 stepena, a tokom dana će narasti do 1 do 5 stepeni. Dakle, biće prilično hladno, ali kao i uvek, možete se obući slojevito i uživati u aktivnostima na otvorenom.

Napomena o Audio i Video Snimcima

Pre nego što nastavim sa prognozom, želim samo da naglasim da je svako kopiranje audio i video snimaka zabranjeno. Video i audio snimci su vlasništvo RTS-a i moraju se koristiti samo uz dozvolu. Dakle, u interesu poštovanja autorskih prava, molim vas da ih ne distribuirate bez odgovarajućih dozvola.

Zaključak

Sve u svemu, danas će biti sjajan dan. Pretežno sunčano vreme će dati savršenu pozadinu za bilo koje aktivnosti koje želite da uradite, ali treba imati na umu hladnoću. Sada kada imate vremensku prognozu, sigurno ćete biti u mogućnosti da isplanirate svoj dan. Uživajte u ovom prelepom danu.

Česta pitanja

 1. Koliko će biti temperatura ujutru?
  • Ujutru će temperatura biti od -8 do -3 stepena.
 2. Da li će pasti sneg danas?
  • Prema izveštaju meteoroloških službi, nema očekivanih padavina danas.
 3. Mogu li deliti video i audio snimke na društvenim medijima?
  • Ne. Audio i video snimci su vlasništvo RTS-a i mogu se deliti samo uz dozvolu.
 4. Šta se može očekivati u vezi sa vremenom za doček Nove godine?
  • Prema vremenskoj prognozi, očekuje se pretežno vedro nebo bez padavina, ali biće hladno.
 5. Da li je potrebno nositi neku posebnu odeću tokom hladnog vremena?
  • Preporučuje se nošenje tople odeće slojevito.## Pripremite se za hladnoću

Kao što sam već pomenuo, očekuje se hladan dan sa temperaturama ispod nule. To znači da je važno da se dobro pripremite i prilagodite svom okruženju kako biste izbegli izloženost hladnoći i sprečili bolesti i povrede. Pripreme uključuju:

 • Nosite toplu odeću: Obucite nekoliko slojeva odeće i ne zaboravite kaput.
 • Nosite rukavice: Ruke su jedan od delova tela koji se najčešće izlažu hladnoći, stoga ih zaštitite rukavicama.
 • Nosite šešir: Glava je jedno od područja tela koje gubi najveću količinu toplote, stoga ne zaboravite kapu.
 • Ne zaboravite na noge: Obucite vunene čarape i vodootporne cipele.
 • Ograničite izlaganje hladnoći: Držite se zaštićenih i toplih mesta i ograničite izlaganje hladnom vazduhu koliko god je to moguće.

Saveti za vožnju u hladnom vremenu

Ako se planirate voziti danas, evo nekih saveta koji će vam pomoći da bezbedno i efikasno stignete na svoje odredište:

 • Tokom vožnje, držite se preporučene brzine: Kako bi izbegli klizavost ili gubitak kontrole nad vozilom, koristite nižu brzinu.
 • Smanjite udaljenost od drugih vozila: Kako bi se držali distanciranog od ostalih vozila, povećajte razmak između sebe i vozila ispred vas. Ovo će vam dati više vremena da reagujete ukoliko se dogodi nešto neočekivano.
 • Uključite svetla: Svetla vam omogućavaju da vidite ispred sebe i ostalima vam signaliziraju vaš položaj na putu.
 • Pazite na promene brzine: Izbegavajte naglo kočenje i promene brzine, što može dovesti do klizanja ili naglog gubitka kontrole nad vozilom.

Krenite u avanturu

Iako je danas hladan dan, ne treba da vas sprečava da izađete i zadržite se na svežem vazduhu. Bilo da se planirate šetati, voziti bicikl, ili jednostavno se opustiti u prirodi, osigurajte da ste pripremljeni za hladne vremenske uslove. Uz nekoliko jednostavnih priprema i navedenim savetima, uživaćete u prelepoj zimskoj bašti.

Zaključak

Uz ovu detaljnu vremensku prognozu, savete za oblačenje i vožnju, kao i savete za uživanje u prirodi, imate sve što vam je potrebno da isplanirate svoj dan i uživate u hladnom ali prelepom danu. Zapravo, taj hladni vazduh može vas razbuditi i dati vam energiju da krenete u novu avanturu ili isprobate nešto novo, pa ovu priliku iskoristite za sve što želite da učinite.

Оставите одговор