Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 30. decembar 2021. – Šta nas očekuje do kraja dana?

U ovoj objavi saznajte šta meteorolozi predviđaju za vremenske prilike za poslednji dan u 2021. godini. U nastavku pročitajte detaljnu analizu očekivanih temperatura, padavinama i drugim važnim meteorološkim faktorima za danas. Bez obzira da li planirate novogodišnje slavlje na otvorenom ili jednostavno želite da saznate šta vas čeka u toku dana, ova vremenska prognoza će vam pomoći da se pripremite za vremenske uslove.

Vremenska prognoza za 30. decembar 2021. – Šta nas očekuje do kraja dana?

Introduction

Danas je 30. decembar 2021. godine, i još jedan dan nam se smeši sa sve svojim izazovima. Međutim, jedna stvar koja nas uvek zanima jeste kakvo nas vreme očekuje. Da li će biti hladno ili toplo, oblačno ili sunčano? U ovom članku ćemo detaljno sagledati vremenske prilike u Srbiji danas.

Pretežno oblačno vreme

Danas se očekuje pretežno oblačno vreme u većini mesta u Srbiji. Ovo znači da će sunce biti skriveno iza oblaka, a temperatura će biti prilično niska. Ipak, nije baš sve tako crno, jer se očekuje da se nekoliko kraćih sunčanih intervala probije kroz oblake.

Suvo vreme u većini mesta

Ranije smo napomenuli da se očekuje pretežno oblačno vreme. Međutim, bitno je istaći da se ne očekuju padavine u većini mesta tokom današnjeg dana. Ovo znači da nećemo morati da se suočimo sa vlažnim trotoarima i mokrim cipelama.

Slaba kiša ujutro na jugozapadu, jugu i istoku

Iako se ne očekuju padavine u većini mesta, ujutru u nekim delovima zemlje će biti malo kiše. Konkretno, očekuje se slaba kiša na jugozapadu, jugu i istoku Srbije. Ipak, ove padavine neće biti dugotrajne.

Slab sneg na planinama

Ako planirate odlazak na planinu danas, trebalo bi da se pripremite za sneg. Očekuje se slab sneg na većini planina, a na nekim visinskim delovima može pasti i više snega. Zbog toga je bitno da imate adekvatnu zimsku opremu ako planirate da se uputite u planine.

Retka pojava slabe kratkotrajne kiše očekuje se na severu zemlje

U nekim delovima Srbije će biti suvo, ali se retko negde može očekivati slaba kratkotrajna kiša. Konkretno, ovo se očekuje na severu zemlje i posledica je prolaska hladnog fronta.

Slab, na planinama umeren i jak zapadni i severozapadni vetar

Dan će obeležiti i jak vetar, posebno na planinama. Očekuje se slab, na planinama umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Zbog ovoga bi trebalo da budete oprezni ako se nalazite u planinama, jer vetar može biti prilično snažan.

Najviša temperatura od 6 do 10 stepeni

Temperatura danas neće biti baš prijatna. Očekuje se da najviša dnevna temperatura bude između 6 i 10 stepeni Celzijusa. Ipak, pored hladnoće, nećemo morati da se suočimo sa kišom ili snegom u većini mesta.

FAQs

  1. Da li će biti kiše u Beogradu danas? – Ne, danas se ne očekuje kiša u Beogradu.

  2. Koliko će biti hladno danas? – Očekuje se da najviša temperatura danas bude između 6 i 10 stepeni Celzijusa.

  3. Da li se očekuju snegovi danas? – Da, očekuje se slab sneg na planinama.

  4. Da li će danas biti sunčano u Nišu? – Ne, danas se očekuje pretežno oblačno vreme u većini mesta.

  5. Da li će biti jak vetar u Smederevu? – Očekuje se slab zapadni i severozapadni vetar u većini mesta, uključujući i Smederevo.

Conclusion

Danas se očekuje pretežno oblačno vreme u većini mesta u Srbiji, sa temperaturom koja će biti prilično niska. Ujutru se očekuje slaba kiša na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, ali će ostatak dana biti uglavnom suv. Na planinama se očekuje slab sneg i jak vetar. Ipak, nećemo morati da se suočimo sa kišom ili snegom u većini mesta, pa se nadamo da će dan proteći mirno i bez većih nepogoda.

RTS zadržava autorska prava.

Оставите одговор