Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 28. oktobar 2018: Šta očekivati do kraja dana?

U današnjem blogu, razmotrićemo vremensku situaciju za 28. oktobar 2018. Saznajte šta se može očekivati u preostalom delu dana i kako se pripremiti za promenljive vremenske uslove. Bez daljeg odlaganja, krenimo sa analizom vremenske prognoze za danas.

Vremenska prognoza za 28. oktobar 2018: Šta očekivati do kraja dana?

Introduction

Danas je 28. oktobar 2018, nedelja. Mnogi od nas planiraju da provedu dan na otvorenom, u prirodi ili sa svojim prijateljima i porodicom. Međutim, neizvesno vreme nas plaši i brine. Šta očekivati do kraja dana? Da li će padati kiša ili sunce će nas grejati?

U ovom članku, saznajte najnovije informacije o vremenskoj prognozi i kako se pripremiti za sve vremenske uslove.

Trenutne vremenske prilike

Trenutno, u većem delu Srbije temperature se kreću između 13 i 16 stepeni. Na nekim mestima, u planinskim predelima, temperatura je niža i kreće se oko 10 stepeni.

Nebo je oblačno, ponegde uz kišu i maglu. Očekuje se da do kraja dana kiša prestane i da se pojave sunčani periodi.

Evo šta možete očekivati u različitim delovima Srbije:

Beograd

U Beogradu će biti oblačno do večernjih sati. Očekuje se da će nakon 18 časova kiša prestati i da će se pojaviti sunce. Temperature će se kretati između 13 i 15 stepeni.

Novi Sad

U Novom Sadu će danas biti slično kao i u Beogradu. Oblačno nebo sa kišom tokom dana, ali posle 18 časova se očekuje prestanak kiše i sunčani intervali. Temperature će se kretati između 13 i 15 stepeni.

Niš

U Nišu će danas biti kišovito celog dana, sa nešto višim temperaturama u odnosu na prethodne gradove. Temperature će se kretati između 15 i 17 stepeni.

Kako se pripremiti za različite vremenske uslove

Ukoliko planirate da provedete dan na otvorenom, neophodno je da se pripremite za sve vremenske uslove. Ovo su neki saveti kako se pripremiti za različite vremenske prilike:

 • Kišovito vreme: Ukoliko pada kiša, obucite se u slojevima i sačuvajte se od vode koristeći vodootpornu jaknu i obuću. Obavezno ponesite kišobran ili kabanicu.

 • Hladnije vreme: Ukoliko je napolju hladno, obucite slojevito, noseći debelu jaknu ili kaput i šalove i rukavice. Ovo će vas zaštiti od hladnoće i sprečiti prehladu.

 • Sunčano vreme: Uživajte u suncu, ali se zaštitite od UV zraka noseći šešir, naočare za sunce, i nanoseći kremu za sunčanje sa visokim factorom. Ponesite i flašicu vode kako ne biste dehidrirali.

Zapamtite da je najvažnije pratiti vremenske vesti i dobro se pripremiti za sve vremenske uslove.

Zaključak

Iako je bilo neizvesnih trenutaka tokom dana, prognoze za kraj dana su pozitivne i očekuje se da se pojave sunčani intervali. Važno je da se dobro pripremite bez obzira na vremenske prilike.

FAQs

 1. Da li je ovaj video sadržaj zaštićen autorskim pravima?
 • Da, ovaj video sadržaj je zaštićen autorskim pravima.
 1. Da li je dozvoljeno kopirati audio i video zapise?
 • Ne, bilo koje kopiranje audio i video zapisa je zabranjeno.
 1. Da li je dozvoljeno objavljivati video sadržaj na drugim kanalima?
 • Ne, video sadržaj nije dozvoljeno objavljivati na drugim kanalima.
 1. Ko je izdavač ovog video intervjua?
 • RTS je izdavač ovog video intervjua.
 1. Da li se snimak sme modifikovati bez dozvole RTS?
 • Ne, snimak ne sme biti modifikovan bez dozvole RTS. Svaki oblik neovlašćenog korišćenja video zapisa biće sankcioniran.

Napomena: Video sadržaj je namenjen isključivo za gledanje na ovom kanalu.

Оставите одговор