Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 19. februar 2017.“ – Prognoza vremena za 19. februar 2017.

Ako se jutros probudite i razmišljate o planovima za danas, prva stvar koju ćete provjeriti jeste vremenska prognoza za 19. februar 2017. Zašto biste se borili sa snijegom, kišom ili ledenom kišom kada možete biti spremni i na vrijeme planirati svoje aktivnosti? Zato se opustite, uzmi svoj telefon ili laptop, i upoznajte se sa najnovijom prognozom vremena za 19. februar 2017.

Vremenska prognoza za 19. februar 2017.

Blizu si 19. februara 2017. godine i zanima te kakvo te vreme očekuje tog dana. U ovoj kratkoj prognozi ćemo ti dati sve informacije koje se odnose na 19. februar 2017. godine.

Kakvo će biti vreme 19. februara 2017.?

Prema prognozama meteorologa, 19. februar 2017. biće pretežno oblačan dan sa povremenom kišom. Jutro će biti relativno toplo, sa temperaturom od oko 12 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 16 stepeni.

Detaljna prognoza vremena

Evo detaljnije prognoze vremena za 19. februar 2017. godine:

 • Temperatura: Temperatura će biti relativno konstantna tokom dana. Jutro će biti najtoplije, a stope će se postepeno smanjivati tokom dana. Pripremi se za temperaturu između 12 i 16 stepeni.
 • Oblačnost: Očekuj pretežno oblačno vreme i poneku kišu. U ranim jutarnjim satima moguće su kratkotrajne sunčeve zrake. Tokom dana će biti sve više oblaka, a moguća je i kiša.
 • Vetar: Brzina vetra će varirati tokom dana, ali ne očekuju se jaki vetrovi.
 • Vlažnost vazduha: Vlažnost vazduha će biti visoka tokom celog dana, oko 90%.

Kako se obući?

S obzirom na to da će biti relativno toplo, ali i oblačno i kišovito, toplo se obuci, ali ponesi i kišu.

Evo šta bi bilo dobro da poneseš sa sobom:

 • Kišna jakna: Sa sobom ponesi kišnu jaknu ili kabanicu. Možda ti zatreba tokom dana.
 • Patike ili cipele sa gumom: Obuj patike ili cipele sa gumenom podlogom koje će ti pomoći da ne zapneš i ne padneš na kliskom asfaltu.
 • Svetlije boje: Obuci svetlije boje koje će ti dati bolju vidljivost u uslovima lošeg osvetljenja.

Završne misli

Sada znaš kakvo te vreme očekuje 19. februara 2017. godine. Ne preporučuje se da planiraš velike aktivnosti tog dana, s obzirom na to da će vreme biti kišovito i oblačno. Ipak se nemoj obeshrabriti, svaki dan može biti savršen ako ga provedeš sa onima koje voliš.

Najčešća pitanja o vremenskoj prognozi za 19. februar 2017.

 1. Da li očekujete da još bude snega 19. februara 2017. godine?
  • Ne, ne očekujemo sneg tog dana. Očekujemo kišu.
 2. Da li će biti hladno ili toplo 19. februara 2017. godine?
  • Jutro će biti relativno toplo, dok će tokom dana temperatura opadati. Temperatura će varirati između 12 i 16 stepeni Celzijusa.
 3. Da li ćemo danas videti sunce?
  • Moguće je videti kratkotrajne sunčeve zrake u ranim jutarnjim satima, ali očekujemo pretežno oblačno vreme i povremenu kišu tokom dana.
 4. Da li će biti jaki vetrovi tog dana?
  • Ne, ne očekujemo jake vetrove tog dana.
 5. Kako se treba obući za 19. februar 2017. godine?
  • Preporučuje se da obučeš nešto što će tegrejati, a uz to ponesi kišnu jaknu ili kabanicu. Preporučuje se korišćenje patika ili cipela sa gumom.6. Da li će biti visoka vlažnost vazduha tog dana?
  • Da, očekuje se relativno visoka vlažnost vazduha oko 90% tokom celog dana.
 6. Da li će biti saobraćajnih problema zbog vremenskih uslova tog dana?
  • Moguće je da će biti saobraćajnih problema zbog povremene kiše, pa je preporučljivo biti oprezan u vožnji.
 7. Da li se očekuju promene u vremenskoj prognozi?
  • Nijedna prognoza vremena nije sigurna i uvek postoji mogućnost da se dogodi promena vremenskih uslova. Stoga pratite prognoze u narednim danima.

Sada znaš sve što te interesuje o vremenskoj prognozi za 19. februar 2017. godine. Uživaj u danu i ne zaboravi da se obučeš u skladu sa vremenskim prilikama kako bi ti dan protekao u najboljem redu.## Zašto je važno pratiti vremensku prognozu?

Vremenska prognoza može biti od velike pomoći kada planiraš svoj dan, svoje putovanje ili odmor. Ako pratiš prognozu, možeš se pripremiti za nagle promene u vremenskim uslovima i izbeći neprijatnosti koje one mogu izazvati. Takođe, pravovremene informacije o vremenskim uslovima mogu ti pomoći da se zaštitiš od opasnih situacija, kao što su oluje ili poplave.

Pored toga, vremenska prognoza može ti pomoći u donošenju odluka o odeći, transportu, sportu ili drugim aktivnostima. Na primer, ako znaš da će sutra biti oblačno i kišovito, možeš da obučeš kišnu jaknu i gumene cipele, umesto lepršavih letnjih haljina i sandala.

Kako meteorolozi prave prognoze vremena?

Meteorolozi koriste najsavremeniju tehnologiju kako bi napravili najtačnije prognoze. Koriste računarske modele koji analiziraju velike količine podataka o vremenskim uslovima iz celog sveta. Ovi podaci se prikupljaju iz satelita, balona, aviona, brodova i drugih mernih instrumenata. Zatim ih računarski modeli procesiraju kako bi stvorili predviđanje vremena za određeni period.

Međutim, i najnapredniji računarski modeli nisu savršeni i mogu se desiti neočekivane promene u vremenskim uslovima. Zato se meteorolozi stalno usavršavaju i prate kvalitet podataka, kako bi što tačnije predvideli vremenske neprilike koje nas očekuju.

Kako se promene u vremenskim uslovima mogu uticati na zdravlje?

Vremenski uslovi mogu imati značajan uticaj na naše zdravlje. Na primer, nagla promena temperature može izazvati glavobolju, umor ili bolove u mišićima. Preterana vrućina može uzrokovati toplotni udar, dok hladnoća može dovesti do hipotermije. Vlažni uslovi mogu uticati na respiratorni sistem, izazivajući simptome kao što su kašalj, kijanje i gušenje.

Zbog toga je važno pratiti vremensku prognozu, posebno ako imaš zdravstvene probleme koji su povezani sa vremenskim uslovima. Na primer, ako znaš da će biti vrućina, možda bi trebalo da izbegavaš aktivnosti na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana, a nositi odeću od svetlih materijala i piti dovoljno tečnosti.

Kako da se pripremite za iznenadne vremenske promene?

Iako je vremenska prognoza korisna, vreme se ponekad može promeniti brže nego što meteorolozi očekuju. Zato je važno biti pripremljen za iznenadne promene u vremenskim uslovima. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti:

 • Uvek nosite kišnu jaknu ili kabanicu ako postoji mogućnost kiše.
 • Obujte cipele sa gumom kako biste mogli da izbegnete klizanje na mokrom podlozi.
 • Uvek imajte sa sobom bocu vode i nešto za jelo, ako se nađete zaglavljeni na putu ili u drugim nepredviđenim situacijama.
 • Proveri prognozu vremena pre nego što planiraš svoj dan, tako da se možeš pripremiti za promene.
 • Ako planirate putovanje, proverite vremenske uslove na vašoj ruti i pratite vesti u vezi sa vremenskim nepogodama.

Zaključak

Vremenska prognoza može biti od velike pomoći kada želiš da se pripremiš za sutrašnji dan ili svoje putovanje. Kada pratiš prognozu, možeš se pripremiti za iznenadne promene vremenskih uslova. Usavršavanje tehnologije i načina prikupljanja podataka omogućavaju meteorolozima da naprave tačnije prognoze, međutim, stalno je potrebno pratiti promene u vremenskim uslovima iz dana u dan.

Оставите одговор