Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 17. jul 2020. – Predviđanja do kraja dana

Dragi čitaoci, danas vam donosimo vremensku prognozu za 17. jul 2020. i predviđanja za ostatak dana. Budite spremni da saznate kakvo nas vreme očekuje u narednim satima i planirajte svoje aktivnosti u skladu sa tim. Bez daljeg odlaganja, saznajte sve što vas zanima o vremenskim uslovima za danas.

Vremenska prognoza za 17. jul 2020 – Predviđanja do kraja dana

Uvod

 1. jul 2020. godine je dan poprilično nestabilnog vremena sa mogućim pljuskovima i grmljavinom. Prema najnovijim informacijama, pretežno oblačno vreme očekuje se širom Srbije, ali u određenim delovima zemlje moguće su lokalne padavine i grmljavina.

Kiša i pljuskovi s grmljavinom

U većini mesta očekuje se pretežno oblačno vreme, a u pojedinim delovima zemlje moguće su kratkotrajne kiše praćene grmljavinom. Ovo neće biti dugotrajni pljuskovi, ali će svakako doneti potrebno osveženje u ove letnje dane.

Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu

Prema najnovijim informacijama, najveće šanse za obilnije padavine pratiće zapadne i jugozapadne delove Srbije. U ovim područjima moguća je različita količina padavina, ali u većini slučajeva to neće biti dugotrajne kiše.

Temperatura niža za oko 5 stepeni u većini mesta

Ovakvo vreme neće ostaviti posledice po temperaturu koja će u većini mesta biti niža za oko 5 stepeni. U pojedinim delovima zemlje, zbog kiše i pljuskova s grmljavinom, temperatura će se dodatno spustiti, a u drugim delovima zemlje maksimalna temperatura neće prevazilaziti 30 stepeni.

Na istoku i dalje toplo, do 30 stepeni

Na istoku zemlje i dalje će biti toplo, s maksimalnom temperaturom koja se kreće oko 30 stepeni. Ovde se ne očekuje padavine, pa će se građani moći slobodno kretati bez kišobrana.

Video je vlasništvo RTS-a

Ukoliko ste zainteresovani za vremensku prognozu za ovaj dan, možete pogledati video prilog koji je objavljen na zvaničnom sajtu RTS-a. Napominjemo da je video materijal vlasništvo RTS-a i da ga nije dozvoljeno zloupotrebljavati na druge načine.

FAQs

 1. Da li će padavine biti obilne?
 • Moguće su obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Srbije.
 1. Da li je očekivana grmljavina?
 • Da, u pojedinim delovima zemlje moguće su kiše praćene grmljavinom.
 1. Kako će se temperatura kretati?
 • Temperatura će se, u većini mesta, spustiti za oko 5 stepeni.
 1. Da li će biti toplo na istoku zemlje?
 • Da, na istoku zemlje i dalje će biti toplo, s maksimalnom temperaturom koja se kreće oko 30 stepeni.
 1. Gde mogu pogledati vremensku prognozu za ovaj dan?
 • Vremensku prognozu možete pogledati na zvaničnom sajtu RTS-a.

Zaključak

Svim građanima se savetuje da se pripreme za nestabilno vreme i da uvek imaju pri ruci kišobran, ukoliko odluče da se zapute napolje. Bezbednost u saobraćaju takođe je od velike važnosti, pa vozačima savetujemo da budu oprezni i prilagode brzinu uslovima na putu.

Оставите одговор