Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 16. jun 2017. sa prognozom do kraja dana

Danas smo spremni da vam predstavimo najnoviju vremensku prognozu za 16. jun 2017. Naš tim je pažljivo proučio meteorološke podatke i pripremio preciznu prognozu koja će vam pomoći u planiranju današnjih aktivnosti. Pročitajte naš članak kako biste saznali kakvo nas vreme očekuje do kraja dana i kako se pripremiti za to.

RTs-ov Kanal Sajt – Vremenska Prognoza za 16. Jun 2017.

Kod nas, pisanje nema granice, stvarno. Danas, naš zadatak je da predstavimo video snimak sa RTS-ovog kanala sajta, koji je zaista nezamenljiv izvor aktuelnih vesti, prenosa događaja, i vremenske prognoze.

Predstavljanje vremenske prognoze

Dakle, jedno izuzetno detaljno objašnjenje vremenske prognoze u sred Junskog leta cela nam nedelja izgledala je kao da će doneti rekordno visoke temperature. Iznenadjenje, temperatura se smanjila na dobar, prijatan nivo kada se približavala subota, 16. Jun. Ipak, posebno za ljubitelje letnjih sportskih aktivnosti, bilo bi korisno da pogledaju ovaj izuzetno precizan video, i pripreme se za izlazak na otvoreno.

Pripreme za dan u prirodi

Krenimo redom: rano jutro počinje sa prijatnom temperaturom koja se polako diže u podne. Ipak, ne treba se zavaravati, sunce može biti izuzetno opasno, pa se nikako ne preporučuje duže izlaganje koje bi za posledicu moglo da ima opekotine, a poslednje što želimo jeste da naš dan u prirodi bude pokvaren na tako neugodan način.

Očekivana popodneva i večeri

U popodnevnim časovima, temperatura će biti još malo viša, ali veoma prijatna zbog blagih vetrova koji će dunuti sa severa. Dakle, ovaj dan može biti sjajan za piknik, sportske aktivnosti, ili jednostavno da se naći u prirodi i uživati u lepotama koje nas okružuju.

Šta je bilo najzanimljivije u vremenskoj prognozi?

U ovom video snimku izuzetno detaljno su opisane temperature, količina padavina, i brzina vetra u izuzetno komunikativnom tonu. Posebno pohvaljujemo:

 • Brzopotezni prikaz najvažnijih informacija
 • Jasan opis unutrašnjih mehanizama meteorološkog sistema
 • Fotografije koje ilustruju opisane pojave
 • Ideju da se naglasi važnost sunčanih naočara i kreme sa visokim faktorom zaštite.

Priprema za izlazak

Pre izlaska, proverite svakako ovaj video, i pored toga pogledajte UV indeks koji je od 1 do 10, pri čemu višim brojevima taj indeks dobija veći značaj. Većini sunčanih naočara nalaze se oznake koje odgovaraju odredjenom stepenu zaštite tj. to su oznake “CE”, koje označavaju da su naočare usklađene sa EU smernicama. Naime, istraživanje pokazuje da naočare koje nemaju ovu oznaku, u stvari nisu u stanju da pruže adekvatnu zaštitu.

Zašto je ovaj video važan?

Ovaj video je jako bitan zbog toga što je pametna priprema pola posla obavljenog, i zbog toga što se na ovaj način može sprečiti štetan uticaj preterane izloženosti suncu. Kada smo već kod preterivanja, opet se vraćamo na savete koje smo imali prilike da vidimo u ovom video snimku:

 1. Izbegavajte direktno izlaganje sunčevim zracima između 10 i 15 časova
 2. Nema bolje zaštite od odeće, pa obucite nešto što će vas zaštiti od sunca a da je pritom lagan materijal i dozvoljava koži da diše
 3. Ako ste dugo izloženi suncu, koristite kremu sa visokim faktorom zaštite, šešir i sunčane naočare.

Slike i video zapisi zaštićeni autorskim pravima

Da ponovimo još jednom: ovo je video koji sadrži materijale koji su pod zaštitom autorskih prava i ne možemo ih deliti na druge kanale. Isto važi i za sve komentare i slike koje se nalaze na RTS Sajt – Zvanični kanal.

Kako izvući maksimum iz ovog video zapisa?

Evo nekoliko saveta:

 1. Ostanite pažljivi tokom celog snimka, i obratite pažnju na sve detalje koje meteorolog iznosi.
 2. Razmislite o detaljnom planiranju dana u prirodi u skladu sa izloženim informacijama.
 3. Nemojte zaboraviti da naše telo ne voli preterivanje, niti da su sunčane opekotine nešto željeno.

Zaključak

Svakako bi bilo šteta da propustite pogled na ovaj video snimak sa RTS Sajt – Zvanični kanal. Osim što će vam pomoći da kvalitetno isplanirate svoj dan, ovaj video dolazi i sa korisnim savetima koji će vam pomoći da vaše telo ostane zdravo i sigurno.

FAQs

 1. Kako se zaštiti od sunca u letnjim danima?
 2. Da li je dozvoljeno korišćenje materijala sa RTS Sajt – Zvanični kanala na drugim platformama?
 3. Da li postoji mogućnost da informacije o vremenskim prilikama budu preciznije?
 4. Kako odabrati prave sunčane naočare?
 5. Da li je preterana izloženost suncu štetna za zdravlje?

Оставите одговор