Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 14. decembar 2016. godine

Moje ime je (ime autora) i bavim se pisanjem vremenskih prognoza. Danas želim da podelim sa vama najnovije informacije o vremenskim prilikama za 14. decembar 2016. godine. Kao što znate, vremenske prognoze su izuzetno važne, posebno ukoliko planirate putovanja ili bilo kakve druge aktivnosti na otvorenom prostoru. Zato sam odlučio da pišem o ovome kako bih vam pomogao da se što bolje pripremite i isplanirate svoje obaveze za naredni dan. Budite uz mene kako bih vam doneo sve relevantne informacije koje će vam biti od pomoći.

Vremenska prognoza za 14. decembar 2016. godine

Ja sam SEO pisac i danas ću vam napisati vremensku prognozu za 14. decembar 2016. godine.

Uvod

Kako se bližimo kraju godine, hladnoća i mraz postaju sve izraženiji. Ovog puta, očekuje nas suočavanje sa umerenim mrazom i maglom. Pre podne ćemo imati pretežno sunčano vreme, međutim, posle podne nas očekuje naoblačenje. U noći između 13. i 14. decembra, moguća su i slabija kiša i sneg. Očekivana temperatura za ovaj dan će biti -7 do -5 stepeni u najnižoj tački, dok će najviša dnevna temperatura biti u rasponu od 3 do 7 stepeni.

Šta nas očekuje tokom dana?

Pre podne

Pre podne, temperature će biti zimske i očekuje nas sunčano vreme. Ipak, iako će sunce sijati, uvodimo u pripremu za kišu i sneg.

Posle podne

Posle podne nas očekuju oblačni pokrivači, koji će pokriti sunce i doneti mrkli mrak. Takođe nas očekuje topljenje snega, pa ćemo svi morati biti oprezni pri kretanju po ulicama.

Saveti za borbu sa hladnoćom

Ako ste u mogućnosti da budete u zatvorenom, to će biti najbolje za vas, pogotovo u kasnijim satima kada hladnoća postane sve izraženija. Međutim, ako morate da budete napolju, preporučujem sledeće:

 • Oblecite se slojevito, jer će vam to pomoći da se bolje zaštitite od hladnoće
 • Nosite toplu odeću, poput rukavica, šalova i kapa
 • Pijte toplu kafu ili čaj kako biste održavali telesnu toplotu
 • Pravilno zagrevajte automobil pre nego što ga krenete voziti

Završne reči

Nadamo se da će vremenska prognoza za 14. decembar pomoći svima da se spreme za ovaj dan i budu bezbedni na ulicama. Bez obzira gde se nalazite, budite uvek obazrivi i nemojte zanemarivati simptome hladnoće.

Česta pitanja (FAQs)

 1. Da li ćemo imati sneg u Beogradu?
 • Postoji mogućnost snega u večernjim satima 14. decembra.
 1. Koliko dugo bi trebalo zagrevati automobil?
 • Preporuka je najmanje 10 minuta za pravilno zagrevanje automobila.
 1. Može li ova temperatura biti opasna po zdravlje?
 • Dolazi do ugrožavanja zdravlja kada temperature padnu ispod -20 stepeni Celzijusa.
 1. Kako se pripremiti za maglu?
 • Preporučuje se korišćenje maglenki i polako vožnju.
 1. Kada očekujemo sunčane dane?
 • Listopad i novembar su najčešće sunčani meseci u godini, sa prosečnim brojem sunčanih dana u rasponu od 20 do 22 dana.

Оставите одговор