Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 13. februar 2018. godine do kraja dana

Dobrodošli na našu vremensku prognozu za 13. februar 2018. godine do kraja dana! Planiranjem naših aktivnosti u toku dana, veoma je važno da znamo kakvo nas vreme očekuje. Zato smo se potrudili da prikupimo najtačnije informacije i predstavimo vam prognozu u koju možete imati puno poverenje. Nastavite da čitate kako biste saznali kako da se pripremite za dan pred vama.

Vremenska prognoza za 13. februar 2018. godine do kraja dana

Krenimo sa predviđanjem vremenskih prilika za danas.

Uvod

Današnji dan će se smenjivati između sunca i oblaka sa nešto nižim temperaturama u odnosu na prethodne dane. Očekuje se suvo vreme tokom celog dana, dok se u kasno popodne ili rano veče očekuje prolazna kiša u južnim krajevima.

Temperatura i vlažnost vazduha

Tokom dana, temperature će biti u rasponu od 5 do 11 stepeni Celzijusa. Minimalna temperatura će biti zabeležena rano jutro, a maksimalna u popodnevnim satima. Vlažnost vazduha će ostati niska tokom celog dana, sa nešto većom u vreme pojave kiše u večernjim satima.

Vetar

Vetar će duvati slabije nego prethodnih dana, najčešće iz pravca severozapada. Brzina vetra će se kretati između 3 i 9 metara u sekundi.

Sunce, oblaci i kiša

Danas se očekuju kratkotrajni sunčani periodi, ali će suvo vreme vladati većinom dana. U kasno popodne i uveče očekuje se prolazna kiša u južnim i centralnim delovima zemlje. Oblaci će se tokom dana smenjivati, ali neće biti preterano gusti.

Završna razmišljanja

Ukratko, očekuje nas promenljivo i suvo vreme sa nižim temperaturama nego prethodnih dana. Uveče očekuje prolazna kiša u južnim delovima zemlje. Upamtite da je uvek bolje biti siguran, pa pripremite kišobran ili kabanicu kako biste bili spremni za eventualne promene vremenskih uslova.

Česte postavljana pitanja

 1. Da li će temperatura biti viša sutra?
  A: Trenutno je teško predvideti tačnu temperaturu za sutra, ali očekuje se da će biti slična današnjoj.

 2. Kako se očekuje da će se klimatske promene odraziti na vremenske prilike u Srbiji?
  A: Klimatske promene su složenije i dugoročnije pitanje, a mudro je oslanjati se na stručne izvore kako bi se razumelo kako će se vremenski uslovi menjati u budućnosti.

 3. Da li je verovatno da će pasti sneg ove godine?
  A: Nažalost, ne možemo sa sigurnošću reći da li će pasti sneg ove godine ili ne, kao ni kada bi se to moglo dogoditi.

 4. Kako se meri vlažnost vazduha?
  A: Vlažnost vazduha se meri pomoću uređaja koji se zove higrometer.

 5. Kakva su predviđanja za narednih sedam dana?
  A: Trenutno nije moguće sa velikom sigurnošću predvideti vremenske prilike za narednih sedam dana, ali budite sigurni da ćemo vas obavestiti kada se situacija promeni.6. Da li bi trebalo nositi laganu ili topliju odeću danas?
  A: S obzirom na činjenicu da će danas biti niže temperature nego proteklih dana, savetujemo da nosite topliju odeću, ali je uvek dobro imati pri ruci neki laganije komade odeće za dane sa promenljivim vremenom.

 6. Šta je uzrok promenljivih vremenskih prilika u našoj zemlji?
  A: Vremenske prilike u Srbiji su podložne promenama zbog geografskog položaja i uticaja globalnih klimatskih fenomena, kao i uticaja lokalnih faktora poput topografije, vegetacije i drugih faktora.

 7. Da li bi trebalo da se zabrinemo zbog prolazne kiše koja se očekuje danas?
  A: Prolazna kiša koja se očekuje uveče ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost, ali ipak se savetuje da se pripremite za svaku vrstu vremenskih uslova.

 8. Šta bi trebalo da uradimo ako dođe do nevremena?
  A: Kada dođe do nevremena, najvažnije je ostati miran i pratiti uputstva nadležnih institucija. Savetuje se da se sklonite u zatvorene prostorije, pustite radio ili televiziju za dalje obaveštenje i izbegavajte korišćenje bilo kakvih električnih uređaja.

 9. Da li bi trebalo da proverimo vremensku prognozu pre polaska na put?
  A: Obavezno proverite vremensku prognozu pre polaska na put, pogotovo ako planirate da putujete veću udaljenost ili kroz prometnije oblasti, kako biste bili spremni za svaku vrstu vremenskih uslova koji vas može očekivati.

Zaključak

Danas će se smenjivati sunčani periodi i oblaci, sa nižim temperaturama u odnosu na prethodne dane. U kasno popodne ili rano veče očekuje se prolazna kiša u južnim delovima zemlje. Budite spremni na svaku vrstu vremenskih uslova i pripremite se za eventualne promene.

Mi kao firma koja se bavi pisanjem sadržaja, uvek smo spremni da ispunimo sve zahteve koje klijenti postave ili da pomognemo u kreiranju pozitivnog online identiteta. Naša veština pisanja na srpskom jeziku je visoko profesionalna, a usluge koje nudimo su usklađene sa SEO optimizacijom. Nemojte se ustručavati da nas kontaktirate i ubedite se u kvalitet naše usluge.

Оставите одговор