Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 13. avgust 2018. – Predviđanja do kraja dana

Danas smo odlučili da vam pripremimo detaljnu vremensku prognozu za 13. avgust 2018. godine. Kao što znate, vremenski uslovi mogu uticati na naš dan i učiniti ga boljim ili lošijim. Zato smo mi tu da vam pružimo najtačnije informacije i predviđanja za cijeli dan. Nadamo se da će vam ova prognoza biti od koristi i pomoći da se lakše pripremite za današnje aktivnosti.

Vremenska prognoza za 13. avgust 2018. – Predviđanja do kraja dana

Introduction

Danas, 13. avgusta 2018. godine očekuje se sunčano i toplo vreme u celoj Srbiji, sa temperaturama između 31 i 34 stepena. Ovo nam pruža idealnu priliku da uživamo u letu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti na otvorenom. Međutim, važno je imati na umu da se vremenske prilike mogu promeniti tokom dana, pa je potrebno pratiti vesti i informacije kako bismo bili spremni na sve eventualnosti.

Mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom popodne

Iako će vreme biti sunčano i toplo, popodne se očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom na zapadu i jugozapadu Srbije. Stoga, ako planirate bilo kakvu aktivnost na otvorenom u ovom delu zemlje, bilo bi dobro da pratite vremensku prognozu i sačekate da pljusak prođe pre nego što nastavite sa aktivnostima na otvorenom.

Vetar će biti slab i umeren, a u košavskom području ponekad jak

Vetar će biti slab i umeren u većem delu zemlje, ali u košavskom području će ponekad biti jak, južni i jugoistočni. Ovo znači da bi trebalo da se dodatno uklonite odećom i šeširom od sunca kako biste izbegli pregrevanje, a istovremeno bili spremni na jači udar vetra.

Ovo je sadržaj koji je objavio RTS

Ove i druge vesti o vremenskoj prognozi možete pratiti na sajtu Radiotelevizije Srbije (RTS). RTS ima tim meteorologa koji radi na predviđanju vremena, i svaka promena u prognozi će biti odmah objavljena na njihovoj stranici.

Primena mera zaštite

Kada su ovako visoke temperature, posebno tokom leta, bitno je ostati hidriran i tečnostima nadoknaditi gubitak tečnosti u organizmu. Pored toga, važno je i održavati higijenu ruku tokom vrućih dana kako biste smanjili rizik od različitih infekcija.

Evo još nekoliko saveta za smanjenje rizika od dehidratacije i iscrpljenosti:

 • Nosite zaštitu od sunca kada ste napolju i izbegavajte direktnu sunčevu svetlost u najtoplijim delovima dana
 • Nemojte ostavljati decu i ljubimce u parkiranom automobilu
 • Ako osećate muku, glavobolju, vrtoglavicu, žedni ste i nemate mnogo mokraće, potrebno je da se odmah hidrirate i potražite hladno mesto

Mogućnost promene vremenskih uslova

Kao što smo već pomenuli, vremenske prilike se mogu promeniti tokom dana pa je potrebno pratiti informacije kako biste bili spremni na sve eventualnosti. Držite se hidriranih i spretnih, i ostanite upućeni u najnovije vesti kako biste najbolje odgovorili na bilo kakve promene u vremenskim uslovima.

FAQs

 1. Koja je najviša očekivana temperatura danas?
  Najviša dnevna temperatura će biti između 31 i 34 stepena.

 2. Kakav je vremenski izgled popodneva?
  Popodne se očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom na zapadu i jugozapadu Srbije.

 3. Koliko će biti jak vetar danas?
  Vetar će biti slab i umeren u većem delu zemlje, a u košavskom području ponekad jak, južni i jugoistočni.

 4. Gde se mogu pronaći vremenske informacije?
  Vremenske informacije možete pratiti na sajtu Radiotelevizije Srbije (RTS).

 5. Koji su najbolji saveti za zaštitu od sunca i visokih temperatura?
  Najbolji saveti za zaštitu od sunca i visokih temperatura uključuju hidriranje, nošenje zaštite od sunca, izbegavanje direktnih sunčevih zraka u najtoplijim delovima dana i održavanje higijene ruku tokom vrućih dana.

Оставите одговор