Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 12. januar 2020. godine

Dobrodošli nazad na naš blog sa vremenskim prognozama! Danas ćemo se fokusirati na vremenske uslove za 12. januar 2020. godine. Kao i uvek, naš cilj je da Vam pružimo tačne i detaljne informacije kako bi se lakše pripremili za dan pred nama. Bez daljnjeg odlaganja, krenimo sa pregledom vremenskih prilika za ovaj dan.

Vremenska prognoza za 12. januar 2020. godine

Introduction

Da li ste ikada bili spremni za vikend planiranje samo da bi ste na kraju bili iznenađeni lošim vremenom? Vremenska prognoza je važna za bilo koje putovanje ili događaj tokom vikenda, mada se sa ne baš tako sigurnim vremenom, to može učiniti teškim zadatkom. Danas će biti uzbudljiva prognoza, sa nekim iznenađenjima, stoga uzmite svoju šolju kafe, opustite se i pročitajte šta smo za vas pripremili.

Sunce, Kiša ili Sneg?

Sa pristupom zime, vremenska prognoza za 12. januar 2020. godine predviđa oblačno i kišovito vreme sa visokom vlažnošću i niskom temperaturom. U većini delova zemlje očekuje se oblačno sa kišom, a moguće su i snežne padavine u višim planinskim područjima. Evo šta možete očekivati ako ste u Srbiji ili recimo u Beogradu:

 1. Beograd – Oblačno i kišovito sa temperaturom između 2°C i 5°C
 2. Niš – Oblačno sa kišom sa temperaturom između 1°C i 8°C
 3. Novi Sad – Oblačno sa kišom i temperaturom između 3°C i 5°C

Kako se pripremiti?

Kada se vremenska prognoza očekuje da bude kišovita, proverite da li imate adekvatnu opremu za zaštitu od kiše – kišobran, kako biste bili suvi tokom vašeg vikend putovanja. Takođe, obucite slojevitu odeću kako bi ste bili pripremljeni za promene temperature. Ako planirate vožnju, obavezno proverite stanje puteva i preporučljivo je odložiti vožnju ako su uslovi nebezbedni.

FAQS

 1. Da li će u drugim delovima zemlje biti snega?
  Za ovaj dan, snežne padavine očekuju se samo u višim planinskim područjima.

 2. Kakva je očekivana visina snežnog pokrivača u planinskim područjima?
  Očekivana visina snežnog pokrivača se trenutno ne može predvideti, ali proverite lokalne vremenske vesti i saobraćajne informacije za datu oblast.

 3. Da li će biti nevremena?
  Ne, trenutno se ne očekuju nevremena u toj oblasti, ali proverite lokalne vremenske vesti za najnovije informacije o vremenu.

 4. Da li su moguće promene u prognozi?
  Da. Meteorolozi se kontinuirano bave ažuriranjem prognoza kako bi naši čitaoci uvek bili u toku.

 5. Ukoliko mi se ne sviđaju prognoze, da li ih mogu ignorisati i nadati se boljem vremenu?
  Bolje bi bilo da pažljivo razmislite o vremenskoj prognozi i u skladu sa njom planirate vaše aktivnosti kako bi ste se adekvatno pripremili i imali siguran tok događaja.

Conclusion

To je to za danas. Nadamo se da vam je naša prognoza pomogla da se pripremite za vikend. Zapamtite, uvek proverite vremenske vesti pre nego što krenete na put kako bi ste bili sigurni da ste adekvatno pripremljeni. Vidimo se sledeće nedelje sa novom prognozom.

Оставите одговор