Vremenska Prognoza Srbija

Vremenska prognoza za 1. septembar 2018. godine do kraja dana

Danas se očekuje raznovrsno vreme širom Srbije. Temperatura će biti ugodna, ali sa tendencijom laganih padova u toku dana. U nekim delovima zemlje očekuje se kiša, a u drugim sunčani intervali sa umerenom oblačnošću. U nastavku pročitajte detaljan pregled vremenske prognoze za 1. septembar 2018. godine do kraja dana.

Vremenska prognoza za 1. septembar 2018. godine do kraja dana

Uvod

Danas će biti sunčano i toplo u Srbiji. RTS je objavio detaljnu vremensku prognozu koja najavljuje najvišu temperaturu od 34 stepena. Važno je napomenuti da je copyright za video i zvuk u potpunosti u vlasništvu RTS-a te da je zabranjeno kopiranje snimaka ili postavljanje istih na druge kanale. Međutim, video snimak vremenske prognoze možete pogledati na kanalu RTS.

Detaljna vremenska prognoza

Prema izveštaju saopštenom od strane RTS-a, danas će biti pretežno sunčano sa temperaturama koje će dostići maksimum od 34 stepena celzijusa. Takođe, u večernjim satima se očekuje da će temperatura pasti na oko 22 stepena.

Evo detaljnijeg izveštaja o vremenskim uslovima u nekim većim gradovima u Srbiji:

Beograd

 • Maksimalna temperatura: 33 stepena celzijusa
 • Minimalna temperatura: 21 stepen celzijusa
 • Vetrovi: slabi do umereni

Novi Sad

 • Maksimalna temperatura: 32 stepena celzijusa
 • Minimalna temperatura: 19 stepeni celzijusa
 • Vetrovi: slabi do umereni

Niš

 • Maksimalna temperatura: 34 stepena celzijusa
 • Minimalna temperatura: 20 stepeni celzijusa
 • Vetrovi: slabi do umereni

Kragujevac

 • Maksimalna temperatura: 33 stepena celzijusa
 • Minimalna temperatura: 20 stepeni celzijusa
 • Vetrovi: slabi do umereni

Šta treba uzeti u obzir sa ovakvim vremenskim uslovima?

Kada su temperature tako visoke, važno je da se pazite na pregrevanje i dehidraciju. Takođe, savetuje se da smanjite fizičke aktivnosti tokom dana kada su temperature visoke. Ako morate biti napolju, preporučuje se da nosite svetlu odeću i šešir te da pijete dovoljno tečnosti.

Česta pitanja o vremenskoj prognozi

 1. Da li je moguće kopirati video ili zvučni snimak vremenske prognoze objavljen od strane RTS-a?
  • Ne, kopiranje snimaka je strogo zabranjeno zbog autorskih prava.
 2. Mogu li drugi kanali objaviti video snimak vremenske prognoze?
  • Ne, postavljanje snimaka na druge kanale je takođe zabranjeno zbog autorskih prava.
 3. Gde se može pogledati video snimak vremenske prognoze?
  • Video snimak vremenske prognoze se može pogledati na kanalu RTS.
 4. Šta treba da uradim ako se osećam neprijatno usled visokih temperatura?
  • Preporučuje se da smanjite fizičke aktivnosti, nosite svetlu odeću i šešir te da pijete dovoljno tečnosti.
 5. Šta ako se vremenska prognoza promeni?
  • RTS je obično pouzdan izvor informacija o vremenskim uslovima, ali se prognoze mogu menjati i pažljivo pratite novosti o trenutnom vremenu.

Zaključak

Danas će biti pretežno sunčano i toplo u Srbiji. RTS je objavio detaljnu vremensku prognozu koja predviđa najvišu temperaturu od 34 stepena. Važno je da se pazite visokih temperatura kako biste izbegli pregrevanje i dehidraciju. Takođe, važno je da se pridržavate autorskih prava i da ne kopirate ili ne postavljate na druge kanale video ili zvučne snimke vremenske prognoze objavljenih od strane RTS-a.Ukoliko trebate dodatne informacije o vremenskim uslovima u svom gradu, RTS predstavlja pouzdan izvor informacija. Ako se planirate baviti aktivnostima van kuće, poput sportskih aktivnosti ili planinarenja, preporučljivo je da malo odložite aktivnosti dok se temperature ne spuste, jer je to najbolje za vaše zdravlje.

Tokom današnjeg dana, temperatura će se kretati u području od 20 – 34 stepena celzijusa, dok će se u večernjim satima temperatura blago smanjiti. Ako planirate biti napolju, ponesite sa sobom dovoljno vode i kreme za sunčanje kako biste izbegli opekotine od sunca.

S obzirom da se radi o veoma visokim temperaturama, posebnu pažnju bi trebali obratiti oni starijih godina i deca, jer su oni posebno osetljivi na visoke temperature. Ukoliko se bilo ko oseća uznemireno usled visokih temperatura, savetuje se da se što pre skloni u hladovinu te da popije dovoljno vode.

Najava vremena u narednim danima

Prema informacijama iz meteoroloških službi, očekuje se da će se vruće, sunčane temperature nastaviti i u narednim danima. Zato ćemo i dalje apelovati na oprez, a pogotovo ukoliko planirate provoditi dosta vremena napolju.

Tokom noći se očekuju sume temperature, dok će dani biti sunčani i toplo. S obzirom da se topli dani nastavljaju i u sledećoj sedmici, savetujemo da se adekvatno pripremite te da vodite računa o svom zdravlju.

FAQ

1. Šta učiniti ako sam izložen visokim temperaturama?

Ako se neko oseća uznemireno zbog visoke temperature, savetujemo da se skloni u hladovinu te da pije dovoljno vode.

2. Mogu li kopirati video snimke vremenske prognoze na kanalu RTS?

Ne, kopiranje video snimaka prognoze strogo je zabranjeno zbog autorskih prava.

3. Mogu li objaviti snimke vremenske prognoze na drugim kanalima?

Ne, objavljivanje snimaka na drugim kanalima takođe je zabranjeno zbog autorskih prava.

4. Gde se video snimak vremenske prognoze može pogledati?

Video snimak prognoze može se pogledati na kanalu RTS koji je vlasnik autorskih prava na snimak.

5. Koliko će palette trajati visoke temperature?

Prema informacijama meteorološke službe, visoke temperature će se nastaviti i narednih dana. Savetujemo vam da se adekvatno pripremite i vodite računa o svom zdravlju.

Zaključak

Ukratko, danas će biti sunčano i toplo u Srbiji, sa najvišom temperaturom od 34 stepena. Važno je da se pazite visokih temperatura kako biste izbegli pregrevanje i dehidraciju, a da se pridržavate autorskih prava i ne kopirate video snimke vremenske prognoze objavljene od strane RTS-a. Preporučujemo da se informišete o vremenskim uslovima na kanalu RTS-a, a ukoliko planirate biti napolju tokom veoma visokih temperatura, savetujemo da nosite laganu odeću, pijete dovoljno tečnosti i smanjite fizičke aktivnosti.

Оставите одговор