Klimatske Promene

ŠTA SE DEŠAVALO U SVETU? Jun 01-03, 2023

Dobrodošli nazad na naš blog! Danas ćemo se osvrnuti na najnovija dešavanja u svetu od 1. do 3. juna 2023. godine. U ovom izdanju fokusiraćemo se na vesti koje su postale viralne i koje su privukle pažnju korisnika društvenih mreža, kao što su #viralno, #fyp, #foryou, #foryoupage, #shorts i mnoge druge. Ostanite sa nama kako biste bili u toku sa najnovijim globalnim događajima!

Uvod

Od 01. juna do 03. juna 2023. godine, svet je bio svedok mnogih prirodnih katastrofa koje su “odjeknule” na društvenim mrežama pomoću hashtagova poput #viralno, #fyp, #foryou, #foryoupage, #shorts, #2023 i #vesti. TikTok i YouTube su bili preplavljeni raznim viralnim videima vezanim za ekstremne klimatske uslove koji su pogodili različite zemlje i regione širom sveta. U ovom članku, saznajte koji su se video snimci često delili i komentarisali tokom ovog razdoblja.

Video snimci sa TikTok-a i YouTube-a vezani za klimatske promene i prirodne katastrofe

Među svim snimcima koji su postali viralni tokom ovih tri dana, snimci prirodnih katastrofa su se najviše izdvajali. Poplave, ciklone, tajfuni, zemljotresi, erupcije vulkana i drugi ekstremni klimatski uslovi ciklično su se pojavljivali na ovim platformama.

Snimci prikazuju poplave, ciklone, tajfun, zemljotrese, erupcije vulkana, itd.

Poplave su se desile uglavnom u Egiptu, Dominikanskoj Republici i Haitiju, dok su ciklone i tajfuni pogodili Aziju, posebno Kinu. S druge strane, zemljotresi su se dogodili u različitim delovima sveta, uključujući Grčku, Tursku i Ameriku. Bilo je i erupcija vulkana, a najveća je bila u ostatku Pacifika. Ovi događaji su bili veoma dramatični i privukli su pažnju korisnika društvenih mreža.

Različite zemlje i regioni poput Egipta, Haitija, Dominikanske Republike, Kine, itd.

Jedan od razloga zašto su ovi snimci postali toliko popularni je zbog snimljenog materijala iz različitih regiona sveta. Kao što smo već spomenuli, poplave su se desile u Egiptu, Dominikanskoj Republici i Haitiju dok su ciklone i tajfuni pogodili Kinu. Ovi snimci su pokazali stvarnu situaciju i privukli pažnju gledalaca širom sveta.

Reči na engleskom poput flood, hurricane, blizzard, itd.

Reči kao što su “flood”, “hurricane” i “blizzard” se pojavljivali su u mnogim naslovima ovih video snimaka. Te reči se odnose na različite ekstremne klimatske uslove koji su bili deo ovog svetskog fenomena.

Spominju se i požari i prašina

Pored uobičajenih prirodnih katastrofa, bilo je i mnogo požara koji su besneli u različitim delovima sveta. Ovi snimci su takođe postali viralni jer su prikazali koliko brzo se vatra može proširiti i napraviti veliku štetu. Uz požare, mnogi snimci su se pojavljivali i sa prašinom koja se pojavljivala u velikim količinama u mnogim područjima.

Uključuju hashtagove na francuskom i španskom jeziku za pojmove poput poplava i oluja

Snimci koji su postali viralni su sadržali razne hashtagove na francuskom i španskom jeziku. Ovi hashtagovi su se odnosili na ključne pojmove kao što su poplave, oluje, itd. Mnogi od ovih snimaka su takođe bili snimljeni na tim jezicima.

Zaključak

Za kraj, snimci prirodnih katastrofa su definitivno “odjeknuli” na društvenim mrežama tokom ovog trodnevnog perioda. Slike i videi su bili dramatični i pokazali su koliko se brzo i neočekivano prirodne katastrofe mogu dogoditi. Interesovanje koje su ovi snimci privukli obezbedili su visok rejting na svetskim vestima i značajno podigli svest o klimatskim promenama.

Česta pitanja

 1. Koji su bili najčešći ekstremni klimatski uslovi koji su se dogodili tokom ovih tri dana?
 • Bilo je mnogo različitih vrsta prirodnih katastrofa, koje su uključivale poplave, ciklone, tajfune, zemljotrese i erupcije vulkana.
 1. Koji su kontinenti najviše bili pogođeni ovim katastrofama?
 • Najviše je bio pogođen Azija, posebno Kina, dok su poplave bile manje-više prisutne u drugim zemljama poput Egipta, Haitija i Dominikanske Republike.
 1. Zašto je ovo postalo toliko popularno na društvenim mrežama?
 • Snimci su prikazali stvarnost stanja u različitim delovima sveta i privukli su pažnju zbog svoje dramatičnosti.
 1. Gde je bilo najveće erupcije vulkana?
 • Najveća erupcija vulkana se desila u ostatku Pacifika.
 1. Koja su još imena bila korišćena u naslovima ovih video snimaka?
 • U mnogim naslovima su se pojavljivale reči na engleskom jeziku poput “flood”, “hurricane” i “blizard”.6. Kako su korisnici društvenih mreža reagovali na ove snimke?
 • Mnogi su se uznemirili i zabrinuli, dok su drugi želeli da podignu svest o klimatskim promenama i važnosti reagovanja na ove prirodne katastrofe.
 1. Šta je bio najčešći hashtag vezan za ove snimke?
 • Najčešći hashtagovi su bili #viralno, #fyp, #foryou, #foryoupage, #shorts, #2023 i #vesti.
 1. Koji su jezici bili korišćeni u ovim snimcima?
 • Pored engleskog jezika, francuski i španski su bili korišćeni u nekim snimcima.
 1. Šta je bilo posebno dramatično u nekim od ovih snimaka?
 • Mnogi od snimaka su prikazali ljude koji su bili zarobljeni u poplavama i ostalim katastrofama, što je bilo veoma uznemirujuće za gledanje.
 1. Kako se svi ovi događaji uklapaju u klimatske promene?
 • Sve ove prirodne katastrofe mogu biti povezane sa klimatskim promenama, što ukazuje na potrebu za brzim i delotvornim reagovanjem kako bi se smanjile njihove posledice.

Оставите одговор