Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za danas, 5. avgust 2019, do kraja dana

Današnji dan, 5. avgust 2019, donosi sa sobom raznovrsna vremenska iznenađenja u različitim delovima zemlje. Kako bi ste bili spremni za sve, napravili smo detaljnu prognozu vremena koja će vam pomoći u planiranju dana. U nastavku saznajte šta nas čeka do kraja dana.

Prognoza vremena za danas, 5. avgust 2019, do kraja dana

Uvod

Danas, 5. avgusta 2019, očekuje nas sunčan i topao dan sa najvišom temperaturom od 29 stepeni celzijusa. Ovaj lep dan nas neće napustiti do kraja nedelje, kada se predviđa da će temperatura naglo porasti do čak 37 stepeni celzijusa u sredu i četvrtak.

Sunčano i toplo do kraja sedmice

Ovo lepo vreme nas neće napustiti do kraja ove sedmice. Vremenska prognoza za sledećih nekoliko dana sugeriše da će temperature ostati jako visoke, a sunce će nas grejati ceo dan. Kako bismo se što bolje pripremili za ovaj topao talas, evo nekoliko saveta kako da se hranimo tokom ovih toplih dana:

 • Pijte dovoljno vode kako biste ostali hidrirani
 • Izbegavajte teške obroke
 • Jedite hranu sa visokom vrednošću vode, kao što su krastavci i lubenice
 • Nosite odeću koja je tanka i lagana

Najviša temperatura u sredu i četvrtak (37 stepeni)

Iako nas sunce greje tokom celog dana ove nedelje, temperaturni talas će dostići vrhunac u sredu i četvrtak, kada se predviđa da će najviša temperatura dostići do 37 stepeni celzijusa. Toplotni talasi poput ovog su česti tokom letnjih meseci u Srbiji, tako da je važno da znamo kako da se zaštitimo. Evo nekoliko saveta kako da izbegnemo probleme:

 • Nosite laganu i prozračnu odeću
 • Koristite se klima uređajem ili ventilatorom
 • Izbegavajte sunce tokom najtoplijeg dela dana
 • Pijte dovoljno vode kako biste ostali hidrirani

Snimak zaštićen autorskim pravima

Snimak na kojem se nalazi vremenska prognoza za danas i ostatak nedelje je zaštićen autorskim pravima, što znači da nije dozvoljeno kopiranje video ili audio zapisa. Ove restrikcije su postavljene kako bi se zaštitili autorska prava i osiguralo da se naša prognoza vremena širi putem legalnih kanala.

Strogo zabranjeno kopiranje video i/ili audio zapisa

Molimo sve korisnike da poštuju autorska prava i da ne kopiraju video ili audio zapise sa naše veb stranice. Ovo je nužno kako bismo održali kvalitet našeg sadržaja, kao i integritet našeg brenda.

Zaključak

Ukupno gledano, očekuje nas lep i topao dan sa najvišom temperaturom od 29 stepeni celzijusa. Nadamo se da ste spremni da se suočite sa visokim temperaturama ovog toplog talasa i da ćete preduzeti sve potrebne mere kako biste ostali hidrirani i zdravi.

FAQs

 1. Kako se zaštititi od visokih temperatura?

A: Najbolji načini za zaštitu od visokih temperatura uključuju nošenje prozračne odeće, korišćenje klima uređaja ili ventilatora, izbegavanje sunca tokom najtoplijeg dela dana i pijenje dovoljno vode.

 1. Do kada će trajati ovaj toplotni talas?

A: Prema vremenskoj prognozi, ovaj toplotni talas će trajati do kraja ove sedmice.

 1. Kako se hraniti tokom visokih temperatura?

A: Preporučuje se pijenje dovoljno vode kako biste ostali hidrirani, izbegavanje teških obroka i konzumiranje hrane sa visokom vrednošću vode, kao što su krastavci i lubenice.

 1. Gde mogu da nađem detaljnu vremensku prognozu za svoj grad?

A: Možete pronaći detaljnu vremensku prognozu za svoj grad na veb stranicama kao što su AccuWeather i Weather Underground.

 1. Mogu li da podelim snimak vremenske prognoze sa drugima?

A: Snimak vremenske prognoze je zaštićen autorskim pravima i ne sme se bez dozvole deliti ili kopirati.

Оставите одговор