Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za danas, 27. jul 2019, do kraja dana

Danas, 27. jula 2019. godine, tokom dana očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i mogućim pljuskovima u popodnevnim časovima. Temperature će biti u skladu sa ovakvim vremenskim uslovima, tridesetak stepeni Celzijusa u najtoplijem delu dana. Detaljniju prognozu vremena za svaki grad u Srbiji pronađite u nastavku teksta.

Prognoza Vremena za Danas, 27. Jul 2019, Do Kraja Dana

Uvod

Veoma toplo i sparno vreme obilježava današnji dan u Srbiji. Prema prognozi Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda Srbije, u većem dijelu zemlje očekuje se sunčano vrijeme sa mogućim kratkotrajnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće oko 35 stepeni.

Mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom

U nekim krajevima Srbije očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom tokom današnjeg dana. Ovo se posebno odnosi na područja istočne Srbije. Lokalno se očekuju obilnije padavine, ali uglavnom kratkotrajne.

Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni

Na cijeloj teritoriji Srbije danas će biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 35 stepeni. Ovo može biti neprijatno za osobe koje teško podnose visoke temperature, posebno starije i osobe sa hroničnim oboljenjima.

Vremenska prognoza od RTS-a

Prema mjerenjima Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda Srbije, na većem dijelu teritorije Srbije očekuje se sunčano vrijeme sa mogućim kratkotrajnim pljuskovima u poslijepodnevnim satima. Temperature će biti veoma visoke i kretati se oko 35 stepeni, pa se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijim satima dana.

Copyright i zabrana kopiranja materijala

Svi materijali objavljeni u vremenskoj prognozi podliježu copyrightu, a svako neovlašćeno korišćenje ili kopiranje materijala bez dozvole RTS-a predstavlja kršenje autorskih prava.

Video materijal ne sme biti postavljen na druge kanale

Video i drugi medijski materijali koji se nalaze u sastavu vremenske prognoze ne smiju biti postavljeni na druge kanale bez dozvole RTS-a. Svako kršenje ovog pravila podliježe sankcijama.

Informativna i precizna vremenska najava

Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije pruža informativnu i preciznu vremensku najavu za danas, 27. jul 2019. godine, sa mogućnošću kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i veoma visokim temperaturama.

Upozorenje na visoke temperature i nepovoljne uslove

Napominjemo da će današnji dan biti veoma topao sa najvišom dnevnom temperaturom oko 35 stepeni, pa su nepovoljni uslovi za boravak na otvorenom u najtoplijim satima dana. Preporučuje se zaštita od sunca i izbjegavanje fizičkih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana.

FAQ

  1. Da li će biti kiše danas u Srbiji?
  • Prema prognozi je moguća pojava kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom tokom današnjeg dana.
  1. Kolika će biti najviša temperatura danas u Srbiji?
  • Najviša dnevna temperatura biće oko 35 stepeni.
  1. Da li postoji opasnost od poplava?
  • U nekim krajevima Srbije moguće su lokalne i kratkotrajne padavine, ali ne bi trebalo biti opasnosti od poplava.
  1. Da li će biti vjetra tokom današnjeg dana?
  • Prema prognozi, ne očekuje se jak vjetar tokom današnjeg dana.
  1. Kako se preporučuje da se zaštitim od visokih temperatura?
  • Preporučuje se nošenje lagane i prozračne odjeće, zaštitnih krema protiv sunca, kao i izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

Оставите одговор