Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za danas – 12. avgust 2019. godine do kraja dana

Danas je ponedeljak, 12. avgust 2019. godine, pa je vreme da pogledamo kakva nas prognoza očekuje do kraja dana. Da li nam se sprema sunčan dan ili se očekuju padavine? Ostanite sa nama i saznajte sve detalje. U nastavku članka očekuje vas detaljna prognoza vremena za danas, kako biste mogli u potpunosti da se pripremite za planirane aktivnosti.

Prognoza vremena za danas – 12. avgust 2019. godine do kraja dana

Uvod

Vremenska prognoza je danas neizostavan deo našeg života. Vremenske prilike su promenljive, a informacije o njima od presudnog su značaja, kako bismo unapredili naše planiranje i odluke. U ovom tekstu, bavićemo se prognozom vremena za danas, 12. avgust 2019. godine do kraja dana.

Očekivane vremenske prilike

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), za 12. avgust se očekuju različite vremenske prilike širom Srbije:

 • Na severu Srbije se očekuje pretežno sunčano vreme,
 • U centralnom delu zemlje dominiraju sunčani intervali,
 • I u južnom delu Srbije očekuje se promenljivo oblačno vreme, sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Saveti za praćenje vremenske prognoze na srpskom jeziku

Ukoliko ste aktivni na društvenim mrežama ili pratite vesti na internetu, sigurno ste primetili prisustvo različitih meteoroloških servisa i stranica. Ukoliko želite da se informišete o vremenskim prilikama na srpskom jeziku, savetujemo vam da pratite zvaničnu stranicu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), dok će prolaznicima informacije o vremenskim prilikama uvek moći da pruže kutije na semaforima u gradovima i veći digitalni displeji.

Korisne aplikacije za vremensku prognozu u Srbiji

Pored RHMZ-a, postoje i različite aplikacije koje mogu biti korisne za praćenje vremenske prognoze u Srbiji, kao što su:

 1. Weather Bug – pruža tačne i specifične informacije o temperaturi, osećajnoj temperaturi, brzini vetra, vlažnosti vazduha i kvalitetu vazduha,
 2. Accuweather – informiše vas o vremenskim prilikama na osnovu satelitskih snimaka i radara,
 3. Yr Weather – omogućava vam da pratite prognozu vremena u Srbiji, preciznije u gradovima i naseljima,
 4. Vreme Danas – na srpskom jeziku pruža vam detaljne i dnevne informacije o svakom gradovima u Srbiji,
 5. Weather Underground – ima funkciju automatskog obaveštavanja o najnovijim vremenskim prilikama, na svakih 15 minuta.

Konkluzija

Kao što smo videli, prognoza vremena je danas postala neizostavni deo našeg svakodnevnog života. Informacije koje nam pruža pomažu nam da se pripremimo za vremenske prilike i naša planiranja su preciznija. Ukoliko ste korisnik internet usluga, korisne aplikacije i zvanična stranica RHMZ-a će vam svakako olakšati praćenje prognoze i izbeći neprijatnosti koje nam donosi loše vreme.

Česta pitanja o prognozi vremena

 1. Na kojoj stranici mogu pratiti prognozu vremena na srpskom jeziku?
 • Zvanična stranica RHMZ-a je najpouzdaniji izvor informacija o prognozi vremena na srpskom jeziku.
 1. Koje su aplikacije za vremensku prognozu najbolje za Srbiju?
 • Weather Bug, Accuweather, Yr Weather, Vreme Danas i Weather Underground su među najboljim aplikacijama za praćenje prognoze vremena u Srbiji.
 1. Koliko dana unapred se može dobiti prognoza vremena?
 • RHMZ daje prognozu vremena za narednih pet dana.
 1. Da li se vremenske prilike mogu pratiti u realnom vremenu?
 • Da, većina aplikacija za vremensku prognozu ima funkciju automatskog obaveštavanja o najnovijim vremenskim prilikama, što znači da se informacije o temperaturi i padavinama stalno ažuriraju.
 1. Da li je važno pratiti prognozu vremena?
 • Da, s obzirom na to da prognoza vremena utiče na brojne aspekte našeg života, od odevanja, preko planiranja putovanja, pa sve do bezbednosti i zdravlja.## Česta pitanja o autorskim pravima za video i audio sadržaj ##
 1. Koje su posledice neovlašćenog kopiranja i deljenja video i audio snimaka sa RTS-a?
 • Kopiranje i deljenje video/audio snimaka sa RTS-a bez odobrenja autora je zabranjeno i predstavlja kršenje autorskih prava. Ukoliko budete uhvaćeni u takvoj aktivnosti možete se suočiti sa pravnim posledicama, kao što su kazne i potencijalno pokretanje krivičnog postupka.
 1. Da li je dozvoljeno postavljati video sadržaj sa RTS-a na druge kanale?
 • Ne, postavljanje video sadržaja sa RTS-a na druge kanale je zabranjeno zbog kršenja autorskih prava. Ukoliko želite da objavite video sadržaja sa RTS-a na druge kanale, morate da pribavite odobrenje od autora.
 1. Kako se zaštićuju autorska prava video i audio snimaka na društvenim mrežama?
 • Društvene mreže imaju različite politike za zaštitu autorskih prava. Međutim, ukoliko primetite da neko krši vaša autorska prava na društvenim mrežama, možete se obratiti njihovom timu za podršku i podneti pritužbu.
 1. Da li postoji način kako deliti video i audio sadržaj sa RTS-a bez kršenja autorskih prava?
 • Da, možete deliti linkove ka video i audio snimcima sa RTS-a na svojim društvenim mrežama ili blogovima, ali samo ukoliko ih ne menjate ili kopirate direktno.
 1. Koje su sankcije za neovlašćeno korišćenje tuđeg video i audio materijala?
 • Sankcije za kršenje autorskih prava variraju od zemlje do zemlje, a mogu uključiti finansijske kazne, pravni postupak, pa čak i zatvorsku kaznu, u težim slučajevima.

Оставите одговор