Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za danas, 10. novembar 2017. do kraja dana

Da li ste zainteresovani da saznate kakvo nas vreme očekuje danas? Verovatno imate planove za danas i želite da unapred znate šta vas čeka na otvorenom. Bez brige, jer smo za vas pripremili tačnu prognozu vremena za danas, 10. novembar 2017. Saznajte da li ćete trebati kišobran ili topliju odeću i budite spremni za sve vremenske uslove koje nam priroda može pružiti. Ostanite sa nama i pročitajte detaljnu analizu vremenskih prilika koje nas očekuju danas do kraja dana.

H1 – Prognoza vremena za danas, 10. novembar 2017. do kraja dana

Dobrodošli nazad! Danas usredsređujemo pažnju na prognozu vremena za danas, 10. novembar 2017. do kasnog popodneva. Bez obzira na to da li ste na poslu, kod kuće, ili ste spremni za večernje planove, to je uvek korisno znati kakvo nas vreme očekuje u toku dana. U ovom članku ćete saznati sve što vam je potrebno da znate o vremenskim uslovima za danas.

Šta očekivati od vremena danas?

Prema izveštajima vremenskih vlasti, očekuje se da će danas biti uglavnom oblačno sa mogućom pojavom sunca u kasnijim satima. Temperature će se kretati u rasponu između 8 i 12 stepeni celzijusa, a biće prisutni i jak vetar koji će duvati brzinama između 15 i 25 kilometara na sat. Tokom dana očekuju se i periodi kiše, a padavine bi trebalo da pojačaju u kasnijim satima kako se približava noć.

Evo nekoliko stvari koje možete očekivati u toku dana:

 • Oblačno i hladno sa kratkim periodima sunca
 • Temperatura koja će se kretati između 8 i 12 stepeni celzijusa
 • Ponekad kiša
 • Oblak koji će prljati nebo
 • Vetar koji će duvati brzinama između 15 i 25 km/h

Kako se pripremiti za ovakvo vreme?

Ako ste planirali aktivnosti na otvorenom danas, predlažemo da sa sobom ponesete ispravnu garderobu. Kako će biti hladno i oblačno, trebalo bi se obući u slojevima. Prepustite se najpre laganoj majici, obucite topliji džemper, a zatim neki topliji kaput. Svakako nemojte zaboraviti kišobran ili kabanicu ako ćete biti napolju na kiši.

Kako bi ste bili sigurni da su vaši automobilski uslovi ispravni, preporučljivo je da provetite gume i kočnice pre putovanja. Takođe, ukoliko je moguće, vozite se sporije, jer prvih nekoliko sati padavina može izazvati poteškoće u saobraćaju.

Zašto je važno pratiti prognozu vremena?

Kao što je gore pomenuto, prognoza vremena vam može pomoći da se pripremite za planirane događaje. Ali to nije njena jedina funkcija. Ona takođe može biti korisna u slučajevima kada treba da zamenite prozore, da zamolite nekoga da vam očisti sneg, ili da izbegnete putovanje zbog loših uslova na putu. Pratiti vremensku prognozu može uštedeti vaš novac, vreme i mogućnost da se izbegnu rizici.

Koji su saveti za vožnju po kišovitom vremenu?

Vožnja u vlažnim i hladnim uslovima može biti vrlo zahtevna, ali postoji mnoštvo trikova koji mogu pomoći da se putovanje učini bezbednijim. Evo nekoliko saveta za vožnju po kiši:

 1. Smanjite brzinu. Ispunići vozilo sa lošim satom neće pomoći. Usporite dobro iznad granice da osigurate da ne kliznete na mokrom asfaltu.

 2. Očistite vetrobran. Očistite oštećeno vetrobransko staklo osiguravanjem pravilne vidljivosti.

 3. Povećajte razmak između vozila. Veća razdaljina između vozila omogućit će vam da upravljate vozilom u kišnim uslovima.

 4. Usporite postepeno. Ukoliko izađete niotkuda na mokar trotoar, vaši pneumatici se mogu zaglaviti u vodi i uzvesti automobil.

Zaključak

Sve u svemu, očekujemo oblačno i hladno vreme sa periodima kiše. Udaljite se od brze vožnje i napravite pripreme za sve spoljne aktivnosti. Pratite prognozu vremena kako biste bili što bolje pripremljeni za promenljive uslove.

Često postavljana pitanja

 1. Hoće li biti snega danas?
 • Prema vremenskoj prognozi, ne očekuje se sneg danas.
 1. Da li će biti jakih oluja?
 • Ne, jakih oluja ne očekuje se danas.
 1. Kakve su temperature u narednih nekoliko dana?
 • Temperature će se nastaviti kretati između 5 i 15 stepeni celzijusa u narednih nekoliko dana.
 1. Da li treba nositi kišobran tokom celog dana?
 • Kišobran možda neće biti potreban tokom celog dana, ali bi bilo pametno imati ga pri ruci zbog perioda kiše.
 1. Kako se najbolje pripremiti za vožnju po kiši?
 • Smanjite brzinu, očistite vetrobran i povećajte razmak između vozila.6) Hoće li biti zamućenog vazduha zbog oblačnosti?
 • Uobičajeno, oblačnost može malo prispevati zamućenju vazduha, ali to zavisi od vaše lokacije i spoljnih faktora.

Sada kada su vaši odgovori na često postavljana pitanja odgovoreni, nadamo se da ćete biti bolje pripremljeni za današnje vreme. Za kraj, želimo vam sigurno i prijatno putovanje!## Kako se nositi sa lošim vremenom u kući? ##
Kada je vreme vani loše, često nam se ne da napraviti korake do eventualnog plana na otvorenom. Ukoliko ste odlučili ostati kod kuće, postoje načini da se provede kvalitetno vreme unutar zidova svog doma. Evo nekoliko ideja:

 1. Prijatelji na internetu: Upoznajte nove ljude i proširite svoj društveni krug u virtuelnom svijetu. Bez obzira jeste li zagrijani ljubitelj igara ili pripadate mreži knjiga, postoji web mjesto za sve.

 2. Gledanje filmova i serija: Ukoliko već nemate plan za danas, gledanje omiljene emisije ili filma sigurno je dobar način da se provede vreme. Ne zaboravite grickalice i pokrivač!

 3. Opustite se uz knjigu: Pobegnite u svetište mašte i otkrijte novu knjigu ili ponovno doživite svoju najdražu priču. Zanimljivo štivo je odličan način da vas odvrati od lošeg vremena.

Kako se nositi sa lošim vremenom na otvorenom?

Ukoliko imate planove na otvorenom danas, trudite se izvući najbolje iz svega, čak i ako ne ispadne idealno. Evo nekoliko trikova za izvlačenje maksimuma iz lošeg vremena:

 1. Odeća: Navedeno je u prethodnom delu, ali ne možemo dovoljno naglasiti koliko slojeva i tople odeće mogu uticati na vašu udobnost prilikom boravka na otvorenom u hladnom i kišnom vremenu.

 2. Planirajte unapred: Napravite plan koji uključuje aktivnosti koje možete učiniti u zatvorenom prostoru. Ukoliko se planovi nisu ispunili zbog lošeg vremena, trudite se pronaći alternativne planove.

 3. Budite optimistični: Loše vreme ne mora nužno značiti da treba da se otkazuju planovi. Pročistite svoj um od negativnih misli i pronađite načine da se probijete kroz loša vremenska uslovi.

Zaključak

Značajno je imati pravu informaciju o vremenskim uvjetima kako se možemo pripremiti i planirati na dan. Ukoliko ćete biti napolju, obucite se toplije, ponesite kišobran i držite se saveta za vožnju u kiši. Međutim, takođe je značajno da se pripremite i na mogućnosti da ostanete unutar svojih domova, izaberite omiljenu knjigu ili film, i pronađite alternativne planove u slučaju da vremenski uslovi nisu naklonjeni vašim planovima. Sve to će vam omogućiti da iskoristite dan na najbolji mogući način.

Оставите одговор