Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za danas, 10. jun 2019. – šta nas očekuje do kraja dana?

Danas, 10. juna 2019. godine, donosimo prognozu vremena za sve one koji se spremaju da izađu iz kuće. Koje nas vremenske prilike očekuju tokom dana i da li je neophodno poneti kišobran sa sobom? Saznajte sve u nastavku teksta!

Prognoza vremena za danas, 10. jun 2019. – šta nas očekuje do kraja dana?

Introduction

Danas je za većinu nas lep dan za uživanje i boravak na otvorenom, međutim, da li će tako i ostati do kraja dana? Pogledajmo šta nas tačno očekuje.

Sunčano i toplo sa mogućim pljuskovima

Prema najnovijim informacijama, danas će biti pretežno sunčano, bez oblačnosti sa maksimalnom temperaturom od 28 do 32 stepena. Ipak, očekuju nas i lokalni pljuskovi, posebno u istočnim, jugoistočnim i brdsko-planinskim predelima.

Šta obući?

Ovim vremenskim uslovima savetujemo da obučete lagane letnje odevne kombinacije sa dodatkom vunene jakne ili kišobrana za slučaj da vas uhvati kiša.

Šta raditi?

Danas je odličan dan za roštilj, piknik ili obilazak gradskih parkova. Međutim, ukoliko planirate da se okupate u bazenu ili na otvorenom kupalištu, obratite pažnju na promenljive vremenske uslove i eventualne pljuskove.

Mogu li se koristiti video i audio snimci?

Važno je napomenuti da se video i audio snimci mogu koristiti samo uz dozvolu RTS-a.

Conclusion

Ukratko, danas nas očekuje sunčano i toplo vreme sa mogućim lokalnim pljuskovima u istočnim, jugoistočnim i brdsko-planinskim predelima. Odaberite adekvatnu garderobu i spremite se za uživanje na otvorenom.

Često postavljana pitanja (FAQs)

 1. Koliko će trajati lokalni pljuskovi?
  Odgovor: Lokalni pljuskovi obično traju kratko, nekoliko sati, ali mogu biti veoma intenzivni.

 2. Da li će se temperatura smanjiti nakon kiše?
  Odgovor: Nakon kiše temperatura se obično blago snizi.

 3. Kako prepoznati lokalne pljuskove?
  Odgovor: Lokalni pljuskovi su kratkotrajni i intenzivni, karakteristični su po velikoj količini padavina u kratkom vremenskom periodu.

 4. Da li će vreme biti isto i sutra?
  Odgovor: Vremenske prognoze se menjaju, stoga je najbolje proveriti vremensku prognozu za sutra.

 5. Šta obući ako se očekuje kiša?
  Odgovor: Ukoliko se očekuje kiša, najbolje je obući vodootporan mantil i gumeni čizme kako bi se zaštitili od mokrog vremena.

Оставите одговор