Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 9. decembar 2016: Šta nas očekuje danas?

Oni koji su zainteresovani za vremenske uslove za danas, 9. decembar 2016, mogu očekivati raznovrsne meteorološke pojave. Prema prognozama za danas, delovi Srbije će doživeti obilne padavine dok će drugi delovi biti obasjani suncem. Bez obzira na to gde se nalazite, važno je biti pripremljen za sve moguće vremenske uslove.

Prognoza vremena za 9. decembar 2016: Šta nas očekuje danas?

Introduction

U današnjem tekstu, predstavićemo prognozu vremena za 9. decembar 2016. godine, koju je napravio RTS Sajt – Zvanični kanal. U nastavku teksta, saznajte kakvo nas vreme očekuje u severnim, centralnim i istočnim krajevima.

Šta nas očekuje danas?

Danas ćemo imati prilično hladno vreme, sa slabim i umerenim mrazom ujutru i mestimičnom maglom u nižim predelima. Pretežno će biti sunčano tokom dana, uz prolazno naoblačenje u severnim, centralnim i istočnim krajevima.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, dok će na istoku povremeno biti jak vetar. Jutarnja temperatura će biti u rasponu od -8 do -1°C, dok će najviša dnevna temperatura biti od 6 do 14°C.

Vremenske prognoze po regionima

U nastavku teksta saznajte detaljne prognoze vremena po regionima:

Beograd i centralna Srbija

U Beogradu i centralnoj Srbiji danas će biti pretežno sunčano tokom dana, uz slab i umeren mraz ujutru i mestimičnu maglu u nižim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od -5 do -1°C, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 10°C.

Vojvodina

U Vojvodini će biti pretežno sunčano tokom dana, ali će biti prolaznog naoblačenja. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od -8 do -3°C, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 9°C.

Zapadna Srbija

U zapadnoj Srbiji će biti pretežno sunčano tokom dana, uz slab i umeren mraz ujutru i mestimičnu maglu u nižim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko -3°C, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 8°C.

Istočna Srbija

U istočnoj Srbiji će biti pretežno sunčano tokom dana, uz prolazno naoblačenje. Vetar će biti povremeno jak na istoku, u ostalim krajevima slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od -8 do -3°C, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 6°C.

Često postavljana pitanja

 1. Kakva će biti temperatura danas?

Jutarnja temperatura će biti u rasponu od -8 do -1°C, dok će najviša dnevna temperatura biti od 6 do 14°C.

 1. Da li će danas padati sneg?

Ne, danas neće biti padavina.

 1. Koliko će biti jak vetar tokom dana?

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, ali će na istoku povremeno biti jak vetar.

 1. Šta se očekuje u istočnoj Srbiji?

U istočnoj Srbiji se očekuje pretežno sunčano vreme tokom dana, uz prolazno naoblačenje i povremeno jak vetar.

 1. Gde će biti najviša dnevna temperatura?

Najviša dnevna temperatura će biti u južnim krajevima, od 10 do 14°C.### Zaključak ###

U današnjem tekstu smo mogli videti kako će izgledati vremenska prognoza za 9. decembar 2016., koju je napravio RTS Sajt – Zvanični kanal. Prema prognozi, očekuje nas pretežno sunčan dan, uz slab i umeren mraz ujutru i mestimično maglu u nižim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, dok će na istoku povremeno biti jak vetar. Jutarnja temperatura će biti u rasponu od -8 do -1°C, dok će najviša dnevna temperatura biti od 6 do 14°C.

Često postavljana pitanja

 1. Kakva je bila jutarnja temperatura u Beogradu?

Jutarnja temperatura u Beogradu je bila -3°C.

 1. Da li će biti oblačno tokom dana u centralnoj Srbiji?

U centralnoj Srbiji će biti pretežno sunčano tokom dana, ali će biti prolaznog naoblačenja.

 1. Koliko će biti slab vetar tokom dana u Vojvodini?

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni u celoj Vojvodini.

 1. Da li će biti oblačno u zapadnoj Srbiji?

U zapadnoj Srbiji će biti pretežno sunčano tokom dana, uz slab i umeren mraz ujutru i mestimičnu maglu u nižim predelima.

 1. Šta se očekuje u istočnoj Srbiji?

U istočnoj Srbiji se očekuje pretežno sunčano vreme tokom dana, uz prolazno naoblačenje i povremeno jak vetar.6. Koliko dugo će trajati slab mraz ujutru?

Slab i umeren mraz će trajati do kasnih jutarnjih sati.

 1. Gde će biti najniža temperatura?

Najniža temperatura će biti na jugoistoku zemlje, gde se očekuje da će biti i do -10°C.

 1. Da li će biti snega na planinama?

Na planinama će biti snega, ali neće biti padavina tokom dana.

 1. Kako će se menjati temperatura tokom narednih dana?

Narednih dana se očekuju slični vremenski uslovi, sa hladnim jutrima i toplijim danima. Temperature će se kretati od -5 do 10°C.

 1. Treba li se obući za hladno vreme?

Da, obavezno se treba obući za hladno vreme kako bi se izbegle neželjene posledice po zdravlje. Topli džemperi, kape i rukavice su preporučljivi.

Zaključak

Ukratko, vremenska prognoza za 9. decembar 2016. godine, koju je napravio RTS Sajt – Zvanični kanal, predviđa pretežno sunčano vreme, uz slab i umeren mraz ujutru i mestimičnu maglu u nižim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, dok će na istoku povremeno biti jak vetar. Prema prognozi, jutarnje temperature će se kretati od -8 do -1°C, dok će najviša dnevna temperatura biti od 6 do 14°C. Važno je obući se adekvatno za hladno vreme, kako bi se izbegle neželjene posledice po zdravlje.

Оставите одговор