Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 8. oktobar 2020.

Dobrodošli na naš blog posvećen vremenskoj prognozi za danas, 8. oktobar 2020. U ovom članku, detaljno ćemo analizirati kakvo nas vrijeme očekuje u narednim satima, uz pravovremene informacije o temperaturama, vjetru i oblačnosti. Ostanite s nama i saznajte šta vas čeka tokom dana!

Prognoza vremena za 8. oktobar 2020.

Uvod

Kiša se očekuje tokom večeri i noći u celoj Srbiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Padavine će prestati ujutro na severozapadu, a popodne u ostatku zemlje. Ove promene donosi dolazak severozapadnog vetra koji će doneći svežiji vazduh. Sutra će najviša temperatura biti od 14 do 18 stepeni, a u Beogradu će biti kišovito do sredine dana. Temperatura će biti do 16 stepeni i vetrovito. Međutim, od petka će biti sunčano sa prosečnom temperaturom 5 stepeni višom.

Kiša u čitavoj Srbiji

Dan započinje kišom. Prema prognozi RHMZ-a, već tokom večeri i noći nas očekuju padavine u celoj zemlji. Kiša će biti upornija na istoku i jugu, a na zapadu slaba i prolazna. U jutarnjim satima se očekuje da će padavine prestati na severozapadu zemlje, dok će ostatak Srbije biti pod kišom.

Severozapadni vetar

Uz kišu se očekuje i pojačanje severozapadnog vetra, koji će doneći svežiji vazduh u Srbiju. Najjači udari vetra se očekuju u Negotinskoj krajini, kao i na jugozapadu i istoku zemlje. Svežiji vazduh će doneti osećaj hladnoće, pa je savet da se obučete slojevito i zaštitite se od vetra.

Kišovit dan u Beogradu

U prestonici će biti kišovito do sredine dana. U Beogradu će temperatura biti do 16 stepeni i vetrovito. S obzirom da ceo dan neće biti kišno, preporučljivo je da iskoristite topla popodneva i uživate u šetnji ili raznim aktivnostima van kuće, pre nego što temperature počnu da padaju.

Sunčan vikend na pomolu

Od petka će temperatura početi postepeno da raste, a sunčani dani nas očekuju tokom celog vikenda. Prosek će biti oko 22-23 stepena, što je idealno vreme za šetnju, sportske aktivnosti i druženje. Obratite pažnju na topli vazduh, pijte dovoljno tečnosti i koristite kreme za zaštitu od sunca.

FAQ

 1. Kakve su prognoze za celu zemlju?
  Očekuju se padavine u celoj zemlji, kiša će biti upornija na istoku i jugu Srbije.

 2. Koliko će trajati kiša u Beogradu?
  Kiša će padati do sredine dana u Beogradu.

 3. Koji vetar će doneti svežiji vazduh u Srbiju?
  Severozapadni vetar će doneći svežiji vazduh u Srbiju.

 4. Kako se obući tokom ovakvog vremena?
  Savetuje se da se obučete slojevito i zaštitite se od vetra kako biste izbegli hladnoću.

 5. Kakve su prognoze za vikend?
  Od petka će biti sunčano sa prosečnom temperaturom 5 stepeni višom.

Оставите одговор