Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 8. novembar 2019. godine

Prognoziranje vremenskih uslova je od vitalnog značaja, posebno kada planiramo naše aktivnosti za naredne dane. Sa neprestanim promenama u vremenu, teško je ostati u toku sa najnovijim informacijama o vremenskim uslovima. Stoga smo pripremili prognozu vremena za 8. novembar 2019. godine, kako biste imali sve potrebne informacije o očekivanim vremenskim uslovima u narednom periodu. Uz ove informacije, možete efikasno planirati svoje obaveze i uživati u optimalnim uslovima, bez obzira na vremenske prilike.

Prognoza vremena za 8. novembar 2019. godine

Introduction

Kako se približava zima, vremenske promene postaju sve izraženije, a sa njima i veća pažnja na prognozu vremena. Da bismo se pripremili za danas, 8. novembar 2019, prognoza nam ukazuje na slabo zahlađenje i nekoliko kišnih perioda. Ovaj članak će vas upoznati sa vremenskom prognozom za danas na području Srbije.

Moguća slaba kiša pre podne južnije od Save i Dunava

Prema prognozi vremena za danas, očekuje se moguća slaba kiša pre podne u južnoj Srbiji, tačnije južne od Save i Dunava. Kako su padavine prouzrokovale probleme na putevima, neophodno je biti oprezan tokom vožnje danas.

Oblaci se kasnije odlaze ka Grčkoj

Programi prognoze vremena pokazuju da će se oblaci kasnije tokom dana kretati ka Grčkoj, tako da bi se petak popodne mogao završiti sa sunčanijim vremenom, čak i na području gde je jutro bilo oblačno.

Temperatura u jutarnjim satima

Prognoza za danas ukazuje da će temperatura u jutarnjim satima biti u rasponu od 5 do 11 stepeni. Svakako, na periferiji gradova temperatura će biti niža, tako da se savetuje nošenje svojevrsne zaštite od hladnoće.

Najviša dnevna temperatura

Najviša dnevna temperatura će, prema prognozi vremenskih uslova, biti u rasponu od 14 do 20 stepeni. Ipak, to zavisi od geografskog položaja terena i vetrova.

RTS dežurni tim je tu uz Vas

 • RTS ukazuje na važnost poštovanja autorskih prava i zaštite intelektualne svojine. Deo te zaštite je i poštovanje prognoze meteoroloških uslova koju prenosi RTS, na način na koji je ona napisana i distribuirana.
 • RTS podseća svoje pratioce na to da se kopiranje sadržaja ne dozvoljava, jer je u suprotnosti sa zakonima o autorskim pravima u Srbiji.

Zabranjeno postavljanje snimaka na druge kanale

Zakonom o autorskim pravima, koje su regulisane u Srbiji, zaštićene su intelektualne svojine autora i vlasnika autorskih prava, uključujući i medijske kuće. Stoga je zabranjeno postavljanje snimaka sa RTS-ovog programa na druge kanale, bez prethodne saglasnosti.

Conclusion

Prognoza vremena za 8. novembar 2019. godine ukazuje na moguću slaba kišu pre podne u južnoj Srbiji, sa nešto toplijim temperaturama koje će se kretati u rasponu od 14 do 20 stepeni. Ne zaboravite da poštujete autorska prava i zaštitite intelektualnu svojinu, u okviru svega što radite.

5 Unique FAQs

 1. Gde mogu naći najtačniju prognozu vremena za Srbiju?
 • Preporučuje se da se prati programi RTS-a ili neka nacionalna meteorološka stanica. Takođe, postoji veći broj aplikacija za pametne telefone koje prikazuju precizne vremenske uslove.
 1. Zašto je važno poštovati autorska prava?
 • Poštovanje autorskih prava je važno kako bi se zaštitili autori, vlasnici autorskih prava i mediji koje emituju sadržaje. To je takođe i dužnost svih nas da sebe obučavamo u kulturi poštovanja autorskih prava.
 1. Kako mogu da se zaštitim od hladnoće u hladnim jutarnjim satima?
 • Treba obući slojevitu odeću, koja će zagrejati telo. Takođe, preporučuje se nošenje kape, šala i rukavica, jer ćete tako sprečiti gubitak toplote preko glave i ekstremnih delova tela.
 1. Koja su prava i obaveze u skladu sa zakonima o autorskim pravima u Srbiji?
 • Prava uključuju zaštitu autorskih prava i intelektualne svojine, dok obaveze uključuju poštovanje tih prava i zaštitu vlasnika autorskih prava. To se takođe odnosi i na prognoze vremenskih uslova.
 1. Kako se ponašati u slučaju kopiranja sadržaja?
 • Da biste izbegli kopiranje sadržaja, koristite citate i reference, a ako postoji pitanje o autorskom pravu, pitajte vlasnika ovlašćenja. U slučaju prevare, zakon može uzeti svoj tok.

Оставите одговор