Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 7. mart 2018.

Onaj ko želi da zna kakvo vreme nas očekuje u sredu, 7. marta 2018. godine, svakako bi trebalo da prati najnovije meteorološke prognoze. Prema najavama, temperatura će biti malo viša u odnosu na prethodne dane, ali će i dalje biti hladno, uz mogućnost pojave snega. Stoga, svima koji izlaze iz kuće savetuje se da se dobro obuku i ponesu kišobran ili kišnu kabanicu, kako bi bili spremni na sve iznenadne vremenske promene.

Prognoza vremena za 7. mart 2018

RTS Sajt – Zvanični kanal objavio je video prognoze vremena za 7. mart 2018. Ovaj video kvalitetno i detaljno prikazuje planiranu prognozu vremena za taj dan. Pisac ovog članka je pogledao video i sastavio detaljan pregled predstavljene prognoze u nadolazećim pasusima.

Uvod

Dana 7. marta 2018, Srbiju će zahvatiti hladan talas koji će uzrokovati pad temperature i pojavu snežnih padavina u većem delu zemlje. Prema prognozi predstavljenoj na RTS Sajt – Zvanični kanal, u zoni učestalih i jakih padavina snega, snežni nanosi će dostići visinu i do 30 cm u nekim delovima zemlje. Ovakve vremenske prognoze obično se vezuju za povećane probleme u saobraćaju i kretanju, stoga je potrebno prilagoditi svoje planove prema vremenskim uslovima.

Šta govori video? ##

U video prognozi za 7. mart 2018. godine možete videti detaljne informacije o temperaturi, vlažnosti vazduha, količini padavina i brzini vetra na različitim lokacijama širom Srbije. Ova prognoza prikazuje detaljne informacije o temperaturama koje će varirati od -3 do 5 stepeni celzijusa u zavisnosti od lokacije. Takođe možete videti količinu očekivanih padavina, odnosno koliko će snega pasti i u kojim oblastima.

Kako će se vremenski uslovi menjati?

Prema prognozi, temperature će se smanjiti i dostići donje vrednosti već tokom jutra. Takođe, očekuju se jak sneg i snežni nanosi. Padavine će trajati tokom većeg dela dana i postepeno će se smanjivati ka noći. U blizini planina može se očekivati stvaranje snežnih nanosa visokih i do 30cm. Vetar će biti pojačan, uglavnom u zapadnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

Kako se pripremiti za ovaj vremenski uslov?

Ovako intenzivni vremenski uslovi zahtevaju dodatne mere opreza. Preporučuje se da budete dobro pripremljeni za sneg i mraz. Ovo uključuje pripremu vašeg stanovanja za zimsko vreme, pospremanje dvorišta i prokišnjavanje krovova. Takođe je važno da pripremite svoja vozila za zimsku sezonu, obezbedite adekvatnu zimsku opremu za vaša vozila i proverite uslove na putevima pre nego što k krenete na put.

Zaključak

Prognoza vremena za 7. mart 2018. godine predstavljena na RTS Sajt – Zvanični kanal obećava hladno vreme sa jakim snegovima u većem delu zemlje. Navedeni detalji će vam pomoći da se bolje pripremite za ovaj vremenski uslov i izbegnete neprijatne situacije na putevima.

FAQs

 1. Ko vodi kanal RTS Sajt – Zvanični kanal?
  RTS Sajt – Zvanični kanal prikazuje video zapise i uživo emituje sadržaj povezan s gradivom RTS-a. Sadržaj videa je vlasništvo RTS-a.

 2. Mogu li kopirati ili deliti video i audio snimke sa kanala RTS Sajt – Zvanični kanal?
  Ne. Kopiranje ili deljenje videa i audio snimaka sa kanala RTS Sajt – Zvanični kanal je zabranjeno. Ovo ograničenje primenjuje se na sve druge kanale.

 3. Kako se pripremiti za hladno vreme?
  U zimskim uslovima, važno je da pripremite svoje vozilo za zimsku sezonu, obezbedite adekvatnu zimsku opremu za vaša vozila i proverite uslove na putevima pre nego što krenete na put. Takođe preporučuje se priprema vašeg stanovanja za zimsko vreme, pospremanje dvorišta i prokišnjavanje krovova.

 4. Koje su temperature očekivane za 7. mart 2018?
  Prema prognozi predstavljenoj na RTS Sajt – Zvanični kanal, temperature će varirati od -3 do 5 stepeni celzijusa u zavisnosti od lokacije.

 5. Kako se očekuje da se vremenski uslovi menjaju u toku dana?
  Prema prognozi, očekuju se jak sneg i snežni nanosi. Padavine će trajati tokom većeg dela dana i postepeno će se smanjivati ka noći. U blizini planina može se očekivati stvaranje snežnih nanosa visokih i do 30cm. Vetar će biti pojačan, uglavnom u zapadnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

Оставите одговор