Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 7. februar 2022. godine

U poslednje vreme nas vremenske prilike neprestano iznenađuju. Uprkos nedavnom snegu, temperatura se ponovo podiže i sve češće nam donosi prolećne dane u sred zime. Međutim, šta nas čeka u narednim danima? Upravo zbog toga smo se odlučili da danas razgovaramo o prognozi vremena za 7. februar 2022. godine. Bez obzira na to da li ste planirali da provedete dan u prirodi ili ste samo radoznali da znate koju vrstu vremena očekivati, držite se uz nas i saznajte sve što smo pripremili za vas.

Prognoza vremena za 7. februar 2022. godine: Šta očekuje Srbiju?

Introduction

U Srbiji će se danas osetiti značajno pogoršanje vremenskih uslova sa kišom i snegom i to na celoj teritoriji zemlje. Očekuje se da najviše padavina bude u severnim krajevima Srbije gde se prognozira dolazak kiše već noćas. Temperature će biti od -1 ujutru do 11 stepeni tokom dana, međutim sa dolaskom kiše i hladnijeg vazduha iz srednje Evrope, temperatura će opasti, pa se u Beogradu očekuju jutarnje temperature od samo 10 stepeni, dok će tokom popodneva temperatura pasti na samo pet stepeni.

Najnovija vremenska prognoza

Kiša će početi da pada na severu Srbije noćas, a očekuje se da kiša stigne do juga zemlje sredinom dana. Sa dolaskom hladnijeg vazduha, u nižim predelima južno od Niša kiša će preći u sneg. Na planinama se očekuje značajan sneg, pa je neophodno biti oprezan u vožnji.

U Beogradu se očekuje da će biti vetrovito sa kišom, dok će temperature opasti. Tokom jutra se očekuju temperature od samo 10 stepeni Celzijusa, dok će tokom popodneva temperatura opasti na samo pet stepeni.

Izgledi za narednih nekoliko dana

Prema najnovijim prognozama, padavina će biti i sutra, posebno u centralnim i severnim delovima Srbije, dok će na jugu zemlje biti uglavnom suvo. Temperature će ostati niske, sa najnižom temperaturom koja će se sutra ujutru kretati oko nule stepeni, posebno u centralnoj Srbiji.

Saveti za vozače

U saobraćaju će biti potrebno biti posebno oprezan zbog poledice, pa se vozačima savetuju zimske gume ili lance na gumama. Uz to, poželjno je izbegavati putovanja ukoliko nije neophodno, posebno na mestima gde se očekuju značajne količine snega ili kiše.

5 Unique FAQs After The Conclusion

  1. Kada se očekuje da će najviše padavina biti u Srbiji?
  • Najviše padavina očekuje se na severu Srbije, gde će kiša stići već noćas.
  1. Da li će biti snega u južnim delovima Srbije?
  • Da, u nižim predelima južno od Niša kiša će preći u sneg.
  1. Da li će biti padavina i sutra?
  • Da, očekuje se da će biti padavina i sutra, posebno u centralnim i severnim delovima Srbije.
  1. Koliko će biti niske temperature?
  • Temperature će biti niske, sa najnižom temperaturom koja će se sutra ujutru kretati oko nule stepeni, posebno u centralnoj Srbiji.
  1. Da li se savetuje vožnja po ovakvim vremenskim uslovima?
  • Ukoliko nije neophodno, preporučuje se izbegavanje putovanja, posebno na mestima gde se očekuju značajne količine snega ili kiše. U ostalim slučajevima, vozačima se savetuje oprez i korišćenje zimskih guma ili lanci na gumama.

Zaključak

Prognoza vremenskih uslova za danas i naredne dane ukazuje na pogoršanje vremenskih uslova sa kišom i snegom. Uz temperature koje će biti od -1 ujutru do 11 stepeni tokom dana, vozačima se savetuje oprez u vožnji i korišćenje zimskih guma ili lanaca na gumama. U saobraćaju je potrebno biti posebno oprezan zbog poledice, a putovanja bi trebalo izbegavati ukoliko nije neophodno, posebno na mestima gde se očekuju značajne količine snega ili kiše.

Оставите одговор