Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 6. jun 2023. godine.

U ovom članku saznajte kakvo nas vrijeme očekuje 6. juna 2023. godine. Prognoza vremena može biti od velike koristi za planiranje aktivnosti u budućnosti, bilo da je riječ o poslovnom ili privatnom životu. Budite spremni za sve mogućnosti koje će donijeti ovaj dan, uz detaljnu prognozu temperature, padavina i vjetra. Saznajte koji će dijelovi zemlje biti najtopliji, a koji najkišovitiji. Pažljivo pročitajte ovaj članak kako biste saznali šta vas očekuje u vremenu 6. juna 2023. godine.

Danas, 6. juna 2023. godine, očekuje nas promenljivo vreme sa mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema prognozama, predvidivi su i nepogodi, pa je potrebno biti oprezan u saobraćaju i uopšte prilikom kretanja napolju. Ono što će se sigurno osetiti je jak vetar, košava, koja će duvati tokom celog dana. Maksimalna temperatura iznosiće oko 26 stepeni, pa će biti podnošljivo, ali će se svi koji ne vole vrlo toplo vreme osetiti ugodno.

Detaljna prognoza vremena po gradovima

Beograd

U Beogradu će biti sunčano sa oblakom, ali veče donosi pljuskove. Maksimalna temperatura biće oko 24 stepena.

Novi Sad

I u Novom Sadu će biti slično vreme kao i u Beogradu, s tim da će temperatura porasti do 25 stepeni tokom dana, a padavina se očekuje kasnije.

Niš

U Nišu će biti promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima, kao i grmljavinom. Temperatura bi trebalo da dostigne 26 stepeni u kasnim popodnevnim časovima.

Ko je odgovoran za prognoze i autorska prava

Prognoze vremena zvanično daje Republički hidrometerološki zavod Srbije (RHMZ). Vlasništvo nad prognozama vremena i autorska prava su RTS-ova i zabranjeno je kopiranje, odnosno postavljanje na druge kanale.

Saveti za ponašanje u slučaju nepogoda

 • U slučaju nevremena i grmljavina važno je ostati u zatvorenom prostoru, s obzirom na to da je opasno biti napolju.
 • Ukoliko se nađete negde na otvorenom, ne okupljajte se ispod drveta ili metalnih predmeta, već potražite sigurno sklonište.
 • U saobraćaju je neophodno prilagoditi brzinu uslovima na putu, kako bi se izbegle moguće nezgode.
 • Budite pažljivi u saobraćaju, jer su lošim vremenskim uslovima sve površine skliske, pa je potrebno usporiti i držati veće razmake između vozila.

Česta pitanja

 1. Koliko je pouzdana prognoza vremena za 6. jun 2023. godine?
 • RHMZ se trudi da doprinese visokom nivou pouzdanosti svojih prognostičkih proizvoda, ali se time nijedna prognoza ne oslikava u potpunosti. Postoje brojni faktori koji utiču na vremenske uslove i teško ih je sve predvideti.
 1. Šta znače termini kiša i pljuskovi u prognozi?
 • Kiša označava padavine koje su ravnomerne snage, dok se pljuskovi odnose na iznenadne, kratkotrajne padavine.
 1. Da li je košava opasna?
 • Košava može biti skoro jednako opasna kao buru ili jak vetar, ali se njena brzina može nadzirati.

Zaključak

Prognoza za 6. jun 2023. godine ukazuje na promenljive vremenske uslove, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, kao i na duvanje košave. Savet je da se u slučaju nepogoda obavezno pridržavate prethodno navedenih saveta, a naročito da budete pažljivi u saobraćaju.Ukoliko se bavite poljoprivredom, savetujemo da se prilagodite vremenskim uslovima, jer kiša i grmljavina mogu imati značajan uticaj na useve i životinje. Takođe, u slučaju planiranih aktivnosti na otvorenom, poput sportskih događaja ili izleta, razmislite da ih odložite za neki drugi dan.

Još jednom naglašavamo da je za prognozu vremena odgovoran RHMZ, a autorska prava su RTS-ova, tako da je zabranjeno kopiranje ili postavljanje na druge kanale bez odgovarajućih dozvola.

FAQs

 1. Da li je prognoza za 6. jun 2023. godine pouzdana?
 • RHMZ se trudi da doprinese visokom nivou pouzdanosti svojih prognostičkih proizvoda, ali se time nijedna prognoza ne oslikava u potpunosti. Postoje brojni faktori koji utiču na vremenske uslove i teško ih je sve predvideti.
 1. Kako se prilagoditi nepovoljnim vremenskim uslovima?
 • U slučaju nevremena i grmljavina važno je ostati u zatvorenom prostoru, a u slučaju planiranih aktivnosti na otvorenom, razmislite da ih odložite za neki drugi dan.
 1. Zašto je potrebno biti pažljiv u saobraćaju tokom loših vremenskih uslova?
 • Loši vremenski uslovi mogu uticati na vidljivost, kao i na površine puteva, čineći ih skliskim. Potrebno je prilagoditi brzinu uslovima i držati veće razmake između vozila.
 1. Koliko je košava opasna?
 • Košava može biti skoro jednako opasna kao buru ili jak vetar, ali se njena brzina može nadzirati.
 1. Kako RHMZ predviđa vremenske uslove?
 • Uz pomoć složenih matematičkih modela i prikupljanjem informacija uz pomoć satelita i drugih meteoroloških instrumenata, RHMZ pokušava da predvidi vremenske uslove za kratek i dug period vremena.

Оставите одговор