Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 6. jun 2017. do kraja dana

Ovde smo da vam donesemo najnoviju prognozu vremena za 6. jun 2017. do kraja dana. Naša ekipa stručnih meteorologa pažljivo prati kretanje vremenskih sistema i daje najpreciznije informacije kako biste mogli da planirate svoj dan. U nastavku pročitajte šta nas očekuje tokom ostatak dana i kako se pripremiti za eventualne promene vremena.

Prognoza vremena za 6. jun 2017. do kraja dana

Naša meteorološka ekipa je pažljivo analizirala sve dostupne podatke i kreirala najnoviju prognozu vremena za danas, 6. jun 2017. godine. U ovom članku ćemo vam pružiti sve relevantne informacije o očekivanim vremenskim uslovima današnjeg dana, kao i savete kako da se najbolje pripremite za njih.

Promenljivo oblačno sa toplim i sparnim vremenom

Prema našoj prognozi, očekuje se da će danas biti promenljivo oblačno sa toplim i sparnim vremenom. Takođe, mestimično će pasti pljuskovi i grmljavina. Na pojedinim mestima se očekuju nepogode sa grmljavinom, obilnim padavinama, gradom i jakim vetrom. Zato je važno da budete spremni na moguće nepogode i da se pridržavate svih saveta za zaštitu od grmljavine i vremenskih nepogoda.

Najviša dnevna temperatura

Najviša dnevna temperatura će iznositi između 28 i 32 stepena, što znači da će biti relativno toplo i vlažno. Preporučujemo da izbegavate direktno izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, da nosite lagane i prozračne odevne predmete, kao i da se redovno hidrirate kako biste izbegli dehidrataciju.

Saveti za zaštitu od grmljavine i nepogoda

Ako se nalazite u području koje je izloženo mogućnosti grmljavine i vremenskih nepogoda, preporučujemo vam da se pridržavate sledećih saveta:

 • Ostanite u zatvorenom prostoru ili u skloništu u slučaju jake grmljavine ili nepogoda.
 • Ako se nalazite napolju, pokušajte da se sklonite u zatvoren prostor ili automobil sa zatvorenim prozorima.
 • Ako ste u vozilu, izbegavajte parkiranje ispod stabla ili u blizini metalnih konstrukcija.
 • Ne koristite fiksne telefone ili elektronske uređaje koji su povezani sa zidom, kao što su računari, televizor, klima uređaji, jer možete biti izloženi riziku od strujnog udara.
 • Ne držite metalne predmete na sebi ili u blizini, kao što su alat, kišobran, ili sportska oprema.
 • Ako osetite golicanje ili bockanje kože, prestanite sa radom i uđite u zatvoreni prostor.

Zaključak

Ukratko, danas se očekuju promenljivi uslovi vremena sa mogućim pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura će iznositi između 28 i 32 stepena. Preproučujemo vam da se pripremite za ovakve vremenske uslove i da se pridržavate saveta za zaštitu od grmljavine i vremenskih nepogoda.

FAQs

 1. Šta učiniti ako se nalazim u otvorenom prostoru tokom jake grmljavine?
 • Prepoznavši da nailazi oluja, potražite zatvoreni prostor, a ako nije moguće, potražite sklonište gde ćete biti zaštićeni od strujanja vazduha i vode.
 1. Koje su najčešće posledice toplinskog udara?
 • Najčešće posledice su glavobolja, slabost, mučnina, povraćanje, visoka temperatura tela, a u težim slučajevima posledice mogu biti i oštećenje mozga, bubrega, srca.
 1. Da li je potrebno isključiti kućne uređaje tokom grmljavine?
 • Da, savetujemo da isključite sve električne uređaje tokom grmljavine kako biste izbegli oštećenje istih.
 1. Kada je najbolje vreme za provetriti prostoriju tokom leta?
 • Najbolje vreme za provetriti prostoriju tokom leta je ujutru ili uveče, kada su temperature niže.
 1. Kako se naviknuti na toplinu?
 • Preporučujemo da se postepeno izlažete vrućini i povećavate vreme koje provodite napolju, koristite laganu odeću od prirodnih materijala i da redovno pijete vodu kako biste sprečili dehidrataciju.

Оставите одговор