Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 6. jul 2018.

Dobrodošli u našu najnoviju prognozu vremena za 6. jul 2018. Kao stručni tim meteorologa, spremni smo da vam pružimo sve informacije o vremenu za ovaj dan. Bez obzira da li planirate outdoor aktivnosti ili putovanje, naša detaljna prognoza vremena vam može pomoći da se spremite za sve vremenske uslove. Uživajte u čitanju!

Prognoza vremena za 6. jul 2018: Sunčano do sredine dana, ali oblaci i pljuskovi stižu nakon podneva!

Introduction

Dragi naši čitaoci,

Danas 6. jula 2018. očekuje se promenljivo vreme u Srbiji. Kako meteorolozi najavljuju, sutra će biti pretežno sunčano do sredine dana. No nakon podneva, stižu oblaci koji bi doneli kišu, pljuskove, i grmljavinu. Ta uslovi za vremensku nepogodu biće prisutni u nekim delovima Srbije. Ipak, biće toplo i sparno sa temperaturom do 32 stepena. Zato, u nastavku pročitajte detaljniju prognozu za 6. jul 2018.

Pretežno sunčano do sredine dana

Prema prognozi za 6. jul 2018., većina Srbije će imati pretežno sunčano vreme do sredine dana. Sunce će biti prisutno u gotovo celoj zemlji, naročito u južnim i istočnim delovima. Međutim, tamo gde su zabeležene padavine, može biti još uvek oblačno sa kraćim sunčanim periodima.

Zbog toga, ukoliko se planirate na nekom izletu ili čak odlučili da provedete vreme na plaži budite istrajni i poneli sa sobom zaštitne kreme i šešire. Osim toga, preporučuje se i da nosite sa sobom kišobran ili nekakvu zaštitu od kiše.

Nakon podneva stižu oblaci

Međutim, tokom popodneva se očekuje promena vremenskih uslova. Oblaci će zahvatiti celu teritoriju Srbije, što će dovesti do kratkotrajnih nestabilnosti u vremenskim prilikama.

Donose sa sobom kišu i pljuskove s grmljavinom

Ovi oblaci donose sa sobom kišu, pljuskove i grmljavinu. U većini mesta kiša će biti između 1 i 5mm, ali pojedine oblasti mogu očekivati obilnije padavine od 20 do 30mm.

Očekuju se obilne padavine, grad i jak vetar uveče i tokom noći

Uveče i tokom noći Srbiju očekuju jaki pljuskovi, obilne padavine i grmljavina. Prema prognozama, grad obima do 2 cm i jak vetar sa nepredvidivim udarima bi mogli pogoditi neka područja.

Uslovi za vremensku nepogodu će biti prisutni

Zbog ovih vremenskih uslova, treba biti posebno oprezan, izbegavati vožnju i boravak na otvorenom prostoru tokom oluje. Ovi uslovi potencijalno mogu prouzrokovati probleme u putovanju, previše brzog napajanja i mogu dovesti do lokalnih poplava.

Ipak, biće toplo i sparno sa temperaturom do 32 stepena

Iako će biti promena u vremenu, vrućina će zadržati svoju snagu sa temperaturom koja može biti čak i do 32 stepena. Toplina će biti intenzivna prvenstveno u južnom i centralnom delu zemlje i donosi sa sobom visok nivo vlažnosti koji će uzrokovati da se osećate umorno i sporo. Stoga, vodite računa o hidrataciji i izbegavajte boravak na najtoplijem delu dana.

FAQs

 1. Šta treba poneti sa sobom kada se ide na izlet?
  Kada krenete na izlet, savetujemo da sa sobom ponesete zaštitnu kremu, šešir, kišobran i dovoljno tečnosti.

 2. Šta ako zapadnem u kiši tokom oluje?
  Ako se nađete u kiši tokom oluje, potražite zaklon u zatvorenom prostoru. Ako ste napolju, izbegavajte drveće, električne stubove i javne telefone.

 3. Kakav će biti dan 6. jul 2018.?
  Prema prognozama, 6. jul 2018. će biti pretežno sunčan do sredine dana, ali nakon podneva se očekuju oblaci koji mogu doneti kišu, pljuskove, i grmljavinu.

 4. Gde će biti najviše kiše?
  Najviše kiše očekuje se u lokalnim područjima u Srbiji, posebno u centralnom i zapadnom delu zemlje.

 5. Kako mogu najbolje zaštititi sebe i svoju imovinu?
  Najbolja zaštita u slučaju oluje je da ostanete unutra i izbegnete vožnju. Takođe, savetujemo vam da proverite kućnu infrastrukturu kao što su oluci, krovovi i prozori. Ukoliko je potrebno, učinite ove stvari pre leta da biste izbegli kasnije nevolje.

Conclusion

Nadam se da vam je ova prognoza vremena i saveti bili korisni. Kao što ste mogli videti, 6. jul 2018. će biti promenljiv dan, sa izmenama u vremenu tokom popodneva i večeri. Iako će biti toplo i sparno, vreme će doneti i probleme. Stoga, držite se uvereni i pratite najnovije vesti o mogućim olujama i nepovoljnim vremenskim uslovima.

Оставите одговор