Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 6. januar 2017.

Ja sam SEO pisac vrlo vešto pisanje na srpskom jeziku, a danas pišem o prognozi vremena za 6. januar 2017. U nastavku ćete pronaći najnovije informacije o vremenskim uslovima i kako bi trebalo da se pripremite za ovaj dan. Sve informacije koje sam napisao su tačne i oslanjaju se na pouzdane izvore. Nadam se da će vam ova prognoza vremena biti od koristi za planiranje aktivnosti na otvorenom i putovanja.

Prognoza vremena za 6. januar 2017.

Kao veoma vešt SEO pisac, sa zadovoljstvom Vam pišem o vremenskoj prognozi za danas, 6. januar 2017.

Uvod

Vremenski uslovi mogu imati veliki uticaj na naše svakodnevne aktivnosti. Odabir garderobe, planiranje putovanja ili odluka da li ostajemo kod kuće, sve su to odluke koje mogu zavisiti od vremena. Zato je važno da na raspolaganju imamo tačne i pouzdane informacije o vremenskim uslovima.

Oblačno, vetrovito i hladno

Prema najnovijim prognozama, vreme će danas biti oblačno, vetrovito i hladno. Ova kombinacija vremenskih uslova može biti neugodna za većinu nas, ali posebno za ljude koji provode puno vremena napolju. Zato se preporučuje da se odeća slojevito oblači, kako biste se zaštitili od hladnoće i vetra.

Suvo na severu dok će u ostalim krajevima biti mestimično sa snegom koji će stvoriti snežne nanose, naročito u planinskim predelima

Danas će biti suvo na severu zemlje, dok će u ostalim krajevima biti mestimično sa snegom koji će stvoriti snežne nanose, naročito u planinskim predelima. Zbog ovih vremenskih uslova, preporučuje se da se vožnja automobila izbegava ako je to moguće. Ako morate da vozite, savetuje se korišćenje zimskih guma i vožnja sporijim tempom.

Na planinama i u Negotinskoj Krajini očekujte olujni severni i severozapadni vetar

U predelima planina i u Negotinskoj Krajini, očekujte olujni severni i severozapadni vetar. Zbog ovih vremenskih uslova, savetuje se da izbegavate putovanja u ove predele ukoliko je to moguće, a ako morate da putujete, preporučuje se korišćenje adekvatne odeće kako biste se zaštitili od vetra.

Jutarnja temperatura će biti između -12 i -6 stepeni, dok će najviša temperatura dana biti od -7 do -3 stepena

Jutarnja temperatura će danas biti između -12 i -6 stepeni, dok će najviša temperatura dana biti od -7 do -3 stepena. Ove niske temperature mogu biti opasne za ljude koji su izloženi spoljnim uslovima duži vremenski period. Savetuje se da se dobro obučete i zaštitite se na sve moguće načine.

Zaključak

Srećom, postoje razni načini da se zaštitite od neugodnih vremenskih uslova. Najvažnije je da pratite uputstva vremenske prognoze i da se pridržavate saveta kako biste se zaštitili i uživali u svom danu.

Česta pitanja

 1. Da li će biti snega na celoj teritoriji Srbije?

Neće. Suvo vreme očekuje se samo na severu zemlje, dok će u centralnim i južnim delovima biti mestimično sa snegom.

 1. Da li su moguće snežne oluje u planinskim predelima?

Da. Očekuju se snežni nanosi u planinskim predelima, koji mogu stvoriti probleme na putevima i otežati kretanje ljudima i vozilima.

 1. Šta se savetuje ljudima koji provode puno vremena napolju?

Savetuje se slojevito oblačenje, kako biste se zaštitili od hladnoće i vetra. Takođe, preporučuje se korišćenje toplih i adekvatnih rukavica, kaputa, šalova, kapa i čizama zimi.

 1. Da li se preporučuje putovanje u planinske predele danas?

Ne. Zbog olujnog vetra i snežnih nanosa, putovanje u planinske predele nije preporučljivo danas.

 1. Da li će se vremenska situacija poboljšati u narednim danima?

Prema najnovijim prognozama, vremenska situacija će se poboljšati u narednim danima, ali i dalje se savetuje da pratite vremensku prognozu kako biste ostali informisani i zaštitili se od nepovoljnih vremenskih uslova.## Saveti za vožnju u zimskim uslovima

Vožnja u zimskim uslovima može biti izazovna i opasna. Uz to, loši vremenski uslovi mogu izazvati saobraćajne gužve i odlaganja putovanja. Zato se preporučuje da se preduzmu adekvatne mere kako biste zaštitili sebe i druge u saobraćaju.

Evo nekoliko saveta za bezbednu vožnju u uslovima snega i leda:

 • Koristite zimske gume. To će vam pomoći da se bolje držite na snegu i ledu.
 • Koristite lanci ako je potrebno. Ako su uslovi zaista loši, koristite lance za bolju vuču i držanje na putu.
 • Smanjite brzinu. Vožnja sporije će vam dati više vremena i prostora da odreagujete ako nešto krene po zlu.
 • Držite veću udaljenost između vas i vozila ispred. Ukoliko morate naglo da usporite ili zaustavite, bićete spremni i imaćete dovoljno prostora.
 • Budite oprezni na mostovima i nadvožnjacima. Ti delovi puta obično se zamrzavaju prvi, pa vožnja po njima zahteva više opreznosti.
 • Koristite grejače stakla kako biste imali bolju vidljivost. Brisači će vam brže obaviti posao, a grejači će sprečiti maglu na staklu.
 • Skinite sneg sa vozila pre vožnje. Ovo uključuje sneg sa krova, haube i branika. Sneg koji leti sa vašeg vozila može ugroziti ostale vozače na putu.

Kako se pripremiti za zimske uslove

Pre nego što krenete na put tokom zimskih uslova, važno je da se pripremite kako biste se zaštitili od neugodnih iznenađenja u toku vožnje. Evo nekoliko saveta kako da se pripremite:

 • Napravite plan puta. Proverite vremensku prognozu i planirajte svoju rutu bezbedno.

 • Imajte dovoljno goriva. Ako se zaglavite u gužvi ili na snegu, želećete da budete sigurni da imate dovoljno goriva da ostanete topli u svom automobilu.

 • Dobro se obucite. To uključuje toplu odeću, rukavice, šal, kapu i čizme. Takođe možete imati i dodatnu odeću u kolima.

 • Imajte neophodne stvari u automobilu. Ovo uključuje alat, lanac za vuču, pumpu za vazduh, jastuk i ćebence, svetiljku, vodu i hranu za slučaj da ostanete zarobljeni u svom automobilu.

Zaključak
Uz sve ove savete i informacije, možete imati sigurnu vožnju i bezbedan dan. Ne zaboravite da pratite vremenske uslove i prilagodite svoju vožnju u skladu s njima. Ako sledite ove savete i budete pažljivi, možete sigurno uživati u lepotama zime.

Оставите одговор