Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 5. septembar 2022.

U nastavku možete pročitati detaljnu prognozu vremena za dan 5. septembar 2022. Bez obzira da li ćete biti na putu ili planirate da provedete dan u svom gradu, ova prognoza će vam pomoći da se bolje pripremite za ono što meteorolozi predviđaju za taj dan. Proverite koji će biti očekivani temperaturni raspon, koji će vremenski uslovi vladati u vašem regionu ili gradu, i saznajte da li ćete trebati kišobran ili ne. Bez daljeg odlaganja, pročitajte šta vas čeka u meteorološkom smislu 5. septembra 2022.

Prognoza vremena za 5. septembar 2022

Uvod

Za sutra, 5. septembar 2022, prognozira se pretežno sunčano vreme širom Srbije. Visok vazdušni pritisak će biti prisutan od severa Evrope i doneće stabilno vreme tokom čitavog dana. Na Balkan stiže topliji vazduh iz Sredozemlja što će uticati na jutarnje i maksimalne temperature.

Jutarnja i dnevna temperatura

Jutarnja temperatura u većini gradova Srbije će biti u rasponu od 10 do 16 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura biti između 25 i 28 stepeni Celzijusa. U Beogradu se očekuje temperatura do 27 stepeni Celzijusa. Ovo je idealno vreme za šetnju gradom i uživanje u sunčanom danu.

Vreme u Beogradu

U prestonici Srbije, Beogradu, prognozira se pretežno sunčano vreme tokom čitavog dana. Kratkotrajna jutarnja magla je moguća, ali bi se trebala razići do ranog jutra. Temperatura će biti ugodna, oko 27 stepeni Celzijusa.

Slaba kiša će biti samo u brdsko-planinskim predelima

Slaba kiša se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima Srbije, dok će ostatak zemlje biti suv i sunčan.

Nebo nad Srbijom će biti pretežno vedro sve do četvrtka

Očekuje se da će nebo nad Srbijom biti pretežno vedro sve do četvrtka, kada se očekuju kiše širom zemlje.

Zaključak

Sutra će biti pretežno sunčano sa temperaturama koje su u skladu sa ovim periodom godine. To će omogućiti ljudima da provedu vreme na otvorenom i uživaju u prirodi i dodatno iskoriste dan.

FAQ

  1. Koji gradovi će imati najvišu dnevnu temperaturu iznad 28 stepeni?
  • Ne očekuju se gradovi sa najvišom temperaturom iznad 28 stepeni.
  1. Da li će biti padavina sutra?
  • Slaba kiša je moguća samo u brdsko-planinskim predelima Srbije.
  1. Kako će temperatura uticati na životinjski svet?
  • Toplije temperature će imati uticaj na aktivnosti životinjskog sveta. Neki sisari će pojačati aktivnosti i tada treba biti oprezan ukoliko se ide u prirodu.
  1. Da li će biti olujnih vetrova ili grmljavina?
  • Ne očekuju se olujni vetrovi ili grmljavina.
  1. Hoće li se vreme promeniti do kraja nedelje?
  • Očekuje se promena vremena od četvrtka kada se prognoziraju kiše širom zemlje.

Оставите одговор