Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 5. mart 2021.

Planirate li izlazak, putovanje ili neki drugi događaj za petak, 5. mart 2021. godine? Ako da, vjerovatno se pitate kakvo će vrijeme biti toga dana. Bez brige, jer smo pripremili najtačniju prognozu vremena koja će vam pomoći da isplanirate svoje aktivnosti. Bez daljnjeg odlaganja, pogledajmo šta nas očekuje na petak, 5. mart 2021. godine.

Prognoza vremena za 5. mart 2021: Kakva se kiša i sneg može očekivati u Srbiji?

Uvod

Vreme je jedna od tema koja je privlačila ljudsku pažnju od davnina. Oduvek smo želeli da znamo kakvo nas vreme očekuje narednih dana kako bismo mogli da isplaniramo svoje aktivnosti. Zbog toga smo danas odlučili da vam predstavimo prognozu vremena za 5. mart 2021. godine. Ova prognoza se temelji na najnovijim informacijama i predviđanjima stručnjaka za meteorologiju.

Naoblačenje iz centralne Evrope zahvata Srbiju

Prema najnovijim izveštajima, Srbiju će tokom dana zahvatiti naoblačenje koje dolazi iz centralne Evrope. Ovo naoblačenje donosi sa sobom padavine koja će početi u najsevernijim krajevima Srbije i postepeno se širiti ka ostatku zemlje.

Severni krajevi će biti prvi pogođeni

Severni krajevi Srbije će biti prvi pogođeni ovim naoblačenjem i padavinama. Očekuje se da će u tim krajevima doći do jakih padavina koje će se pretvoriti u sneg. Temperature u ovim krajevima će biti znatno niže nego u ostatku zemlje.

Tokom dana će kiša stići i u ostale predele

Tokom dana, kiša će stići i u ostale predele Srbije. Očekuje se da će u pojedinim delovima zemlje biti i grmljavinskih pljuskova. Temperature će biti u padu u odnosu na prethodne dane, ali i dalje će biti relativno toplije nego u severnim krajevima.

U planinama se očekuje slab sneg

U planinskim predelima će doći do slabog snega, a u nižim predelima do kiše. Iako se ne očekuje značajan sneg u nižim predelima, moguće je da bi se u zapadnom delu Srbije moglo videti nekoliko pahulja.

Temperature će biti u padu, najviša od 12 do 19 stepeni

Temperature će biti u padu u odnosu na prethodne dane. Najviša temperatura će biti od 12 do 19 stepeni, dok će najniža biti oko 2 stepena.

U Beogradu će biti hladnije u drugom delu dana

U Beogradu će biti hladnije u drugom delu dana, sa najvišom temperaturom oko 14 stepeni. Tokom dana očekuju se povremene kiše.

Zima se vraća za vikend

Prema najnovijim prognozama, zima će se vratiti u Srbiju za vikend. Očekuje se da će biti obilnijih snegova, posebno u planinskim predelima, dok će temperature biti ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

FAQs

  1. Koliko će biti niske temperature u najsevernijim krajevima Srbije?
  • Temperature u najsevernijim krajevima Srbije će biti značajno niže nego u ostatku zemlje, a očekuje se da će biti ispod nule.
  1. Kakve padavine se mogu očekivati u planinskim predelima?
  • U planinskim predelima se očekuje slab sneg.
  1. Kako će se kretati temperature tokom dana u Beogradu?
  • U Beogradu će biti hladnije u drugom delu dana, sa najvišom temperaturom oko 14 stepeni.
  1. Koja područja će biti pogođena najjačim padavinama?
  • Najjače padavine se očekuju u najsevernijim krajevima Srbije.
  1. Kada se očekuju obilniji snegovi i niže temperature?
  • Prema najnovijim prognozama, zima se vraća za vikend, kada se očekuju obilniji snegovi i niže temperature.

Zaključak

Prognoza vremena za 5. mart 2021. godine predviđa naoblačenje koje dolazi iz centralne Evrope i koje će tokom dana zahvatiti celu Srbiju. Najseverniji krajevi zemlje će biti prvi pogođeni obilnim snegom, dok će u ostalim delovima padati kiša i grmljavinski pljuskovi. Temperature će biti u padu u odnosu na prethodne dane, a zima se vraća za vikend kada se očekuju obilniji snegovi i niže temperature.

Оставите одговор