Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 5. avgust 2021. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Dobrodošli na našu dnevnu prognozu vremena za peti avgust 2021. godine. U ovom članku ćemo detaljno pregledati očekivane vremenske uslove od jutra do večeri. Bez obzira da li ste planirali piknik u prirodi, odlazak na posao ili jednostavno želite da unapred planirate svoj dan, naša prognoza će vam pružiti sve informacije koje vam trebaju da biste se dobro pripremili. Čitajte dalje da biste saznali šta nas očekuje vremenski za petak, peti avgust 2021. godine.

Prognoza vremena za 5. avgust 2021. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Kako nam se bliži kraj leta, tako se i vremenske prilike polako menjaju. Meteorolozi najavljuju promenu vremena koja će uticati na praktično celu teritoriju Srbije. U nastavku teksta saznajte šta nas očekuje tokom narednog perioda.

Nastupanje kiše na severu i zapadu zemlje

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u toku današnjeg dana očekuje se uglavnom oblačno i svežije vreme, uz češću pojavu sunčanih intervala, dok je na severu i zapadu zemlje moguća kiša. Temperatura će se kretati između 27 stepeni na severu i 38 na jugu.

Moguće vremenske nepogode

Iako se do sada naša zemlja nije suočila sa jačim vremenskim nepogodama, savetujemo građanima da budu oprezni. Ukoliko primete da su se vodostaji reka ili potoka naglo povećali, ili ukoliko vetar jače duva, neophodno je preduzeti mere predostrožnosti.

RTS prognozira ovakve vremenske uslove

Republička televizija Srbije takođe ima svoju prognozu vremena za današnji dan, a njihovi prognozeri smatraju da će vreme tokom celog dana biti nestabilno, a kiša će pogoditi pre svega zapadnu regiju.

Promena vremena stiže u Srbiju

Promena vremena stiže u Srbiju, a u narednim danima će ona biti sve izraženija. Prema dugoročnoj prognozi, očekuje se da će padavine biti sve izraženije, a da će temperature biti niže u odnosu na prethodne nedelje.

Šta je video zapravo prikazao?

RTS je objavio video snimak koji ilustruje prognozu vremena za današnji dan, a u kojem se vidi kako će se oblaci kretati i gde će biti najvećih koncentracija padavina. Video je dobro osmišljen i funkcionalan, a sigurno će pomoći gledaocima da se bolje pripreme za nastupajuće vremenske prilike.

Zabrana kopiranja i korišćenja videa

Važno je napomenuti da je video vlasništvo RTS-a i da svako kopiranje i korišćenje spornih snimaka nije dozvoljeno. Ukoliko želite da podelite video sa drugima, najbolje je da na svom profilu objavite link koji vodi do zvanične objave na RTS sajtu.

FAQ:

  1. Kako će se kretati temperature u narednim danima?
  • Prema prognozama, očekuje se da će temperature biti niže u odnosu na prethodne nedelje.
  1. Koji deo zemlje će najviše biti pogođen kišom?
  • Prema prognozama, kiša će najviše pogoditi zapadnu regiju zemlje.
  1. Koja su upozorenja vezana za vremenske nepogode?
  • Savetuje se građanima da budu oprezni, da prate vodostaje reka i potoka, kao i promene u kretanju oblaka.
  1. Koje mere predostrožnosti treba preduzeti u slučaju vremenskih nepogoda?
  • Ukoliko primetite da su se vodostaji reka ili potoka naglo povećali, ili ukoliko vetar jače duva, neophodno je preduzeti mere predostrožnosti.
  1. Šta je video zapravo prikazao?
  • Video ilustruje prognozu vremena za današnji dan, a u njemu se vidi kako će se oblaci kretati i gde će biti najvećih koncentracija padavina.

Оставите одговор