Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 4. februar 2019.

U ovom kratkom članku, objavićemo prognozu vremena za 4. februar 2019. Da li će biti sunčano ili oblačno? Da li se očekuju padavine? Saznajte sve što vas zanima i planirajte svoj dan unapred uz našu detaljnu prognozu. Bez obzira da li ste planirali piknik u prirodi ili obaveze na poslu, važno je biti informisan o vremenskim uslovima. Ostvarite sve svoje planove sa pravovremenim informacijama!

Prognoza vremena za 4. februar 2019

Introduction ##

Povremena kiša u većem delu zemlje, susnežica i sneg na planinama, suvo samo na severu zemlje – to su karakteristike vremenske prognoze za 4. februar 2019. godine. Prema najnovijim informacijama, očekuje se da će temperatura biti pet do šest stepeni hladnija nego danas, a jutarnja temperatura će iznositi do 7 stepeni dok će dnevna temperatura biti do 12 stepeni.

U ovom članku ćete pročitati detaljnu vremensku prognozu, kao i savete kako se najbolje pripremiti za ovakve vremenske uslove.

Vremenska prognoza za 4. februar 2019

 • Povremena kiša u većem delu zemlje
  Prema prognozama meteorologa, u ponedeljak 4. februara očekuje se povremena kiša u većem delu zemlje. Tako da bi trebalo svakako poneti kišobran ili zaštitnu jaknu sa sobom.

 • Susnežica i sneg na planinama
  U višim planinskim predelima Srbije moguće je očekivati susnežicu i sneg zbog hladnijeg vremena. Ako se planirate uputiti u planinu, svakako ponesite kabanice ili odgovarajuću opremu za hladno vreme.

 • Suvo samo na severu zemlje
  Sam sever Srbije će biti suv i bez padavina, pa ako se nalazite u ovom delu zemlje, nema potrebe da brinete o kiši ili snegu.

 • Pet, šest stepeni hladnije nego danas
  U odnosu na danas, temperatura će biti niža za oko pet do šest stepeni, što će biti uočljivo, pogotovo u noćnim satima i ranojutarnjim časovima.

 • Jutarnja temperatura do 7 stepeni, dnevna do 12 stepeni
  Jutarnja temperatura će iznositi do 7 stepeni, a najviša dnevna temperatura iznosiće do 12 stepeni.

Kako se pripremiti za ovakve vremenske uslove?

Sa ovakvim vremenskim uslovima, važno je obući se slojevito i poneti sa sobom adekvatnu opremu koja će štititi od kiše i hladnoće. Evo nekoliko saveta:

 • Obucite slojevitu garderobu. Preporučuje se da prvog sloja bude pamučna majica, a preko nje obucite topliju majicu ili džemper. Iznad toga, možete staviti jaknu koja štiti od kiše.
 • Nosite kišobran ili kabanice. Ne želite da se pokvasite na kiši, zar ne?
 • Ukoliko očekujete sneg ili susnežicu, poneli sa sobom dobre i tople rukavice, kapu ili šal i čizme koje će vas štititi od hladnoće.
 • Ako idete na posao ili u školu, poneti dodatnu obuću za presvlačenje, kako bi izbegli unošenje vlage i prljavštine u zatvorene prostorije.
 • Ne zaboravite da održavate svoje vozilo. Uverite se da su vam gume sa zimskim dezenom i u dobrom stanju, a vozilo pripremite za vožnju po klizavim putevima.

Zaključak

Prognoza vremena za 4. februar 2019. ukazuje na povremenu kišu u većem delu zemlje, sneg i susnežicu u planinskim predelima, suvo samo na severu zemlje, pet do šest stepeni hladnije vreme i jutarnju temperaturu do 7 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti do 12 stepeni. Kako bi se pripremili za takve vremenske uslove, potrebno je obući slojevitu garderobu, poneti kišobran ili kabanice, dobre rukavice, kapu ili šal i adekvatnu obuću.

FAQs

 1. Da li će biti kiše na celoj teritoriji Srbije?
  Ne, kiša će biti povremena u većem delu zemlje, ali na severu Srbije će biti suvo.

 2. Koliko će biti hladno?
  Očekuje se da će biti pet do šest stepeni hladnije u odnosu na danas.

 3. Da li se očekuje sneg u planinama?
  Da, moguća je susnežica i sneg u višim planinskim predelima Srbije.

 4. Šta treba da nosim ako očekujem sneg ili susnežicu?
  Poneti sa sobom dobre i tople rukavice, kapu ili šal i čizme koje će vas štititi od hladnoće.

 5. Da li je važno održavati vozilo u ovakvim vremenskim uslovima?
  Da, potrebno je održavati vozilo tako da ima gume sa zimskim dezenom i u dobrom stanju i pripremiti ga za vožnju po klizavim putevima.

Оставите одговор