Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 4. decembar 2018.

Dobrodošli, dragi čitaoci, u našu prognozu vremena za 4. decembar 2018. godine. Spremni smo da vam pružimo najnovije informacije o očekivanim vremenskim uslovima u narednom periodu. Ostanite uz nas kako biste se pravovremeno pripremili za sve promene koje nam donosi vremenska prognoza.

Prognoza vremena za 4. decembar 2018. – izuzeće autorskih prava RTS-a

Uvod

Prognoza vremena nas svakodnevno prati i donosi nam informacije o očekivanim vremenskim uslovima u narednim danima. Međutim, da li ste znali da neke medijske kuće imaju zaštićene autorske prava nad svojim prognozama vremena? U ovom članku fokusiraćemo se na jedan takav video snimak RTS-a koji je pod zaštitom autorskih prava.

Šta treba da znate o snimku prognoze vremena od 4. decembra 2018?

RTS je objavio video snimak prognoze vremena za 4. decembar 2018. Međutim, ovaj snimak je pod zaštitom autorskih prava pa se ne sme kopirati, deliti ili objavljivati na drugim kanalima bez dozvole. RTS ima ekskluzivno pravo na ovaj snimak, a bilo kakvo neovlašćeno korišćenje snimka može da dovede do pravne odgovornosti.

Zašto je autorsko pravo zaštićeno zakonom? ##

Autorsko pravo je zakonski zaštićeno jer je kreativni rad autora vrednost koja se zahteva, prepoznaje i poštuje. Zakon o autorskim i srodnim pravima doprinosi zaštiti intelektualne svojine, istovremeno sprečavajući njeno nezakonito korišćenje.

Kako se može korišćenje tog snimka pogrešno tumačiti?

Kopiranje i deljenje snimka prognoze vremena RTS-a može se pogrešno tumačiti kao nešto sasvim benigno ili kao puko izvršavanje informativne funkcije. Međutim, kopiranje ili distribucija ovog snimka nije etički ni profesionalno jer nije dozvoljeno za i bilo koju komercijalnu svrhu.

Kako bismo poštovali autorska prava?

Kao što smo već pomenuli, kopiranje ili distribucija ovog snimka prognoze vremena nije dozvoljeno. Molimo sve da poštuju autorska prava i zabranu korišćenja ovog snimka. Sadržaj videa programiran je i uređen tako da osigura kvalitetne i tačne informacije za publiku RTS-a, ali i šire. Kvalitet je kruna uspeha u svakom poslu, a poštovanje autorskih prava je jedan od vitalnih aspekata kvaliteta novinarskog rada.

Zaključak

Prognoza vremena je važna informacija svakome ko se priprema za dan ili čiji posao zavisi od vremenskih uslova. Međutim, kada je u pitanju snimak prognoze vremena RTS-a za 4. decembar 2018, važno je napomenuti da autorska prava nad snimkom moraju biti poštovana i da bilo kakvo neovlašćeno korišćenje može imati pravne posledice.

FAQ

 1. Da li smem da pinujem ovaj snimak prognoze vremena na svoju Pinterest tablu?
  Ne, ne smete. Kopiranje i deljenje snimka prognoze vremena RTS-a nije dozvoljeno bez dozvole.

 2. Mogu li da upotrebim muzičku podlogu iz ovog snimka u nekom drugom video materijalu?
  Ne, ne možete. Sadržaj videa nije dozvoljeno menjati ili koristiti za bilo koju komercijalnu svrhu.

 3. Mogu li da koristim snimak prognoze vremena RTS-a kao deo svog pub-kviza?
  Ne, ne možete. Zabranjeno je bilo kakvo korišćenje ovog snimka bez dozvole.

 4. Da li je neovlašćeno korišćenje snimka prognoze vremena RTS-a prekršaj ili krivično delo?
  To zavisi od prirode kršenja autorskih prava. U nekim slučajevima, neovlašćeno korišćenje može biti samo prekršaj, dok u drugim slučajevima može biti krivično delo.

 5. Da li mogu da koristim delove snimka prognoze vremena RTS-a u svom istraživačkom radu?
  Ukoliko se radi o citiranju, možete koristiti delove snimka, ali samo uz navođenje izvora i poštovanje autorskih prava.

Оставите одговор