Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 31. mart 2018. do večernjih sati

Mi vam donosimo najnoviju prognozu vremena za danas, 31. mart 2018. Nadamo se da ćete uz naše detaljne informacije biti spremni za sve vremenske prilike koje vas očekuju do večernjih sati. Čitajte dalje kako biste saznali šta nas očekuje danas.

Prognoza vremena za 31. mart 2018. do večernjih sati

U ovom članku ćemo ponuditi prognozu vremena za danas, 31. mart 2018. godine, sve do večernjih sati. Kada je u pitanju vremenska prognoza, uvek se nalazimo u neizvesnosti. Naš zadatak kao SEO pisaca je da vam pružimo najprecizniju moguću informaciju.

Šta prouzrokuje promene u vremenskim uslovima?

Različiti faktori mogu uticati na vremenske uslove. Neki od faktora uključuju seizmičke aktivnosti, vulkanske erupcije, toplotu i pritisak vazduha. Međutim, najvažniji faktor je neposredno obilje atmosferske vlage i temperature, što određuje vremenske uslove.

Prognoza vremena za 31.mart 2018.

Prema meteorološkim izvorima, danas će biti pretežno sunčano. Maksimalna temperatura biće oko 14 stepeni Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti oko 4 stepena. Vetar će pratiti većinu dana i duvaće brzinom od 10-15 km/h.

Šta se može očekivati od vremena u toku dana

U ranim jutarnjim satima očekuje se da će temperature biti niske, oko 4 stepeni Celzijusa. Sunce bi trebalo da izbije oko 9 časova ujutro, pa će temperature polako početi da rastu. Najvišu temperaturu možemo očekivati oko 14 časova.

Šta ako planirate aktivnosti na otvorenom tokom dana?

Ako planirate aktivnosti na otvorenom tokom ovog dana, preporučujemo da se obučete slojevito, jer će temperature varirati tokom dana. Takođe, ne zaboravite da se zaštitite od sunca i vetra.

Šta nas očekuje u toku večeri

Večernje sate u subotu provedite unutra, jer će spoljne temperature biti relativno niske. Pad temperature se očekuje oko 19 časova, a biće oko 6 stepeni celzijusa.

Zaključak

Prognozu vremena za 31. mart 2018. godine smo pružili u ovom članku. Kao što smo napomenuli, vremenske prilike su promenljive i uvek postoji mogućnost iznenadnih izmena. Međutim, nadamo se da smo pružili informaciju koja će vam biti korisna u planiranju dnevnih aktivnosti.

Pet često postavljanih pitanja o prognozi vremena:

 1. Koliko su vremenske prognoze tačne?

 2. Kako se metereologovi oslanjaju na meteorološke podatke?

 3. Koliko dugo unapred mogu da se predvide vremenski uslovi?

 4. Šta se dešava ako vremenska prognoza nije tačna?

 5. Da li je moguće da se danas padne kiša ako je prognoza sunčana?1. Koliko su vremenske prognoze tačne?
  Vremenske prognoze su vrlo tačne, često u cilju od nekoliko sati, ali ponekad mogu biti nepouzdane, uglavnom kada dolazi do velikih vremenskih neprilika. Međutim, u proteklih nekoliko godina, napredak u tehnologiji omogućio je sve bolju tačnost prognoza.

 6. Kako se metereologovi oslanjaju na meteorološke podatke?
  Meteorolozi se oslanjaju na mnoge podatke u realnom vremenu kako bi stvorili tačniju prognozu. Ovi podaci se često prikupljaju sa sondama koje se puštaju u vazduh, satelita i drugih izvora.

 7. Koliko dugo unapred mogu da se predvide vremenski uslovi?
  Vremenske uslove je najpreciznije predvideti za narednih 24 sata. Međutim, postoji mogućnost da se prognoze kreiraju i nekoliko dana unapred, ali ove prognoze su mnogo manje tačne i podložnije promenama.

 8. Šta se dešava ako vremenska prognoza nije tačna?
  Ako vremenska prognoza nije tačna, može doći do neugodnosti. Na primer, ako se očekuju sunčani uslovi, a umesto toga padne kiša, planiranje aktivnosti na otvorenom bi moglo biti ugroženo. Međutim, svakako je važno da se koristi nekoliko izvora prognoza, kako bi se osigurala tačnost.

 9. Da li je moguće da se danas padne kiša ako je prognoza sunčana?
  Iako je prognoza sunčana za ovaj dan, postoje faktori koji mogu dovesti do nepredvidivih situacija. Pad kiše može se pojaviti ako se tokom dana niski oblaci kreću ka mestu planirane aktivnosti na otvorenom policu. Zato je uvek korisno imati pri ruci najnovije informacije o vremenskim uslovima.Vremenska prognoza je bitna informacija koja nam omogućava da se pripremimo za vremenske uslove koji nas čekaju tokom dana. Sada kada ste dobili ideju šta možete očekivati na danas, nadamo se da ćete biti pripremljeni i sa lakoćom obaviti aktivnosti koje ste planirali za ovaj dan.

Uvek bismo trebali imati na umu da vremenske prognoze nisu 100% tačne. Uvek postoji mogućnost iznenadnih promena vremenskih uslova. Međutim, sa stalnim praćenjem vremenskih uslova na raznim mjestima i korištenjem različitih izvora informacija, možemo biti sigurniji u naša planiranja i odluke.

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi sa vremenskom prognozom, slobodno nam ih postavite u nastavku.

Često postavljana pitanja o prognozi vremena:

 1. Kako meteorolozi definišu pojmove kao što su “sunčano”, “oblačno”, i “kišovito”?
  Meteorolozi koriste različite alate, kao što su sateliti i radarske mreže za merenje i praćenje kretanja vremenskih prilika. Na osnovu ovih podataka i meteoroloških parametara, definisaće kategorije kao sunčano, oblačno, vetrovito ili kišovito.

 2. Šta faktori utiču na to kakvo će biti vreme tokom leta u Srbiji?
  Vreme u letnjim mesecima zavisi od mnogih faktora. Nivo oblačnosti i kišnih dana, gustina vazduha, količine sunčeve svetlosti, vetar, geografska lokacija i temperatura su samo neki od faktora koji mogu uticati na vremenske uslove. Meteorolozi koriste istorijske podatke kao osnovu za projekcije trenutnih vremenskih prilika.

 3. Da li su prognoze vremena koje se objavljuju na internetu pouzdane?
  Prognoze vremena na internetu su obično pouzdane. Međutim, uvek postoji mogućnost da su prognoze neprecizne. Zato je najbolje da proverite više izvora, kako biste bili sigurni u tačnost informacija.

 4. Kako se možemo pripremiti da nas nas vremenske neprilike ne iznenade?
  Najbolji način za pripremu za vremenske neprilike je otvaranje više izvora informacija, uključujući meteorološke aplikacije na telefonu, regionalne meteo stanice i vremenske vesti u novinama / na televiziji. Na taj način možete biti bolje informisani o trenutnim vremenskim uslovima.

 5. Šta znače termini poput “indeksi komfora”?
  Indeksi komfora su brojčane vrednosti koje ukazuju na komfor vremenskih uslova. Merenja obuhvataju temperaturu, vlažnost vazduha, brzinu vetra i termostat. Što je indeks komfora veći, to znači da su vremenski uslovi manje udobni za boravak napolju.

Оставите одговор