Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 30. jul 2021. do kraja dana – sve što trebate da znate

Dobrodošli na našu stranicu posvećenu prognozi vremena za 30. jul 2021. do kraja dana. U nastavku ćete pronaći sve što trebate znati o vremenskim uvjetima za današnji dan. Bez obzira na to putujete li, radite ili planirate aktivnosti na otvorenom, naša detaljna prognoza pomoći će vam u planiranju dnevnih aktivnosti. Ostanite s nama i saznajte kakvo nas vrijeme očekuje danas!

Prognoza vremena za 30. jul 2021. do kraja dana – sve što trebate da znate

Introduction

Ljeto je u punom sjaju, a visoke temperature i dalje ne posustaju. Svi se pitamo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima i kako se zaštititi od ljetnih vrućina. U ovom članku, saznajte sve o aktualnoj prognozi vremena u Srbiji, te kako preživjeti ove vruće dane.

Šta nas očekuje danas i u narednim danima?

 1. Letnja žega ne posustaje, danas i do 40 stepeni na jugu Srbije, Beogradu 35.
  Danas se očekuje da će temperature biti vrlo visoke, čak do 40 stepeni na jugu Srbije, a u Beogradu će se temperatura penjati do 35 stepeni. Stoga, vodite računa o sebi i svojim bližnjima, učestalo se hidrirajte i izbjegavajte boravak na suncu u najtoplijim dijelovima dana.

 2. Prvi avgustovski dan biće još topliji, temperatura u nedelju do 42 stepena.
  Prema prognozama, sutra će biti još toplije nego danas, posebno u nedjelju kada će temperature doseći čak do 42 stepena. Stoga, izbjegavajte izlaženje vani u najtoplijim dijelovima dana, te pijte dovoljno tekućine kako biste se izborili sa ljetnom vrućinom.

 3. Od ponedjeljka 37 stepeni.
  Na sreću, temperatura bi u ponedjeljak trebala pasti na 37 stepeni. Ipak, ovo i dalje ostaje visoka temperatura te se i dalje treba voditi računa o svom tijelu i zaštiti od sunca.

 4. Vrijeme će biti malo prijatnije uz više oblaka.
  Srećom, uz dolazak oblaka, narednih dana se očekuje malo osvježenje na nebu. No, to ne znači da trebate prestati biti oprezni, budući da i dalje ostaje velika vrućina.

Vremenska prognoza na sajtu RTS-a

Ako želite uvijek biti u toku s najnovijim vremenskim prilikama, idealno mjesto za praćenje vremena je sajt RTS-a. Tu možete provjeriti trenutnu temperaturu, prognozu za naredne dane, kao i svakodnevne detaljne izvještaje o vremenu u Srbiji.

Pravila RTS-a o autorskom pravu

Važno je obratiti pažnju na pravila RTS-a o autorskim pravima. Naime, zabranjeno je kopiranje video i audio snimaka s njihove web stranice i postavljanje istih na druge kanale. RTS je vlasnik prava na sve materijale objavljene na svojoj web stranici.

Zaključak

Ukratko, vruće temperature ne posustaju, pa se budite oprezni i vodite brigu o svom tijelu. Pratite vremensku prognozu na sajtu RTS-a, no zadržite na umu pravila o autorskim pravima. Sada kada znate prognozu vremena za naredne dane, postignite dobar balans između odmora i zaštite.

5 često postavljanih pitanja

 1. Kako se mogu zaštititi od ljetnih vrućina?
 2. Gdje mogu provjeriti najnoviju vremensku prognozu u Srbiji?
 3. Šta se događa ako se ne poštuju pravila o autorskim pravima na sajtu RTS-a?
 4. Kako tijelo reagira na visoke temperature?
 5. Koliko vremena je potrebno da se tijelo aklimatizira na vrućine?6. Kako se hidrirati tijekom ljetnih vrućina?

Važno je pijete dovoljno tekućine, posebno vode, kako biste izbjegli dehidraciju. Također, izbjegavajte konzumaciju alkohola i kofeina, te se držite lakših obroka koji su lakše probavljivi u ljetnim mjesecima.

 1. Kako prepoznati simptome dehidracije?

Simptomi dehidracije uključuju osjećaj žeđi, suha usta, tamnožuti urin, suhu kožu, umor i vrtoglavicu. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, odmah se hidrirajte i potražite osvježenje.

 1. Koje su najbolje aktivnosti za hladnije dane?

Ako želite izbjeći visoke temperature na otvorenom, hladniji dani idu u korist sudjelovanju u aktivnostima u zatvorenim prostorima, kao što je posjet muzeju, kino, knjižnica i fitness centar. Također možete uživati u šetnji u hladu parka ili odlasku na jezero ili bazen.

 1. Kako sagorijevati manje energije tijekom vrucih dana?

Sagorijevanje manje energije tijekom vrućih dana može biti ključno za izbjegavanje zamora i dehidracije. Pokušajte izbjegavati jaka fizička naprezanja u najtoplijim dijelovima dana, te smanjite svoju potrošnju energije tako što ćete raditi manje teške aktivnosti.

 1. Koji je najbolji način za rashlađivanje doma?

Da biste rashladili dom tijekom vrućih dana, možete koristiti peškire navlažene hladnom vodom ili ledenu vodu, instalirajte ventilator ili klima uređaj, te zatvoriti zavjese ili žaluzine kako biste spriječili ulazak sunčeve svjetlosti u dom.11. Šta je toplotni udar i kako ga izbjeći?

Toplotni udar se može dogoditi kad se tijelo ne može ohladiti dovoljno brzo. Postoje neki simptomi toplotnih udara poput toplote, slabosti, vrtoglavice, mučnine, bolova u glavi, grčeva, umora i čak nesvjestice. Da biste izbjegli toplotni udar, uvijek se hidrirajte, nosite odjeću od laganih materijala, boravite u hladovini koliko god možete i ako primijetite bilo koji od navedenih simptoma, odmah se sklonite u hlad i potražite liječničku pomoć.

 1. Kako zaštititi svoju kožu od sunca?

Da biste zaštitili kožu od štetnih sunčevih zraka, uvijek koristite zaštitni faktor (SPF) s visokim faktorom, nosite šešir i sunčane naočale te izbjegavajte sunčanje u najtoplijim dijelovima dana. Također, hidrirajte kožu nakon dužeg boravka na suncu kako biste je umirili i rashladili.

 1. Kako se pripremiti za ljetne vrućine?

Kako biste se pripremili za ljetne vrućine, pokušajte se naviknuti na nošenje lagane i prozračne odjeće, pijte puno tekućine, koristite klima uređaj ili ventilator da rashladi vaš dom, izbjegavajte boravak na suncu u najtoplijim dijelovima dana te koristite sprej sa vodom za osvježavanje.

 1. Šta za hranu jesti po vrućini?

Tijekom ljetnih mjeseci, pokušajte jesti osvježavajuće hrane poput voća i povrća koje su bogate vodom i vitaminima. Jedite laganije obroke s manje kalorija i masnoća, izbjegavajte previše moćna ili začinjena jela te povećajte unos vode.

 1. Trebam li se ići plivati po vrućem vremenu?

Iako se može činiti kao dobra ideja, važno je biti oprezan kada se ide plivati tijekom vrućih ljetnih dana. Voda se zagrijava tijekom vremena i može dovesti do iscrpljenosti i dehidracije. Stoga, svaki put koristite kremu sa zaštitnim faktorom, držite se u sjeni koliko god možete, pićte prethodno vodu te nastojte plivati u hladnijim vodama i u najhladnijem dijelu dana.

Zaključak

Prognoza vremena za posljednji dan srpnja, kao i za početak kolovoza, pokazuje da će vrijeme i dalje biti toplo i sunčano u Srbiji. Stoga, važno je voditi brigu o sebi tijekom ljeta, piti dovoljno tekućine, izbjegavati direktnu izloženost suncu u najtoplijim dijelovima dana, te se voditi zdravim načinom života. Pratite vremensku prognozu na sajtu RTS-a kako biste uvijek bili u toku sa posljednjim vremenskim informacijama.

Оставите одговор