Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 30. decembar 2017. godine

Danas sa vama delimo našu prognozu vremena za 30. decembar 2017. godine. Kao što već verovatno znate, vremenske prilike su vrlo važne za naše svakodnevne aktivnosti. Zbog toga smo se potrudili da vam pružimo pouzdanu i preciznu prognozu vremena za danas. Bez daljeg odlaganja, evo šta možete očekivati od vremena danas.

Prognoza vremena za 30. decembar 2017. godine

Uvod

Dobro došli nazad! Ovaj put se bavimo prognozom vremena za jedan dan i to je 30. decembar 2017. godine. Vidimo da je vreme jedna od najvažnijih stvari kada se radi o putovanjima, poslovima ili samo planiranju dnevnih aktivnosti. Stoga smo napravili ovaj članak kako bi vam pružili najnoviju prognozu vremena u Srbiji.

Predviđanja

Kako se bliži kraj 2017. godine, sutra će biti usred zime u Srbiji. Iako je zima po prirodi hladna i snežna, sutra nas očekuje pretežno sunčano vreme iznad našeg područja. Međutim, na severu Srbije može pasti slaba kiša tokom noći.

Zbog većeg broja sunčanih sati, predviđa se malo toplije vreme nego prethodnih dana. Najviša dnevna temperatura biće između 4 i 9 stepeni celzijusa.

Saveti i preporuke

Ovo možda neće biti tipičan zimski dan, ali ipak treba paziti na toplu odeću kako bi se izbegao prekomeran hladan vetar. Budući da postoji mogućnost kiše na severu Srbije, ne zaboravite da ponesete kišobran.

Često postavljana pitanja

 1. Kakva će biti temperatura sutra?
  Najviša dnevna temperatura biće između 4 i 9 stepeni celzijusa.

 2. Hoće li biti snega?
  Prema prognozama, nema naznaka za sneg sutra u Srbiji.

 3. Da li će biti sunčano ili oblačno?
  Očekuje se pretežno sunčano vreme iznad našeg područja, ali na severu Srbije može pasti slaba kiša tokom noći.

 4. Treba li nositi kišobran?
  Kišobran bi bio dobar dodatak ako se nalazite na severu Srbije Budući da postoji mogućnost kiše tokom noći.

 5. Kada prestaju kišni periodi?
  Prognoze se menjanju na dnevnoj bazi, budući da naravno vremena su nepredviđiva stvar. Ali u ovom trenutku, pretpostavljamo da će kiša biti prisutna samo tokom noći na severu Srbije.

Zaključak

Sutrašnji dan se ne može svrstati u klasičan zimski dan. Očekuju nas sunčani sati i temperatura malo iznad nule što uliva nadu da će se Srbija uskoro oprostiti od zime. Ipak, na severu Srbije može pasti slaba kiša tokom noći, a prognoze se mogu menjati pa bi svakako trebalo pratiti vesti i biti pripremljen za sve mogućnosti. Ostanite topli i suvi!

Napomena: RTS je vlasnik autorskih prava na ovaj video i zabranjeno je kopiranje i postavljanje na druge kanale.Očekuje se da će se i dalje držati trend nešto toplijeg vremena tokom dana, ali noći će biti hladne i treba se paziti da se ne izložite isuviše neugodnim temperaturama. Pored toga, veoma je važno da pripremite svoje automobile za sve vremenske uslove, kao i da koristite adekvatnu zimske gume.

Za one koji putuju po Srbiji, preporučljivo je pratiti vesti i prognoze, a takođe i nositi sa sobom neophodnu opremu kao što su lanac za sneg, rezervna točka, tople jakne, vode i hrane. Takođe treba obratiti pažnju na saobraćaj u ovakvim uslovima i poštovati ograničenja brzine.

Kao što vidimo, iako se očekuje pretežno sunčano vreme, ne treba se opustiti. Noć može biti hladna, a kiša i sneg mogu se pojaviti u bilo kom trenutku. Stoga je važno biti pripremljen i pratiti najnovije informacije.

Često postavljana pitanja

 1. Treba li koristiti zimske gume?
  Da, veoma je važno koristiti adekvatne zimske gume kako bi se obezbedila sigurnost u vožnji.

 2. Kako se pripremiti za putovanje po Srbiji u zimskim uslovima?
  Preporučuje se pratiti vesti i prognoze, nositi neophodnu opremu i obratiti pažnju na saobraćaj i ograničenja brzine.

 3. Postoji li mogućnost pojave kiše ili snega tokom dana?
  Trenutne prognoze ukazuju na pretežno sunčano vreme iznad našeg područja tokom dana, ali noću može biti kiša na severu Srbije.

 4. Kako se zaštititi od hladnoće noću?
  Treba nositi tople jakne i slojevito se oblačiti kako bi se izbegla prehlada. U automobilu, treba imati adekvatnu opremu i držati se toplim.

 5. Koju vrstu informacija treba pratiti u vezi sa vremenom?
  Treba pratiti najnovije prognoze i vesti, kao i obaveštenja o saobraćaju i drugim merama zaštite u slučaju lošeg vremena.

Zaključak

Srbija će sutra biti izložena neobičnom decembarskom vremenu, sa više sunca i toplijim temperaturama. Međutim, to ne znači da ne treba biti pripremljen za mogućnost kiše ili snega tokom noći. Bez obzira na sve, najvažnije je ostati bezbedan i upotrebiti neophodnu opremu kako bi se izbegle neugodne situacije. Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi i želimo vam dobar dan!

Оставите одговор