Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 3. mart 2017. do kraja dana

Ako ste se ikada pitali kakvo će biti vreme danas, imamo dobre vesti za vas! U ovom tekstu ćete pronaći najnoviju prognozu vremena za 3. mart 2017. godine do samog kraja dana. Bez obzira na to da li planirate da izvedete psa u šetnju, organizujete piknik sa prijateljima ili jednostavno uživate u udobnosti svog doma, saznajte šta vas očekuje na nebu danas kako biste bili spremni za sve što vam život donosi.

Prognoza vremena za 3. mart 2017. do kraja dana

RTS Sajt – Zvanični kanal osnovan je sa ciljem da prati sve važne događaje u Srbiji i regionu, kao i da pruži kvalitetan sadržaj svojim gledaocima. U jednom od njihovih videa saznajemo kakav će vremenski scenario biti u Srbiji za 3. mart 2017. godine. U nastavku ovog teksta, pregledaćemo sve informacije i detalje iz ovog videa.

Vremenska prognoza

Kako RTS Sajt predviđa, u jutarnjim satima biće suho i sunčano vreme, dok se posle podne postepeno povećavaju šanse za padavine. Očekuje se da će kiša najpre padati u područjima južno od Save i Dunava, dok će se vremenom proširiti na ostatke zemlje. Takođe, postoji mogućnost i pojave pljuskova sa grmljavinom. Očekuje se da će najviša temperatura biti 16 stepeni.

Šta je sve potrebno uraditi u slučaju vremenskih neprilika?

Pripremite se za padavine i informišite se o stanju saobraćaja na putevima. U slučaju da voda uđe u vašu kuću, zatvorite sve električne uređaje i utičnice kako ne bi došlo do kratkog spoja. Ne podizite rešetke poklopaca šahti i slivnika, jer će se slegnuti i komplikovati cirkulaciju vode.

Kako se pripremiti za vremenske promene?

Tokom vremenskih promena, poželjno je nositi tople i slojevite odevne kombinacije, kao i osećajno se zaštiti kišnom kabanicom ili kišobranom. Držite suvu obuću u svojoj torbi ili u svojoj kancelariji, kako bi se izbegla vlaga u cipelama.

Šta je neophodno u putnoj torbi za dan kao što je ovaj dan?

Ako putujete, obavezno sa sobom ponesite sve neophodne stvari kao što su kišobran, flašicu vode i grickalice u slučaju da ostanete bez hrane. Takođe, poželjno je da imate i rezervnu garderobu, samo u slučaju da vam se dogodi nešto što može da vam prouzrokuje mokru odeću ili neki drugi problema.

Kako najbolje pratiti informacije o vremenskim uslovima?

Uzmite u obzir da vremenski uslovi mogu brzo da se promene, zato je potrebno da pratite regionalne vesti i informišete se o svakoj vremenskoj prognozi. Takođe, na društvenim mrežama možete pratiti i neke od najnovijih prognoza ili podele iskustva sa drugim ljudima.

Zaključak

Da sumiramo ukratko, očekuje se da će danas biti suv i sunčan sa trendom rasta vlažnosti vazduha tokom dana. Vozeći duže staze za vreme kiše, držite se putne trake koji olakšava putovanje, kako ne bi došlo do zaglavljivanja u blatu. U slučaju da primetite vodenu situaciju u svom vozilu, odmah se zaustavite i nazovite pomoć.

5 F.A.Q.

 1. Da li bih trebao da odložim putovanje ako se izjavi loša vremenska prognoza?
 • Ako je vaše putovanje neophodno, preporučuje se da sa sobom ponesete sve neophodne stvari i da prilagodite brzinu vožnje uslovima na putu.
 1. Kako sprečiti procurenja u kući tokom kiše?
 • Zatvorite sve električne uređaje i utičnice kako ne bi došlo do kratkog spoja. Ne podizite rešetke poklopaca šahti i slivnika, jer će se slegnuti i komplikovati cirkulaciju vode.
 1. Da li se trend lošeg vremena nastavlja i u sutradanu?
 • Ne postoji precizna prognoza za naredni dan, ali se preporučuje da svakodnevno pratite informacije o vremenskim uslovima.
 1. Koje posledice mogu nastati ako se vozim u blizini poplavljenih područja?
 • U slučaju da se krećete automobilom, držite se putnih traka koje olakšavaju putovanje, a takođe, neka vam brzina vožnje bude prilagođena uslovima na putu.
 1. Šta treba uraditi ako se vozilo zaglavi u blatu za vreme kiše?
 • Ukoliko primetite vodenu situaciju u svom vozilu, odmah se zaustavite i nazovite pomoć.## 5 F.A.Q. (cont.) ##
 1. Da li suzbijanje vlage u stanu pomaže u pripremi za loše vreme?
 • Da, topla i suva kuća pomaže da se izbegnu neke od posledica koje mogu nastati usled lošeg vremena.
 1. Da li je preporučljivo voziti kola tokom grmljavinske oluje?
 • Ukoliko je to neophodno, možete voziti, ali treba se držati saveta za vožnju po lošim uslovima.
 1. Šta trebam uraditi ako dođe do opasne situacije?
 • U opasnim situacijama, treba se pridržavati saveta stručnjaka i ne paničiti. Preporučljivo je da se držite određenih pravila ponašanja koje se mogu naći u izveštaju vremenskih službi.
 1. Je li dovoljno pratiti samo klasične prognoze vremena na televiziji?
 • Preporučuje se da se prate nekoliko izvora informacija o vremenskim uslovima, uključujući i društvene mreže.
 1. Kako izgleda najbolja priprema za loše vreme?
 • Najbolja priprema za loše vreme podrazumeva da se drže saveta stručnjaka, da se prati vremenska prognoza i da se prilagode ponašanje i način odevanja uslovima.

Zaključak

U zaključku, RTS Sajt – Zvanični kanal pruža korisne informacije o aktuelnoj vremenskoj prognozi, koja se može pratiti na različitim izvorima. Kako bi se pripremili za loše vreme, treba imati na umu neke osnovne savete, kao što su nošenje tople i prikladne garderobe, držanje suve obuće i pratiti vremenska upozorenja. U slučaju problematične situacije, treba se pridržavati uputa stručnjaka i ne paničiti. Na kraju krajeva, iskustvo nam govori da je najbolje biti oprezan i dobro pripremiti se za svaku eventualnost.

Оставите одговор