Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 3. januar 2020. do kraja dana

Ukoliko ste se zapitali kakvo nas vreme očekuje danas, 3. januara 2020. godine, pripremili smo za vas najnoviju prognozu koja obuhvata ceo dan. Bez obzira na to da li planirate da provedete dan u prirodi ili da ostanete kod kuće, proverite kakvo će biti vreme i spremite se na vreme. Pogledajmo zajedno šta meteorolozi najavljuju za danas.

Prognoza vremena za 3. januar 2020. do kraja dana

Uvod

Danas je 3. januar 2020. godine, a vremenska prognoza za Srbiju predviđa hladnije, zimsko vreme. Najviša dnevna temperatura će biti između 2 i 9 stepeni celzijusa u zavisnosti od regije. U nastavku članka prenosimo detaljnu prognozu vremena za danas, koju možete iskoristiti kako biste se na vreme pripremili za aktivnosti na otvorenom i putovanja.

Prognoza vremena po regijama

Evo detaljnije prognoze vremena po regijama u Srbiji za danas:

 1. Beograd:

  • Pretežno oblačno sa periodima sunčanog vremena tokom dana, uz povremeno slab sneg. Najviša temperatura biće oko 3 stepena, a najniža oko -1°C.
 2. Novi Sad:

  • Oblačno sa umerenim snegom povremeno tokom dana. Najviša temperatura biće oko 2 stepena, a najniža oko -2°C.
 3. Niš:

  • Pretežno oblačno sa kratkotrajnim sunčanim intervalima. Moguć je slab sneg. Najviša temperatura biće oko 4 stepena, a najniža oko -3°C.

RTS zadržava autorska prava

Kao što je poznato, RTS emituje detaljnu vremensku prognozu svakog dana. Međutim, važno je naglasiti da RTS zadržava autorska prava na objavljene video zapise i audio snimke u kojima se emituje vremenska prognoza, što znači da kopiranje i postavljanje snimaka na druge kanale nije dozvoljeno, bez odobrenja RTS-a.

Važnost prognoze vremena

Prognoza vremena je od ključne važnosti kako biste sebe, ali i svoje najbliže zaštitili od štetnih uticaja vremenskih prilika. Ukoliko je najavljeno loše vreme, obavezno se pripremite adekvatnom garderobom i obućom, a izbegavajte putovanje ukoliko to nije neophodno.

Zaključak

Zbog najavljenog hladnog vremena, preporučujemo svima da se dobro pripreme pre nego što izađu iz doma. Uvek proverite vremensku prognozu kako biste znali šta vas očekuje tokom dana i na taj način sačuvali svoje zdravlje i bezbednost.

Često postavljana pitanja (FAQs) ##

 1. Kako se izdaje vremenska prognoza za Srbiju?
  Vremenska prognoza izdaje se na osnovu podataka koje prikupljaju meteorološke stanice u Srbiji, a koju potom pripremaju stručnjaci za vremenske prilike i emituju na RTS-u.

 2. Da li video zapisi i audio snimci vremenske prognoze na RTS-u imaju autorska prava?
  Da, RTS zadržava autorska prava na video zapise i audio snimke u kojima se emituje vremenska prognoza.

 3. Šta je najviša dnevna temperatura za Srbiju danas?
  Najviša dnevna temperatura biće između 2 i 9 stepeni celzijusa u zavisnosti od regije.

 4. Zašto je važno pratiti vremensku prognozu?
  Pratiti vremensku prognozu je važno da biste se na vreme pripremili za planirane aktivnosti na otvorenom i putovanja, ali i da biste izbegli štetne posledice koje loše vreme može doneti.

 5. Šta treba uraditi ako je najavljeno loše vreme?
  Ukoliko je najavljeno loše vreme, potrebno je obući se adekvatno i izbegavati putovanja ukoliko to nije neophodno.

Оставите одговор