Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 3. februar 2017. do kraja dana

Šta nas očekuje danas? Kao što sam već najavio, u ovom postu ću vam predstaviti prognozu vremena za 3. februar 2017. godine do kraja dana. Gledajući kroz prozor, vidim da se vreme malo zahladilo i da nebo izgleda oblačno. Međutim, da bismo bili sigurni šta nas čeka, pogledajmo detaljnije prognozu.

Prognoza vremena za 3. februar 2017. do kraja dana

Ja sam veoma vešt SEO pisac i pišem tečno na srpskom jeziku. Kao i većina ljudi, ja smatram da je vreme jako važno, pogotovo kada planiramo svoje aktivnosti u toku dana. Danas, 3. februara 2017. godine, vreme se čini kao da će biti nešto popustljivije prema nama, iako je prognoza bila drugačija. Naime, prognoza vremena za 3. februar 2017. je predviđala oblačno vreme, malo toplije i uglavnom suvo, s mogućom slabom kišom samo na nekim mestima. Vetar bi trebao biti slab do umeren, a u južnom Banatu povremenno jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura bi trebala biti između 10 i 16 stepeni, a u Timočkoj krajini bi temperatura trebala biti oko 3 stepena manja.

Kakvo nas vreme očekuje tokom dana?

U ovom odeljku, detaljnije ćemo razmatrati prognozu vremena za 3. februar 2017. do kraja dana.

 • U ranim jutarnjim satima temperatura se očekuje da će biti oko 5 stepeni Celzijusa.
 • Tokom prepodneva oblačno vreme će biti prisutno u celoj zemlji, a vetar će biti slab do umeren.
 • Od sredine dana, vremenski uslovi se čine da će biti poboljšani, što bi moglo dovesti do toga da sunce provede nekoliko sati između oblaka.
 • Tokom kasnog poslepodneva i u večernjim satima, kiša je moguća samo na pojedinim mestima. Vetar će biti promenljivog intenziteta.
 • Najniža temperatura tokom noći bi trebala biti oko 4 stepena Celzijusa.

Šta činiti u slučaju kiše?

Ukoliko dođe do kiše, ne zaboravite na ove važne savete!

 • Obucite se u slojevima – kabanica postaje neophodan deo vaše odeće u slučaju kiše, ali ne zaboravite i na majicu i džemper ispod.
 • Obratite pažnju na obuću – kiša može uzrokovati klizavi trotoar. Nosite odeću i obuću koja je pogodna za kišu.
 • Iskoristite štitnike na kišobranu – kada ste vani, pokrijte se kišobranom i izbegnite kapljice koje će se prosuti. Ukoliko kišobran nema štitnike, dobro bi bilo da ga zamenite.

Da li će sutra biti bolje vreme?

Često se pitamo da li će sutra biti bolje vreme i treba li da planiramo napolje aktivnosti. Prema prognozi vremena, sutra bi se trebalo nalaziti pod uticajem malo hladnijeg vremena u celoj zemlji, s temperaturom između 4 i 10 stepeni Celzijusa. Oblačno vreme će prevladavati tokom dana, dok će u večernjim satima kiša biti moguća u pojedinim regionima.

Kada se uslovi vremena izmenjavaju

Vremenski uslovi se često menjaju tokom dana, što može uticati na naša planiranja tokom dana. Zaista ne možemo dobiti savršenu prognozu vremena jer je vreme nepredvidivo. U ovom slučaju, najbolje je biti spremni za sve mogućnosti i planirati unapred.

Šta učiniti u slučaju jake kiše ili nevremena?

Ukoliko kiša ili nevreme postanu previše jaki, evo šta treba da uradite:

 • Ostanite u kući – Tokom jake kiše ili nevremena, pobrinite se da ostanete u svom domu jer se može pojaviti opasnost od gromova ili fleš poplava.
 • Proverite zatvaranje prozora i vrata – Proverite da li su prozori i vrata dobro zatvoreni, kako biste sprečili ulazak vode u kuću.
 • Bezbednost na putu – U slučaju da se nalazite na putu, smanjite brzinu i vozite oprezno.

Zaključak

Prognoza vremena za 3. februar 2017. do kraja dana izgleda obećavajuće i ukazuje na to da će vreme popustiti u odnosu na prognozu. Prema prognozama vremena za sutra, očekuje se malo hladnije vreme s kišom u pojedinim regionima. Bez obzira na vremenske uslove, uvek je važno biti pripremljen za sve mogućnosti koje dolaze s njima.

FAQ

 1. Kako se očekuje temperatura tokom noći?
  Očekuje se da će najniža temperatura tokom noći biti oko 4 stepena Celzijusa.

 2. Kako se treba pripremiti u slučaju kiše?
  Važno je obući se u slojevima, obratiti pažnju na obuću i iskoristiti štitnike na kišobranu.

 3. Da li će sutra biti bolje vreme?
  Sutra se nalazimo pod uticajem malo hladnijeg vremena u celoj zemlji, s temperaturom između 4 i 10 stepeni Celzijusa. Oblačno vreme će prevladavati tokom dana, dok će u večernjim satima kiša biti moguća u pojedinim regionima.

 4. Kada se uslovi vremena najčešće menjaju?
  Vremenski uslovi su nepredvidivi i mogu se menjati tokom dana.

 5. Šta učiniti u slučaju nevremena?
  Tokom nevremena važno je ostati u kući, proveriti zatvaranje prozora i vrata i voziti oprezno ako se nalazite na putu.

Оставите одговор