Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 3. april 2019. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Dobrodošli nazad na našu redovnu prognozu vremena! U ovom postu ćemo se fokusirati na 3. april 2019. i šta možemo očekivati do kraja dana. Vremenske prognoze su uvek važne, posebno kada donose informacije o padavinama, temperaturama i drugim klimatskim varijablama, koje utiču na naše svakodnevne aktivnosti. Budite sigurni da ćemo vam pružiti tačne i najnovije informacije o vremenskim uslovima koji nas očekuju.

Prognoza vremena za 3. april 2019. do kraja dana – Šta nas očekuje?

Uvod

Vremenska prognoza je uvek zanimljiva tema – svi želimo da znamo šta se dešava na nebu i da li će nam vreme biti naklonjeno ili ne. Kraj zime i početak proleća su izazovni periodi za meteorologe, tako da su njihove prognoze često nepouzdane. Međutim, evo šta nam kažu za danas, 3. april 2019.

Šta se očekuje?

Prema rečima meteorologa, danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Temperature će se kretati od 8 do 17 stepeni Celzijusa, dok će uveče biti sveže i temperatura će pasti ispod 10 stepeni.

Kako se bliži kraj dana, očekuje se naoblačenje koje će doneti kišu i pljuskove. Postoji i mogućnost grmljavine. Najveća verovatnoća za padavine je u noći između srede i četvrtka.

Ako planirate da provedete vreme napolju, budite spremni na promenljive uslove. Toplije odeću bi trebalo da izbegavate ako želite da se zaštitite od kiše – bolje bi bilo da ponesete kišobran ili kabanicu.

Šta uraditi ako se suočite s lošim vremenom?

Ako nemate sreće, pa se suočite sa kišom ili grmljavinom, ne brinite. Imamo nekoliko saveta za vas:

 • Potražite zaklon – možete da se sklonite ispod drveta, nadstrešnice, ili da uđete u prodavnicu ili kafić.
 • Obucite se adekvatno – izaberite garderobu koja će vas zaštititi od kiše i vetra, ali koja će vam i biti udobna i prijatna za nošenje.
 • Igrajte se sa vremenom – ne morate da se sklonite od kiše, već možete da se zabavite igrajući se u baru ili kada je ulica poplavljena.

Zaključak

Prognoziranje vremena je složen i težak posao, ali nam daje uvid u šta se dešava na nebu i pomaže nam u planiranju naših aktivnosti. Ako pratite vremensku prognozu, nećete iznenaditi lošim vremenom ili poplavom. Budite uvek spremni u slučaju kišnog vremena – ponesite kišobran, kabanicu ili se obucite toplo i udobno.

FAQ

 1. Da li će biti sunčano tokom celog dana?
 • Neće, očekuje se promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.
 1. Kada se očekuje padavine?
 • Najveća verovatnoća za kišu je u noći između srede i četvrtka.
 1. Koliko će biti hladno tokom večeri?
 • Temperature će pasti ispod 10 stepeni Celzijusa.
 1. Šta uraditi ako se suočite s kišom ili grmljavinom?
 • Potražite zaklon, obucite se adekvatno i zabavite se igrajući se u baru ili kada je ulica poplavljena.
 1. Zašto je važno pratiti vremensku prognozu?
 • Pratiti prognozu vremena daje nam uvid u šta se dešava na nebu i pomaže nam u planiranju naših aktivnosti.

Оставите одговор