Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 29. januar 2021.

Dobrodošli nazad na naš blog, gde ćemo danas razmatrati prognozu vremena za 29. januar 2021. Saznajte sve očekivane meteorološke uslove za ovaj dan na različitim lokacijama širom Srbije. Bez daljeg odlaganja, pogledajmo šta meteorolozi kažu o vremenskim prilikama za naredni petak.

Prognoza vremena za 29. januar 2021.

Uvod

Za sve one koji žive u Srbiji, zanimljivo je znati kako će se vreme menjati tokom narednog dana. Kako smo već navikli, vreme je nepredvidivo i moguća su iznenađenja, posebno u zimskom periodu. Stoga je korisno da se upoznamo sa prognozom vremena za 29. januar 2021. godine.

Kiša, susnežica i sneg tokom noći i jutra

Prema prognozi meteorologa, tokom noći i rane jutarnje sate, očekuje se kiša u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima mogu pojaviti i sneg i susnežica. Vozačima se savetuje oprez, posebno na putevima koji prolaze kroz brdska područja, zbog mogućeg poledice.

Razvedravanje tokom dana i porast temperature

Tokom dana očekuje se razvedravanje i postepeno smanjenje oblačnosti u većini krajeva Srbije. Ovo će dovesti i do porasta temperature, posebno u toku dana, kada se očekuju temperature od 7 do 16 stepeni. U Beogradu se očekuje najviša temperatura od 14 stepeni.

Kiša u nižim predelima, sneg na planinama uveče

Večernjim satima, kiša će se opet pojaviti u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje pojava snega. Ovo znači da će biti potrebno ponovo obratiti pažnju na puteve, jer će se poledica verovatno ponovo pojaviti.

Toplije vreme u većini krajeva zemlje

U većini krajeva zemlje, očekuju se visoke temperature i toplo vreme za ovo doba godine. Posebno u nižim predelima, gde se očekuje temperatura od 10 do 16 stepeni. Ipak, brdsko-planinski predeli će i dalje biti hladniji, te se očekuje temperatura od 2 do 10 stepeni na ovim područjima.

Početak i kraj dana – kiša, sredina – sunce

Kao što smo već spomenuli, prognoza za 29. januar 2021. godine predviđa kišu na početku i kraju dana, dok se u srednjem delu dana očekuje sunčano vreme. To znači da će ljudi koje očekuju kišu uveče moći uživat u malo sunčevih zraka tokom dana.

Video i audio snimci su zaštićeni autorskim pravima RTS-a. Kopiranje i deljenje su zabranjeni.

Ukoliko želite detaljnije da se upoznate sa prognozom vremena, predlažemo da pratite informativne emisije na RTS-u. Ipak, imajte na umu da su video i audio snimci autorski zaštićeni i zabranjeno je kopiranje i deljenje ovih sadržaja.

FAQs nakon zaključka

  1. Da li će biti snega u nižim predelima?

Ne očekuje se da će biti snega u nižim predelima, već samo kiša.

  1. Kako će se menjati temperatura tokom dana?

Tokom dana se očekuje postepeni porast temperature, koja će u većini krajeva zemlje biti iznad 10 stepeni.

  1. Kakvo vreme očekuje Beograd?

U Beogradu se očekuje najviša dnevna temperatura od 14 stepeni.

  1. Koliko će biti hladno na brdsko-planinskim predelima?

Na brdsko-planinskim predelima se očekuje temperatura od 2 do 10 stepeni.

  1. Da li će biti potrebno obratiti pažnju na puteve tokom dana?

Ne bi trebalo, s obzirom na to da se tokom dana očekuje razvedravanje i manja oblačnost u većini krajeva zemlje.

Оставите одговор