Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 28. jun 2022. do večeri

Vreme je jedna od stvari koja nas zanima svakog dana, bilo da se pripremamo za izlazak ili za obavljanje nekih aktivnosti na otvorenom. Kada planiramo svoje vreme, uvek želimo da znamo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu. U ovom članku ćemo se fokusirati na prognozu vremena za 28. jun 2022. do večeri. Saznajte kakve meteorološke prilike očekuju Srbiju tog dana i kako se najbolje pripremiti za njih. Čitajte dalje i otkrijte šta nam kaže vremenska prognoza.

Prognoza vremena za 28. jun 2022. do večeri

Introduction

Vreme u Srbiji je tema koja uvek privlači veliku pažnju, a posebno kada su visoke temperature u pitanju. Upravo su to najave meteorologa za 28. jun 2022, kada će se u celoj zemlji zadržati pretežno vedro i vrlo toplo vreme.

Pretežno vedro i vrlo toplo u celoj zemlji

Jutro će biti malo svežije u odnosu na prethodne dane, ali već tokom prepodneva temperature će se penjati, a u većini mesta će biti pretežno vedro i vrlo toplo. Tokom dana očekuju se maksimalne temperature od 32 do 35 stepeni, što će biti izuzetno neprijatno za boravak u otvorenom prostoru.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se samo u brdsko-planinskim predelima

Iako će u većini delova zemlje biti pretežno vedro, lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući samo u brdsko-planinskim predelima. Međutim, ovi pljuskovi neće značajno uticati na celokupnu sliku vremena.

Vetar slab promenljivog pravca

Vetar će biti slab promenljivog pravca, što će biti još jedan faktor koji će činiti da se osećaj vrlo toplog vremena dodatno pojača.

Narednih dana pretežno sunčano i veoma toplo

Po prognozama meteorologa, narednih dana se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, pri čemu će maksimalne temperature prelaziti čak i 35 stepeni. Tropske noći se takođe očekuju, što će dodatno otežati boravak u otvorenom prostoru.

Šta treba da znate?

 • Potrebno je da adekvatno zaštitite svoju kožu od sunčevog zračenja, koristeći zaštitnu kremu, šešire, duge rukave i pantalone.
 • Preporučuje se da izbegavate boravak na suncu u periodu od 11 do 17 časova, kada su temperature najviše.
 • Ukoliko morate da boravite na otvorenom prostoru, obavezno unosite dovoljno tečnosti kako biste sprečili dehidrataciju organizma.
 • Sprovođenje zaštitnih mera za kućne ljubimce je takođe neophodno u periodima vrlo visokih temperatura.

FAQs

 1. Koliko će biti pretežno toplo u Srbiji 28. juna 2022. godine?
 • U većini mesta u Srbiji očekuje se vrlo toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama koje će dostizati 32 do 35 stepeni.
 1. Da li će biti kiše tokom 28. juna 2022. godine?
 • Localni pljuskovi sa grmljavinom su mogući samo u brdsko-planinskim predelima, ali neće značajno uticati na celokupnu sliku vremena.
 1. Kako se možemo zaštititi od sunca tokom ovako visokih temperatura?
 • Neophodno je da adekvatno zaštitite svoju kožu od sunčevog zračenja, koristeći zaštitnu kremu, šešire, duge rukave i pantalone.
 1. Kako se možemo boriti protiv dehidratacije organizma tokom vrlo visokih temperatura?
 • Preporučuje se unos dovoljno tečnosti kako biste sprečili dehidrataciju organizma.
 1. Šta je važno kada je u pitanju zaštita naših kućnih ljubimaca u ovakvim uslovima?
 • U ovakvim uslovima neophodno je primenjivati zaštitne mere za kućne ljubimce, poput zaštitnih krema za njušku i šape. Takođe, ograničite vreme koje vaš ljubimac provodi na suncu i osigurajte mu dovoljno tečnosti.

Zaključak

Prognoze meteorologa za 28. jun 2022. godine govore nam da nas očekuje vrlo toplo vreme sa maksimalnim temperaturama koje će biti iznad 30 stepeni. Pretežno vedro vreme će biti karakteristično za većinu mesta, ali lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući samo u brdsko-planinskim predelima. Uz adekvatnu zaštitu i unos tečnosti, boravak na otvorenom prostoru tokom ovakvog vremena može biti prijatan i bezbedan, kako za ljude tako i za kućne ljubimce.

Оставите одговор