Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 28. jun 2018.

Dragi posetioci, Želimo da vas obavestimo o prognozi vremena za 28. jun 2018. Naš tim je brižljivo proučavao i analizirao vremenske uslove u narednim danima kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama. U ovom tekstu ćete saznati kakvo nas vreme očekuje sutra, tako da se možete pripremiti na vreme i planirati svoje aktivnosti u skladu sa tim. Hvala na praćenju našeg bloga!

Prognoza vremena za 28. jun 2018.

Napomena: Danas će biti oblačno, mestimično sa kišom i malo toplije. Očekuje se temperatura od 18 do 24 stepena. Vremenska prognoza dolazi od RTS-a. Ova vremenska prognoza se odnosi na danas. Nismo naveli detalje o mestima gde će biti kiše. Ne očekuju se nagle promene u temperaturi danas.

Uvod

Danas ćemo analizirati vremensku prognozu za 28. jun 2018. koja je najavljena od strane RTS-a. Oni predviđaju oblačno vreme sa povremenim padavinama u danu i laganim porastom temperature. Ovaj tip prognoze često nije najprecizniji, ali svakako pomaže u određivanju opšte slike i planiranju dana.

Kako se pripremiti za ovu vremensku prognozu?

Kao što smo već spomenuli, danas ćemo imati oblačno vreme sa povremenim pljuskovima. Evo nekoliko saveta kako da se pripremimo da provedemo ovaj dan na najbolji način:

 • Ponesite kišobran ili kišnu kabanicu – budite spremni za padavine tokom dana.
 • Ostanite unutra dok kiša pada – ako vam je moguće, ostavite svoje aktivnosti za nakon prestanka kiše.
 • Proverite da li su vaši suncobrani i stolice unutra – uvijek bude loše iznenađenje ako vam oluja pomrsi planove za napolju.

Ove jednostavne stvari vam mogu pomoći da se pripremite za oblačan dan sa kišom i uživate u njemu na najbolji način.

Nikada ne kopirajte i ne prenosite RTS-ov video/audio sadržaj bez dozvole

Pre nego što nastavimo sa vremenskom prognozom, želimo da istaknemo vrlo važnu stvar. Nismo ovlašćeni da kopiramo RTS-ov video i/ili audio snimke niti da ih prenosimo na svoje kanale. Kopiranje i postavljanje sadržaja bez odobrenja može imati teške posledice i ugroziti rad RTS-a. RTS poseduje sva prava na svoje video/audio materijale i treba pridržavati se njihovih smernica.

Vremenska prognoza

Kao što smo već naveli, danas će biti oblačno sa povremenim padavinama. Temperatura će porasti na 18 do 24 stepena, ali neće biti naglih promena. Oblaci će na nekim mestima biti veoma tamni, a na drugima će biti samo lagano zatamljenje. Kiše će biti prisutne na nekim lokacijama, međutim, nije detaljno navedeno koja tačno mesta.

Prognoza ukazuje na mogućnost kratkotrajne grmljavine što bi trebalo uzeti u obzir pri planiranju spoljnih aktivnosti. Međutim, i pored povremenih kišnih pljuskova, neće biti velikih promena kada je temperatura u pitanju.

Zaključak

Prognoza vremena za 28. jun 2018. ukazuje na oblačno vreme sa mestimičnom kišom. Temperature će porasti na nešto iznad proseka, ali neće biti naglih skokova. Preporučujemo da se adekvatno pripremite za dan sa kišom i da se pripremite za kratkotrajne pljuskove. Takođe, još jednom želimo da naglasimo da biste trebali da poštujete autorska prava RTS-a i da ne kopirate i ne prenosite njihove sadržaje bez odgovarajućih dozvola.

Često postavljana pitanja – (FAQs)

 1. Koje je najtačnije sredstvo za prognozu vremena?
 • Iako postoje mnogi izvori sa vremenskim prognozama, oslanjanje samo na jedan izvor nije uvek garancija za preciznost prognoze. Preporučuje se da pratite prognoze iz nekoliko različitih izvora i koristite vašu sopstvenu procenu u kombinaciji sa dostupnim informacijama za najbolje rezultate.
 1. Mogu li se prognoze vremena promeniti u poslednjem trenutku?
 • Da, prognoze vremena se mogu promeniti na kratko vreme pre planirane vremenske situacije. Imajte na umu da prognostičke greške su uobičajene, pa bi bilo pametno da pratite vremenske promene i planirate dane.
 1. Koliko je dovoljno dobro obući se za kišni dan?
 • Obući se za kišni dan znači pripremiti se za svaku situaciju. Nosite kišnu kabanicu i obuću koja će vas zaštititi od kiše. Ako je vreme hladno, obucite se toplije, i ponesite dodatne slojeve odeće ako bude potrebno.
 1. Da li je oblačno vreme bez kiše dobro za spoljne aktivnosti?
 • Oblačno vreme bez kiše može biti idealno za određene aktivnosti na otvorenom, posebno ako su one intenzivnije. Međutim, to takođe znači da možda nećete biti zaštićeni od sunca i potrebno je da se pripremite sa kremom za sunčanje.
 1. Kako da se najbolje pripremite za vremenske nepogode?
 • Najbolji način da se pripremite za vremensne nepogode je da već unapred imate pripremljen plan. Saznajte kada može doći do nepogoda za vašu oblast i kako se najbolje pripremiti u slučaju da se to dogodi. Napravite plan za sve članove porodice i dogovorite se o tome kako se najbolje zaštititi. Na primer, pripremite se tako što ćete unapred pripremiti hranu, vodu, svetiljke, rezervne baterije, odeću, i druge neophodne potrepštine.

Оставите одговор