Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 28. jul 2019.

Dobrodošli na našu današnju prognozu vremena za nedelju, 28. jul 2019. Danas vam donosimo najnovije informacije o vremenskim prilikama širom Srbije. Ako ste zainteresovani da saznate kakvo nas vreme očekuje, ostanite sa nama i saznajte više!

Prognoza vremena za 28. jul 2019

Uvod

Prošlo je nekoliko dana od kako smo uživali u prijatnim temperaturama, ali prognoza vremena za 28. jul 2019. namamo nam donosi dobre vesti. Naime, očekuje se da će biti sunčanog vremena sa temperaturama iznad proseka, dok lokalne nepogode nisu isključene. Pogledajmo šta nam donosi detaljnija prognoza.

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prognoza vremena za 28. jul 2019. nam donosi promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. To znači da će biti puno sunca, ali i da će se oblaci povremeno pojavljivati. Ukoliko smo planirali piknik ili izlet, ovo je idealno vreme za to.

Veoma sparno

Ali, vreme neće biti samo prijatno sa temperaturama koje ne prelaze 30 stepeni. Zapravo, očekuje se da će biti veoma sparno sa jutarnjom temperaturom od 17 stepeni. Zbog ovoga, nošenje lagane garderobe i unošenje dovoljno tečnosti postaje veoma bitno.

Predveče se očekuju lokalne nepogode

Međutim, ne treba zaboraviti da prognoza vremena za 28. jul 2019. nosi i određene probleme. Najveći problemi očekuju se predveče kada su moguće lokalne nepogode. Stoga, ako planirate biti napolju tokom večeri, trebalo bi da pratite meteorološku situaciju i da se pripremite, na primer nošenjem kišobrana.

Moguće je grmljavinsko nevreme i olujni vetar

Ukoliko se lokalne nepogode zaista pojave, najverovatnije će biti grmljavinskog tipa. Dakle, ne očekuje se velika količina kiše, već pojedinačni obilniji pljuskovi. Ponegde će veća količina padavina biti praćena olujnim vetrom.

Na snazi će biti crveni meteo alarm

Kao što smo već spomenuli, lokalne nepogode najverovatnije neće biti velikih razmera, ali postoji opravdan strah od pojave većih oluja. Stoga, neki delovi države mogu očekivati da se na snazi pojavi crveni meteo alarm. Ukoliko vas zadesi oluja dok ste napolju, najbolje bi bilo da potražite zaklon u zatvorenom prostoru.

Jutarnja temperatura od 17 stepeni

Prognoza vremena za 28. jul 2019. donosi nam i prijatne temperature tokom jutra. Naime, u jutarnjim satima očekuje se temperatura od oko 17 stepeni. Ovo znači da ćemo moći da se naspavamo i da se odmorimo tokom noći.

Najviša dnevna do 35 stepeni

Ipak, već preko dana sunce će biti veoma jako i temperature će se popeti na oko 35 stepeni. Već smo spomenuli da će biti veoma sparno pa će ova temperatura osetiti znatno veća.

Od ponedeljka niže temperature za 5 do 7 stepeni.

Kao što se vidi na grafičkom prikazu temperature, najveća vrućina će biti baš u nedelju. Međutim, sledeći dani doneće nam olakšanje i niže temperature. Planirate li izlet, možda bi bilo bolje da izaberete da to bude upravo početkom sledeće nedelje.

FAQs after conclusion

  1. Kakvo vreme možemo očekivati 28. jula 2019?
  • Očekuje se promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i visokim temperaturama.
  1. Kakve su najavljene temperature?
  • Jutarnja temperatura će biti oko 17 stepeni, dok će dnevna temperatura dostići čak 35 stepeni.
  1. Šta ako se pojave lokalne nepogode?
  • Potrebno je pratiti meteorološku situaciju i biti spremni na pojavu grmljavinskih pljuskova i olujnog vetra.
  1. Da li se očekuju velike razmere nepogoda?
  • Iako se ne očekuju velike razmere, postoji mogućnost da pojedini delovi države dobiju crveni meteo alarm.
  1. Kada će temperature pasti?
  • Temperature će se početi snižavati već od ponedeljka i za 5 do 7 stepeni niže su nego tokom nedelje.

Оставите одговор