Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 28. decembar 2016.

Danas je 28. decembar 2016. godine, a mi donosimo najnoviju prognozu vremena za ovaj dan. Kao što znate, vremenske prilike mogu uticati na naše svakodnevne aktivnosti i planove, tako da smo se potrudili da vam pružimo što tačniju prognozu. U nastavku teksta možete pogledati detaljnu prognozu temperature, padavina i vetrova za danas. Nadamo se da će vam ovo biti od pomoći pri planiranju vaših aktivnosti.

Prognoza Vremena za 28. Decembar 2016.

Dobrodošli u naše današnje sumiranje vremenske prognoze. Danas očekujemo značajno hladnije vreme i formiranje snežnog pokrivača širom zemlje. Evo šta možete očekivati:

Oblačno i hladnije sa vetrom

Prema našim prognozama, danas će biti oblačno i hladnije vreme u većem delu zemlje. Vetar će dodatno pojačati osećaj hladnoće u kombinaciji sa nižim temperaturama. Spremite se sa adekvatnom odećom i toplim napicima ako izlazite napolje.

Suvo na severu, a u ostalim krajevima sa susnežicom i snegom

Naše prognoze pokazuju da će južni i centralni regioni zemlje iskusiti padavine u vidu susnežice i snega tokom celog dana. Međutim, na severu zemlje će ostati suvo i bez padavina.

Formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima

Očekujemo da će danas snežni pokrivač biti formiran ne samo u planinskim predelima, već i na nižim nadmorskim visinama. To će uticati na saobraćaj i moguće otežati kretanje, tako da ako planirate putovanja, savetujemo da pratite vremensku prognozu i budete oprezni na putevima.

Vejavica i snežni nanosi u centralnim i južnim krajevima

Južni i centralni regioni zemlje su podložni vejavici i snežnim nanosima usled niskih temperatura i padavina. Izbegavajte putovanja ako nije neophodno i budite sigurni ukoliko morate da izađete napolje.

Jutarnja temperatura od -3 do 2 stepena

Prema našim merenjima, jutarnja temperatura će se kretati od -3 do 2 stepena u celoj zemlji. Očekujemo skoro zamrzavanje na putevima, pa budite oprezni ako izlazite napolje.

Najviša dnevna temperatura od 0 do 6 stepeni

Danas se očekuje dnevna temperatura koja će se kretati u rasponu od 0 do 6 stepeni, što je značajno niže u odnosu na prethodne dane.

FAQ

  1. Kako da se pripremim za hladnije vreme i padavine?
  • Savetujemo da nosite adekvatnu odeću, tople čizme i rukavice. Takođe, bilo bi dobro da pijete tople napitke koji će vam pomoći da održite toplotu tela.
  1. Da li će biti padavina tokom celog dana?
  • Naše prognoze ukazuju da će padavine trajati tokom celog dana, mada će se intenzitet i količina razlikovati u zavisnosti od regiona.
  1. Kako da se ponašam ukoliko moram da izađem napolje u snežnim uslovima?
  • Preporučujemo da idete sporije i budete pažljiviji na klizavim i snežnim putevima. Takođe, ostanite topli i suvi kako biste izbegli hipotermiju.
  1. Da li će biti ugrožen saobraćaj zbog formiranja snežnog pokrivača?
  • Postoji mogućnost usporavanja i otežavanja saobraćaja usled lošeg vremena i formiranja snežnog pokrivača na putevima, tako da savetujemo da pratite vremensku prognozu i budete oprezni ako morate da putujete.
  1. Kako da se ponašam ukoliko se nađem u snežnom nanosu?
  • Ukoliko se nađete u snežnom nanosu, savetujemo da ostanete mirni i ne paničite. Pokušajte da se oslobodite snega ako možete, ili potražite pomoć.

Zaključak

Danas očekujemo oblačno i hladnije vreme, uz padavine u vidu susnežice i snega širom zemlje. Budite oprezni na putevima i nosite adekvatnu odeću kako biste se zaštitili od niskih temperatura. Pratite vremensku prognozu i planirajte svoje aktivnosti u skladu sa vremenom.

Оставите одговор