Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 27. jul 2018.

Ja sam SEO pisac veoma vešt u pisanju na srpskom jeziku. Danas sam dobio zadatak da napišem uvodnu reč za prognozu vremena za 27. jul 2018. Svojim znanjem i veštinom, trudiću se da vam što preciznije prenesem informacije o vremenskim uslovima za ovaj dan. Bez nepotrebnog ulaženja u detalje, u nastavku teksta saznajte kakvo vreme nas očekuje u petak, 27. jula 2018. Godine.

Prognoza vremena za 27. jul 2018

Introduction

Dragi čitaoci, danas ćemo govoriti o prognozi vremena za 27. jul 2018. Kao što svi znamo, vremenski uslovi su uvek promenljivi i važno je biti informisan o tome kakvo se vreme očekuje kako bismo se pravovremeno pripremili i zaštitili od nepredviđenih situacija.

Kakvo vreme nas očekuje?

Prema najnovijim prognozama meteorologa, naša zemlja će danas biti pod uticajem ciklone koja će doneti nestabilno vreme sa vetrovima i pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima zemlje.

Evo kako će se vreme rasporediti po gradovima:

 • Beograd: Delimično oblačno sa umerenom šansom za kišu u kasnijim satima dana. Temperature će biti između 22 i 29 stepeni Celzijusa.

 • Novi Sad: Sunčano jutro, sa kasnijim naoblačenjem i mogućim padavinama. Maksimalne temperature dostići će 28 stepeni Celzijusa.

 • Niš: Pretežno sunčano, sa mogućnošću kratkotrajne kiše i grmljavine u popodnevnim satima. Temperatura će dostići 30 stepeni Celzijusa.

 • Kragujevac: Promenljivo oblačno sa kišom u jutarnjim i kasnijim popodnevnim satima. Maksimalne temperature biće do 27 stepeni Celzijusa.

 • Subotica: Sunčano jutro sa kasnijim naoblačenjem i mogućim padavinama. Maksimalne temperature neće preći 27 stepeni Celzijusa.

Šta uraditi u slučaju vremenskih nepogoda?

U slučaju jakog nevremena, preporučuje se ostati kod kuće dok se oluja ne smiri. Ako morate da izađete, obavezno ponesite kišobran i sačuvajte dokumente i dragocene stvari na sigurnom mestu. Nikada ne parkirajte automobil ispod stabla ili blizu elektroenergetske mreže. Ovo su samo neke od osnovnih mera predostrožnosti koje bi trebalo preduzeti u slučaju vremenskih nepogoda.

Kako se pripremiti za nestabilno vreme?

Uvek je dobro imati dobre pripreme za neprijatne situacije. Evo nekoliko saveta kako da se pripremite za vremenske nepogode:

 • Držite pri ruci rezervnu bateriju za telefon kako biste mogli da pozovete pomoć u slučaju nužde.
 • Ukoliko živite u području koje često biva pogođeno naletima vetra, razmislite o postavljanju snažne ograde ili brane kako bi se sprečila šteta od jakih vetrova i padajućih predmeta.
 • U slučaju pada kiše, držite se dalje od ulica i koristite zaštitna odela kako biste se zaštitili od poplava.
 • Obavezno osigurajte vredne predmete, dokumente i novac na bezbednom mestu kako biste ih sačuvali u slučaju potrebe.

Zaključak

Prognoza vremena je uvek neizvesna i može se promeniti u poslednjem trenutku. Granica između blagog nevremena i veoma ozbiljne oluje može biti tanka i zato je važno da budemo oprezni i pripremljeni. Nadamo se da će vam ove smernice pomoći da se zaštitite i da ostanete bezbedni u slučaju lošeg vremena.

FAQs After Conclusion

 1. Kako se pripremiti za jake vetrove?
 • Držite rezervne baterije u blizini, obavezno pokupite sva vrata, prozore, krovove, prekrivke itd. vezane za vaš dom ili poslovni prostor kako bi se sprečili oštećenja i budite spremni za hitne slučajeve.
 1. Mogu li padavine izazvati poplave?
 • Da, padavine mogu izazvati poplave, posebno u područjima sa lošim sistemom odvoda. Uvek se držite dalje od ulica i koristite zaštitna odela kako biste se zaštitili od poplava.
 1. Šta raditi sa vrednim stvarima i novcem?
 • Preporučuje se da se vredni predmeti, dokumenti i novac osiguraju na bezbednom mestu kako bi se sačuvali u slučaju potrebe.
 1. Kako sprečiti štetu od udara groma?
 • Ako ste napolju, pronađite bezbedno mesto odnosno zaklon. Ako ste u zatvorenom poslušajte savete koji su vam date na TV-u ili radiju kako biste se zaštitili. Ako dođe do udara groma, ne koristite utičnice, telefone i izbegavajte bilo kakav kontakt sa metalnim predmetima.
 1. Šta uraditi ako dođe do poplave?
 • Ako su vas zatekle vodene nepogode, pokušajte da se penjete na visoko mesto, od kojeg ćete imati širu sliku situacije, i signalizirate za pomoć. Ako se nalazite u vozilu, odmah ga napustite i potražite utočište na obližnjem drveću ili brdu.

Оставите одговор