Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 27. decembar 2019. do kraja dana

U ovom blog postu predstavljamo prognozu vremena za danas – 27. decembar 2019. godine i savete kako se pripremiti za nešto hladnije vreme. Bez obzira da li ste planirali putovanje ili imate obaveze na otvorenom, ostanite informisani o vremenskim uslovima i proverite koliko će se različitih vremenskih faktora odraziti na vaše planove tokom dana. Bilo da je reč o jakom vetru, obilnim padavinama, ili snegu, naša detaljna prognoza će vam pomoći da se spremite za sve eventualnosti. Pročitajte dalje kako biste saznali šta vas očekuje u narednih nekoliko sati.

Prognoza vremena za 27. decembar 2019. do kraja dana

Introduction

Danas, 27. decembra, prognoza vremena je oblačna s povremenom slabom kišom, uz slab sneg na planinama. Najviša dnevna temperatura će biti do 9 stepeni. Kako bi ste bili u toku s aktuelnim vestima, možete pratiti video prenos uživo na RTS-u.

Danas na planinama

Na planinama u Srbiji danas pada slab sneg, pa se ljubitelji zimskih sportova raduju ovom prirodnom fenomenu. Sneg je povremeno jak samo na Kopaoniku, dok je na ostalim planinama slab, pa je upozorenje na opasnost od lavina smanjeno.

Vesti o vremenu za danas

Kako bi ste se informisali o vremenskim uslovima u Srbiji danas, možete pratiti vesti o vremenu koje se redovno emituju na televiziji, radiju i internet portalima. Važno je napomenuti da je video sadržaj emitovan na RTS-u zaštićen autorskim pravom, te je zabranjeno kopirati audio i video snimke i postavljati ih na druge kanale.

Šta očekivati do kraja dana?

U popodnevnim satima očekuje nas pretežno oblačno vreme, sa povremenom slabom kišom i snegom u planinama. Najviša dnevna temperatura će biti do 9 stepeni. Mogući su i kratkotrajni pljuskovi kiše koji će se pojaviti u pojedinim delovima zemlje.

Saveti za vremenske uslove

Kako bi se što bolje pripremili za aktuelne vremenske uslove, evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:

 1. Obucite se slojevito. Kada je hladno napolju najbolje je nositi nekoliko slojeva garderobe. Po potrebi možete skinuti neki sloj ukoliko vam bude prevruće.

 2. Nosite vodootporne jakne i cipele. Ako je vlažno i kišovito napolju, vodootporne jakne i cipele su vam neophodne kako biste ostali suvi.

 3. Koristite kišobran ili kabanicu. Ukoliko je kiša najavljena, ne zaboravite poneti kišobran ili kabanicu kako biste se zaštitili od vlažnih uslova.

Zaključak

Prognoza vremena za 27. decembar 2019. do kraja dana je oblačna s povremenom slabom kišom i snegom u planinama. Najviša temperatura će biti do 9 stepeni. Budite u toku sa aktuelnim vestima, pratite video prenos uživo i koristite savete za vremenske uslove kako biste se pripremili za današnje uslove.

5 jedinstvenih pitanja nakon zaključka:

 1. Kakvo će biti vreme sutra u Srbiji?
 2. Kako mogu da saznam sve vesti o vremenu u Srbiji na jednom mestu?
 3. Koja su upozorenja za lavine na planinama u Srbiji danas?
 4. Šta da radim ako se ne osećam dobro zbog promene vremenskih uslova?
 5. Postoji li neka aplikacija koja će me obavestiti o vremenskoj prognozi?## Video prenošenje uživo ##

Ukoliko ste zainteresovani da pogledate vremenske uslove uživo iz udobnosti svog doma, preporučujemo da pratite video prenos uživo na RTS-u. Ova usluga će vam obezbediti najaktuelnije informacije o promenama u vremenskim uslovima tokom celog dana.

Vremenska prognoza za naredne dane

Prema najnovijim prognozama, u narednim danima nas očekuje variranje temperatura sa smenom kišovitog i sunčanog vremena. Planine će i dalje imati slab sneg, te će ljubitelji zimskih sportova moći da uživaju u svojim omiljenim aktivnostima.

Čuvajte se opasnih vremenskih uslova

Kada su vremenske prilike loše, što uključuje oblačno i kišovito vreme, dugotrajna izloženost ovim uslovima može izazvati brojne zdravstvene probleme. Stoga, ukoliko se osećate umorno i iscrpljeno, potražite zaklon i odmorite se.

Kako se ponašati tokom grmljavine

Grmljavinske oluje mogu biti jako opasne, te ih je neophodno shvatiti ozbiljno. Kako bi ste se zaštitili, kada se čuje grmljavina, najbolje je potražiti zaklon u zatvorenom prostoru ili u automobilu dok ne prođe oluja.

Saveti za vozače u lošim vremenskim uslovima

Kada vozite u lošim vremenskim uslovima, bitno je da vozite sporije i budite oprezni. Izbegavajte nagla ubrzanja i kočenja, a takođe držite dovoljno rastojanja izmedju automobila, osobito tokom kiše, snega ili poledice.

Zaključak

Prognoza vremena za 27. decembar 2019. do kraja dana je oblačna s povremenom slabom kišom i snegom na planinama. Najviša temperatura će biti do 9 stepeni. Budite u toku sa aktuelnim vestima, pratite video prenos uživo i koristite savete za vremenske uslove kako biste se pripremili za današnje uslove i izbegli nepredviđene situacije. Uvek imajte na umu da se dobro pripremljen čovek najbolje snalazi u bilo kojim vremenskim uslovima.

5 jedinstvenih pitanja nakon zaključka:

 1. Kakva se promena vremena očekuje u narednim danima u Srbiji?
 2. Kako se zaštititi od oluje i grmljavine?
 3. Koliko je sigurno voziti u lošim vremenskim uslovima?
 4. Koji su simptomi koji govore da je vreme uticalo na zdravlje?
 5. Postoji li neki savet za izbegavanje viroza u hladnom vremenu?

Оставите одговор