Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 27. decembar 2018. – saveti za kraj dana

Dobrodošli na naš blog gde vam donosimo prognozu vremena za 27. decembar 2018. godine. Bez obzira da li ste planirali aktivnosti na otvorenom ili ostajete u kući, važno je znati kako će vreme uticati na vaš dan. Zato smo za vas pripremili savete kako da se najbolje pripremite za kraj dana. Čitajte dalje i saznajte sve što vam je potrebno!

Prognoza vremena za 27. decembar 2018. – saveti za kraj dana

Uvod

Kako se bliži kraj godine, mnogi od nas pripadaju onoj grupi ljudi koji čekaju poslednjih nekoliko dana kao da se u njima krije nešto posebno. Žele da se oproste od prethodne godine i svojim dragim ljudima i prijateljima da pošalju toplu poruku i poželje srećnu novu godinu.
Međutim, kao i uvek, vreme može da pokvari sve i da naša planirana okupljanja, šetnje, porodične sastanke prekine neverovatna količina snega, vetrovi, niske temperature i kiša. Stoga, proverite prognozu vremena za 27. decembar i budite spremni za sve.
Evo šta treba imati u vidu pri planiranju aktivnosti za poslednje dane godine.

Ograničenje sadržaja

Potruditi se da se ne koristi video materijal bez dozvole kreatora sadržaja. Sadržaj je video format i vlasništvo RTS-a. Kopiranje i distribucija sadržaja su zabranjeni. Autorska prava su zaštićena, te je zbog toga ograničen čitav video sadržaj. RTS zadržava ekskluzivna prava na ovaj video sadržaj. Bez dozvole, korisnici ne mogu prenositi video sadržaj.

Saveti za poslednji dan

Ovaj vodič će vam pomoći da se pripremite za najhladniji dan godine!

Šta obući?

Ako planirate da budete napolju u toku dana, savetujemo da se slojite. Noseći slojeve garderobe, održaćete toplinu bolje. Takođe, ne zaboravite da nosite čizme koje su vodootporne.

Šta poneti za šetnju?

Ako planirate da idete u šetnju, ponesite sa sobom dovoljno vode i želeja ili povrća da budete hidrirani tokom celog dana. Takođe, nosite termo bokal, kako bi vam toplo piće ostalo toplije tokom celog dana.

Šta ako želite da ostanete unutra?

Ako planirate biti kod kuće ili unutar zatvorenog prostora, tada bi trebalo da proverite da li radi grejanje i da je temperatura ugodna za boravak unutra.

Kako ostati bezbedan?

Ukoliko planirate da vozite tokom dana ili večeri, proverite da li su vaše gume u dobrom stanju. Takođe, svakako ponesite sa sobom kaiš za vuču i strugač za led.

Šta još da imate u vidu?

Nažalost, nemamo dodatnih informacija o kvalitetu vazduha u ovom trenutku. Zato će biti pametno da nosite sa sobom masku za lice ako imate problema sa disanjem ili astmom.

Zaključak

Sada kada znate šta treba da uradite u slučaju kiše, snega ili vetra, ne treba vam drugi izgovor da ne iziđete iz kuće ili da odložite obaveze. Uzmite u obzir savete koje smo vam dali i pripremite se za najhladniji dan godine. Srećni praznici!

Česta pitanja

 1. Da li mogu preneti ovaj video na svoj sajt?
 • Ne. Autorsko pravo zadržava RTS i ovaj video je njihova ekskluzivna ilustracija.
 1. Kako će biti za vožnju u toku 27. Decembra?
 • Odlučivši da proverite prognozu vremena, to će vam biti od pomoći, ali uopšteno govoreći, trebalo bi da se pripremite za bilo kakve promene u saobraćaju.
 1. Da li će biti snežno vreme?
 • Za najpouzdanije informacije trebalo bi da proverite prognozu vremena poslednje nedelje u godini.
 1. Kako da se pripremim za loše vreme?
 • Posvetite se našim savetima, koji vas čekaju u ovom tekstu i bit ćete spremni za najrazličitije vremenske uslove.
 1. Treba li mi maska za lice tokom boravka napolju?
 • Nažalost, nemamo dodatnih informacija o kvalitetu vazduha u ovom trenutku. Ukoliko imate problema sa disanjem ili astmom, preporučujemo da sa sobom nosite masku za lice.6. Da li su dozvoljene javne manifestacije tokom ovog dana?
 • Ovo zavisi od tokom kojeg dana se manifestacija održava. Za više informacija o dozvolama od središnjih vlasti trebalo bi da se obratite nadležnim institucijama.
 1. Da li mogu dobiti zvanične informacije o prognozi vremena?
 • Naravno da možete. Postoji mnogo sajtova na internetu sa detaljnim informacijama o vremenu. Takođe, lokalne vesti su takođe dobro mesto za dobijanje informacija o prognozi vremena.
 1. Kako da održim toplotu u zatvorenom prostoru?
 • Održavanje topline u zatvorenom prostoru može zavisiti od mnogo faktora, kao što su izolacioni materijali, prostorija u kojoj boravite i oprema za grejanje. Najbolje bi bilo da proverite svoj sistem grejanja i da se pobrinete da je on adekvatan za boravak unutar doma.
 1. Kako da se pripremim za snežne padavine?
 • U slučaju snežnih padavina, najbolje je da se pripremite sa savremenom opremom za čišćenje snega i strugačima. Takođe, proverite da li su vaše gume za automobile prikladne za vožnju po snegu.
 1. Šta ako želim da odem u drugi grad tokom ovog dana?
 • Ako planirate putovanje u drugi grad tokom ovog dana, proverite prognozu vremena na tom području. Takođe, dobro bi bilo da proverite da li su putevi otvoreni i da li su vidljivost i vremenski uslovi prikladni za vožnju.

Оставите одговор